واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: پدر نقاشي نوين ايران تجليل ميشود
نقاشي- همشهري آنلاين:
همزمان با نهمين سالمرگ جليل ضياءپور، پدر نقاشي نوين ايران، آيين بزرگداشتي در مؤسسه هنري آموزشي ماه مهر برپا ميشود.
به گزارش روابط عمومي گالري ماهمهر، در اين مراسم كه با سخنراني دكتر عليرضا سميعآذر، ابراهيم جعفري، مهدي حسيني، عباس مشهدي زاده و ... همراه خواهد بود، فيلم مستندي شامل مصاحبههايي با دكتر جواد مجابي، همسر استاد ضياء پور در خصوص جايگاه و شخصيت جليلضياء پور اكران ميشود و شش اثر از آثار به جاي مانده از اين هنرمند به معرض تماشاي عموم قرار خواهد گرفت.
جليل ضياء پور (5 ارديبهشت 1299- 30 آذر 1378) نقاش، استاد دانشگاه، پژوهشگر و مؤلف كه از وي به عنوان «پدر نقاشي مدرن ايران» ياد ميشود، پرچمدار نقاشي پيشرو و نهضت نوگرايي در ايران بود.
او در عين حال فعاليتهاي پژوهشي گستردهاي در زمينههاي «مردم شناسي» بررسي و شناخت زبان، فرهنگ عامه، پوشاك، نقوش زينتي مناطق مختلف ايران و... داشت كه آثار او به عنوان كتب مرجع اين رشته علوم هم اينك در دانشگاهها مورد استفاده قرار مي گيرد.
ضياء پور در طول بيش از نيم قرن فعاليت هنري فرهنگي خود به ايراد بيش از 85 سخنراني علمي، ارائه بيش از 70 مقاله فرهنگي هنري، تأليف 28 جلد كتاب و خلق 40 نقاشي و دو مجسمه پرداخت.
آثار او به دليل دارا بودن مضامين اصيل ايراني، سادهسازي در فيگورها، پايبندي به سطوح سنتي به همراه خطوط هندسي كوبيسم، آگاهي بر تركيب بندي و به طور كلي شيوه خاص نقاشي معروف است.
وي در سال 1338 انجمن هنري خروس جنگي كه مجمعي پيشرو در زمينه طرح عرصههاي هنرنو خاصه ادبيات، تئاتر، موسيقي و نقاشي بود را بنيان نهاد و در پي آن مجلهاي با همين نام را نيز به چاپ رساند.
ضياء پور هدف انجمن خروس جنگي را «مبارزه در برابر كهنه پرستي و سنت گرايي به دور از واقعيات زمانه» بيان ميكرد. او در رسالهاي به نام «لغو نظريههاي مكاتب گذشته و معاصر از «پريميتيو تا سوررآليسم» ديدگاههاي هنري خود را عرضه كرده است.
مراسم تجليل از پدر نقاشي نوين ايران، سه شنبه سوم دي 87 از ساعت 5 تا 8 بعد از ظهر در مؤسسه هنري آموزشي ماه مهر برپا ميشود كه ورود عموم براي حضور در آن آزاد اعلام شده است. ماه مهر:خيابان آفريقا، كوچه نيلوفر، پلاك 9.
شنبه 30 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]