واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: عليرضا مسعودي، نويسنده سريال سه در چهار منتظر آمدن داماد رحمان باشيد
جام جم آنلاين: عليرضا مسعودي نويسنده متن سريال سهدرچهار، سالهاست براي سريالهاي تلويزيوني متن مينويسد، اما آنچه مسعودي را به مردم شناساند سريال قرارگاه مسكوني بود كه نوروز امسال از شبكه يك سيما پخش شد. با مسعودي گپ كوتاهي ترتيب داديم تا از چند و چون متن سريال سه در چهار كه مخاطبان زيادي هم دارد بيشتر آگاه شويم.
در گفتگويي كه در زمان پخش سريال قرارگاه مسكوني انجام داديد، گفتيد كه اين سريال برگرفته از خاطرات خودم است آيا سه در چهار را هم ميتوانيم بخشي از خاطرات خود شما بدانيم؟
نه، نميتوان گفت كه كاملا خاطرات خودم است، طرح اين سريال متعلق به من نيست. طرح را آقاي روستايي و لطيفي 2 سال پيش به من دادند. اين طرح كه در يك صفحه نوشته شده بود داستان دو خانواده بود كه متعلق به قشر متوسط رو به پايين جامعه بودند، آنها براي اينكه مخارج بچههاي خود را كه در دانشگاه آزاد درس ميخوانند تامين كنند با مشكل روبهرو شدهبودند.
پس از همان اول مشخص بود كه شخصيتهاي اين سريال به كدام طبقه تعلق دارند. شما چگونه ذهنيت خود را به آنها نزديك كرديد؟
من در يك خانواده پرجمعيت به دنيا آمدهام. پدرم كارمند بود و مادرم خانهدار. ما 7، 8 تا بچه بوديم، در آن زمان داشتن بچه زياد مد بود و پدر و مادرها دوست داشتند كه بچه زياد داشته باشند. اين پرجمعيتي و شلوغي كه من از كودكي در خانواده ديدم و با آن زندگي كردم خيلي در نوشتن فيلمنامه سه در چهار كمكم كرد.
شما در سريال سه در چهار وارد محله و زندگي همسايهها نشدهايد و فقط به روايت اتفاقات درون اين 2خانواده اكتفا كردهايد. آيا بعمد نخواستيد افراد ديگر را به داستان زندگي اين دو خانواده اضافه كنيد؟
هرچه داستان جلوتر برود، افراد ديگري كه شامل همسايهها هم ميشود به سريال اضافه ميشوند. اما زياد هم من نميتوانستم همسايهها و شخصي را به داستان اضافه كنم چون قصه اصلي داستان دو خانواده است. اما بعد از تاسيس شركت، اين دو خانواده با مسالهاي روبهرو ميشوند كه بايد افراد ديگري به داستان افزوده شوند.
شما سريال را كامل نوشته بوديد كه كار شروع شد يا در زمان تصويربرداري متنها را مينوشتيد؟
من 2 سال پيش زمانيكه آقاي لطيفي سريال صاحبدلان را شروع كرد، نوشتن سريال سه در چهار را آغاز كردم و چند قسمت از آن را هم نوشتم. در آن زمان قرار بود آقاي لطيفي سه در چهار را كارگرداني كند؛ اما ساخت فيلم روز سوم پيش آمد و او رفت جنوب و من هم چند روزي رفتم آنجا و نوشتن را ادامه دادم، 11 قسمت از سريال را كه تمام كردم، قرار شد كار شروع شود. اما لطيفي رفت سر فيلم توفيق اجباري و بعد سريال نردباني برآسمان آغاز شد و لطيفي نتوانست سه در چهار را مقابل دوربين ببرد.
من خيلي دوست داشتم مجيد صالحي اين سريال را كارگرداني كند، اما يكسري اتفاقات پيش آمد و صالحي كارگردان اين سريال نشد و كار به رامبد جوان كه از دوستان خوب من نيز هست سپرده شد. جوان متنها را خواند و آنها را نپسنديد و قرار شد گروه ديگري متن را بنويسند كه چند قسمت هم نوشته شد، اما گويا شبكه آنها را نپسنديده بود و دوباره قرار شد متني كه من نوشته بودم كار شود و صالحي هم سه در چهار را كارگرداني كند.
