واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: پيمان فروزش: پرداخت يارانه در آستانه انتخابات جنبه تبليغاتي دارد
اگر برنامههاي دولت به سمتي رود كه بخواهند از اين برداشت در داخل كشورهزينه نمايند، بين 3 تا 4 درصد بر نرخ تورم اضافه ميشود
آفتاب: پيمان فروزش گفت: «دولت يك لايحه متمم را با قيد دو فوريت به مجلس ارائه داد كه از اين طريق هم اصلاح برنامه كند و هم از حساب ذخيره ارزي برداشت داشته باشد».
پيمان فروزش در گفتوگو با خبرنگار سرويس اقتصاد و صنعت آفتاب درباره دلايل موافقت مجلس با برداشت مبلغ 45 هزار ميليارد ريال از حساب ذخيره ارزي اظهار داشت: «در بخش بازرگاني با توجه به تورم جهاني در نتيجه خشكسالي و همچنين افزايش تقاضا در حوزه مواد غذايي و نيازهاي اوليه كه منجر به بالا رفتن قيمتهاي جهاني شده است، ناچاريم براي پوشش اين نقيصه اقلامي را از خارج وارد كنيم و آن را به صورت يارانه در سبد غذايي مردم قراردهيم».
نائب رئيس دوم كميسيون اقتصادي مجلس افزود: «همچنين سبدي را براي كاركنان دولت و اقشار آسيبپذير در نظر گرفتيم كه انشاءا... در اختيارشان قرار داده ميشود و از طرفي بتوانيم ذخاير استراتژيك را بهبود بخشيم».
فروزش ادامه داد: «در بخش كشاورزي براي تجهيزات و ايجاد زيرساختها در حوزههاي آبخيزداري، استفاده بهينه از آب و توليد اقلام پرمحصول در اين بخش و همچنين برا ي جبران خسارات ناشي از خشكسالي طبق برنامههايي كه وزارتخانههاي بازرگاني و جهاد كشاورزي ارائه كردند، اين مبلغ تخصيص داده شد».
وي در پاسخ به اين سوال كه برداشت از حساب ذخيره ارزي موجب افزايش تورم ميشود يا خير؟ گفت: «هر يك ميليارد دلار اگر تبديل به نقدينگي شود دو تا سه درصد تورم را افزايش داده و رشد نقدينگي را دامن ميِزند».
نماينده مردم زاهدان با اشاره به نياز ارزي كشور براي واردات اقلام ضروري اظهار داشت: «اگر برنامههاي دولت به سمتي رود كه بخواهند از اين برداشت در داخل كشور هزينه نمايند، بين 3 تا 4 درصد بر نرخ تورم اضافه ميشود».
وي در پاسخ به اين سوال كه وظيفه مجلس در صورت تخلف دولت چيست، اظهار داشت: «مجلس بايد طبق برنامهاي كه دولت ارائه كرده است، نظارت خود را ادامه دهد تا برداشت از حساب ذخيره ارزي فقط براي خريد خارج از كشور باشد».
نائب رئيس دوم كميسيون اقتصادي در پاسخ به اين سوال كه «شنيده شده است كه در ماههاي اسفند و فروردين يك ميليون تومان و در هر ماه پانصد هزار تومان به عنوان يارانه به مردم پرداخت ميشود و اين پرداخت جزيي از طرح تحول اقتصادي است، آيا اين پرداختها با انتخابات رياست جمهوري ارتباط دارد يا خير»؟ عنوان كرد: «اين كارجنبه تبليغاتي دارد، ما اگر ميخواهيم تحول اقتصادي در كشور ايجاد كنيم اينها آيتمهاي آن نيست».
دكتر فروزش ادامه داد: «زماني كه استراتژي توسعه اقتصاد و صنعتي را تدوين ميكنند و زيرساختهاي آن فراهم ميشود، اعم از قوانين ومقررات كه بايد در مجلس ايجاد شود و هم از بعد اجرايي، همه اين حالات را بايد پيشبيني كنيم و در نتيجه به تحول اقتصادي كه طبق برنامه توسعه و سند چشم انداز برسيم».
نماينده مجلس هشتم با اشاره به هر گونه تكروي در اجراي طرح تحول اقتصادي كه خارج از مسائل كارشناسي انجام گيرد و درصدد رضايت مقطعي از مردم باشد، هشدار داد: «هرگونه شخصي عمل كردن و احترام نگذاشتن به نظرات كارشناسي و استبداد اقتصادي عمل كردن منجر به شكسست پروژه اقتصادي و فروپاشي اقتصاد ميشود».
فروزش در مورد طرح رفراندوم براي اجراي طرح تحول اقتصادي كه توسط برخي كارشناسان اقتصادي مطرح شده، گفت: «رفراندوم لازم نيست، ما از لحاظ اقتصادي در بحران هستيم و بايد سالهاي پيش استراتژي توسعه اقتصادي تعيين ميشد و براساس آن هم دولت و هم مجلس عمل ميكردند نه يك نفر بيايد و نظر شخصي خود را القا كند و اقتصاد كشور را بدست گيرد».
وي تاكيد كرد: «مردم با مشكلات مواجه هستند و دولت موفق دولتي است كه بتواند راهحل اساسي براي خروج از يك بحران كه ما اسم آن را استراتژي خروج از بحران ميگذاريم، پيدا كند».
نماينده مجلس هشتم تاكيد كرد: «بايد با تدبر و انديشه به نتيجه مطلوب رسيد».
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 338]