در 11 قسمتي كه نوشتيد، آيا آقاي لطيفي با شما همفكري داشت؟
نه، فقط طرح اوليه را لطيفي نوشته بود، اما متنها را خودم نوشتم و قسمت 9 و 10 را دادم لطيفي خواند و خيلي از آنها خوشش آمد.
فضاي كلي سريال هم به كارهاي لطيفي و عطاران نزديك است.
بله، چون من با عطاران از زمان ساخت سريال كوچه اقاقيا آشنا شدم و از آن زمان به بعد دوستي بين ما شكل گرفت و در اكثر كارها با يكديگر همكاري ميكنيم.
با چند شخصيت نوشتن سريال را شروع كرديد؟ آيا از همان ابتدا همه اين شخصيتها در متن وجود داشتند؟
بله از ابتدا اعضاي خانواده رحمان و سيروس مشخص بودند و از همان ابتدا مشخص بود كه در قسمت هجدهم داماد خانواده رحمان وارد قصه خواهد شد كه نقش او را خود صالحي بازي ميكند و با آمدن او ماجراها شكل ديگري به خود ميگيرند.
در زمان نوشتن به بازيگر مشخصي هم فكر ميكرديد؟
فقط در ذهنم اين بود كه اگر نقش بيژن را علي صادقي بازي كند، خيلي خوب ميشود و شخصيت بيژن را بيشتر براساس رفتارهاي علي صادقي و نوع بازي او نوشتم.
در زمان نوشتن فكر ميكرديد كه مثلا نقش رحمان را محمد كاسبي بازي خواهد كرد؟
نه فكر نميكردم، اما الان كه ميبينم خيلي عالي است. همه بازيها خوب است و بازيگران در نقشها خوب جا افتادهاند. به نظر من اين موفقيت برميگردد به كارگرداني عالي صالحي كه بخوبي توانست از بازيگران بازيهاي مناسب بگيرد.
فيلمنامهاي كه شما نوشتهايد، ديالوگ محور است و بيشتر ماجراها براساس ديالوگ پيش ميرود. آيا تمام ديالوگها در فيلمنامه نوشته شده بود يا بازيگران بداهه هم ميگفتند؟
بداهه كه دركارهايي مثل سه در چهار كاملا طبيعي است. 90 در صد از ديالوگهاي سهدرچهار در فيلمنامه نوشته شده بود و حدود 10درصد آنها را بازيگران به صورت بداهه ميگفتند.
از نوع پخش سه در چهار راضي هستيد؟
بله، اينكه اين سريال يك شب در ميان پخش ميشود خيلي خوب است. اين نوع كارها بايد يا هر شب پخش شوند يا به همين شكل تا مخاطب با آنها ارتباط برقراركند.
سه در چهار خيلي زود به يكي از سريالهاي پربيننده تبديل شد. اين موفقيت را در چه ميدانيد؛ در متن، كارگرداني يا بازيگري؟
اگر سريال موفق شده است، دليل آن كار خوب گروه است. صالحي براي اين سريال خيلي زحمت كشيد. قبل از شروع تصويربرداري متنهايي را كه آماده شده بود بيشتراز 10 بار خواند تا به متن اشراف پيدا كند و بازيگران هم همگي زحمت كشيدند و سنگ تمام گذاشتند. حتي آقاي كرامتي كه تصنيف مناسبي براي تيتراژ آماده كرده است در اين موفقيت سهم زيادي دارد.
زمان نوشتن، به گروه مخاطبان سريال هم فكر ميكرديد و براي خودتان مشخص كرده بوديد اين سريال را چه مخاطباني خواهند ديد؟
اين سريال را براي خانوادهها نوشتهام. شخصيتهايي كه من نوشتم براي عموم مردم آشنا هستند. اگر مردم با اين گروه از آدمها زندگي نكرده باشند، حتما آنها را در محيط كار ديدهاند و ساعاتي را با آنها سپري كردهاند. بنابراين مخاطبان با اين سريال و شخصيتهاي آن همذاتپنداري ميكنند.
طاهره آشياني
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3931]