تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن غبطه مى خورد و حسادت نمى ورزد، منافق حسادت مى ورزد و غبطه نمى خورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796811978




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تومور روده درمان قطعی می شود


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:


 

تومورها بر اثر رشد و ازدیاد غیرطبیعی سلول‌های مشخصی در بدن به وجود می‌آیند و با توجه به این‌که زمان بین به وجود آمدن یک تومور و تشخیص آن اغلب بسیار طولانی است، بیماران معمولا بسیار دیر به‌وجود تومور پی می‌برند که همین عامل، درمان را با مشکل روبه‌رو می‌کند.

روده بزرگ و کوچک

دکتر مریم محسنی، فوق تخصص کولورکتال (روده بزرگ) گفت:

« تومورهای روده بزرگ در مراحل اولیه تشخیص، یعنی در درجه یک و دو، به طور قطعی درمان می شوند و فرد می تواند زندگی عادی خود را داشته باشد.

 

افرادی که به موقع یعنی زمانی که جداره روده درگیر نشده باشد، به پزشک مراجعه کنند، بدون شک نیازی به نصب استومی (کیسه روی شکم) ندارند. استومی در واقع همان کیسه ای است که برای دفع مزاج فرد در انتهای روده بزرگ و روی شکم فرد بیمار قرار می گیرد.

سرطان روده و به طور کلی بیماری های التهابی روده باعث نصب استومی روی جداره شکم می شوند.

 

سرطان روده بزرگ ممکن است با علائمی همچون کاهش وزن، تغییر اجابت مزاج که افراد باید به آن توجه ویژه ای داشته باشد ، تغییر قطر مدفوع یا کم خونی همراه باشد که فرد به محض مشاهده این علائم باید به پزشک متخصص مراجعه کند.

مشکلات واضح تر این بیماری، خونریزی دستگاه گوارش است و تهوع جزو علائم دیررس است، یعنی در این حالت دیگر تومور پیشرفت کرده است.

 

سن ابتلا به بیماری های دستگاه گوارش بالای 50 سال است، اما بهتر است افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به این نوع بیماری ها را دارند تحت نظر پزشک باشند و به طور مداوم تحت کنترل قرار گیرند.

انجام معاینات مداوم و تخصصی دستگاه گوارش برای تمام کشورها هزینه بالایی دارد، اما این دلیل نمی شود که این معاینات انجام نشود، چون عواقبش جبران ناپذیر خواهد بود.
تومورهای روده بزرگ در مراحل اولیه تشخیص، یعنی در درجه یک و دو، به طور قطعی درمان می شوند و فرد می تواند زندگی عادی خود را داشته باشد

در افرادی که به موقع به پزشک مراجعه می کنند، با یک عمل جراحی قسمتی از روده کوچک را به شکل محفظه ای در می آورند و آن را به ناحیه مقعد متصل می کنند؛ به عبارتی از روده کوچک برای کارکرد روده بزرگ استفاده می کنند.

امکان چنین عمل جراحی در ایران وجود دارد. این جراحی نه تنها به روش باز، بلکه به روش لاپاراسکوپی نیز انجام می شود.

باز هم تاکید می کنم که موفقیت درمان فقط در صورتی است که فرد به موقع به پزشک مراجعه کند.»

 

توده‌هایی به نام تومور

بدن انسان از تعداد بسیار زیادی سلول تشکیل شده است که طی یک فرآیند منظم و کنترل شده تکثیر می‌یابند. اگر تحت هر شرایطی این فرآیند، غیر قابل کنترل شود و سلول ها زیاد شوند، توده‌ای از سلول‌ها در بدن تشکیل می‌شود که در اصطلاح به آن تومور گفته می‌شود.

 

تومورها بر اثر رشد و ازدیاد غیرطبیعی سلول‌های مشخصی در بدن به وجود می‌آیند و با توجه به این‌که زمان بین به وجود آمدن یک تومور و تشخیص آن اغلب بسیار طولانی است، بیماران معمولا بسیار دیر به‌وجود تومور پی می‌برند که همین عامل، درمان را با مشکل روبه‌رو می‌کند.


سلول سرطانی

انواع تومور

تومور می‌تواند در بافت‌ها و اندام‌های مختلف بدن ایجاد شود. با توجه به نحوه رشد، نوع پراکندگی در بدن و شکل ظاهری، تومورها به دو دسته خوش‌خیم و بدخیم تقسیم ‌می‌شوند (تصویر مقابل یک سلول سرطانی را نشان می دهد).

 

تومورهای خوش‌خیم که شباهت بیشتری به سلول‌های اولیه دارند، به آهستگی رشد کرده و به بافت‌های دیگر تهاجم نمی‌کنند و رشدشان نیز ممکن است پس از مدتی متوقف شود و بدون تغییر باقی‌ بماند.

 

در تومورهای بدخیم که شباهت کمتری به سلول‌های اولیه دارند، رشد سریع بوده، سلول‌ها شکلی بسیار نامنظم داشته و اغلب متاستاز (انتشار سلول‌های سرطانی از یک بافت به بافت دیگر) روی می‌دهد. متاستازها به طور خیلی شایع در غدد لنفاوی، ریه‌، کبد، استخوان‌ها، غدد فوق‌کلیوی، کلیه‌ و مغز رخ می دهند.

 

نشانه‌های تومور

تومورهای بدخیم ممکن است در ابتدا هیچ علامت آشکاری نداشته باشند، ‌اما با پیشرفت رشد، ضعف و بی‌حالی، تحلیل عضلانی، کاهش وزن و کم‌خونی از علائم شایع است.

 

مرگ ناشی از تومورهای بدخیم می‌تواند به علل مختلفی روی دهد، ولی عوارضی از قبیل عفونت و درگیری بافت‌های حیاتی از دلایل شایع این مرگ‌هاست؛ به عنوان مثال تومورهای دستگاه گوارشی با ایجاد انسداد یا تومورهای کبد به خاطر بروز متاستاز و درگیر‌کردن کبد، می‌توانند باعث مرگ شوند.

 

برخی نشانه‌ها نظیر خال‌های غیرطبیعی و تغییر تعداد و اندازه آنها، وجود خون در مدفوع و ادرار، وجود زخم‌های غیر‌قابل بهبود با ظاهری غیرطبیعی، خارش مداوم و شدید بدن، وجود هرگونه توده سخت یا توده غیرمشخص در بدن، تب با منشاء غیرمشخص، عرق کردن شدید شبانه، استفراغ خونی، بزرگی طحال، قاعدگی نامنظم و خونریزی غیرطبیعی در زنان و... به علت شباهت به علائم سرطان باید مورد توجه قرار گیرند، هر چند وجود این نشانه‌ها دلیل قطعی سرطان هم نیست.
هرچند تومورهای بدخیم در مراحل اولیه قابل درمان هستند، اما در مراحل پیشرفته، درمان آنها به دلیل متاستازهای دوردست بسیار مشکل و گاهی ناممکن است و به همین دلیل است که تومورهای بدخیم را به نام سرطان می‌شناسند

عوارض تومور

هر چند وجود هر نوع تومور در بدن، نشانه خوشایندی نیست، اما باید گفت که تومورهای خوش‌خیم طول عمر بیمار را کوتاه نمی‌کنند و با برداشتن کامل این تومورها به‌وسیله عمل جراحی، اغلب خطر عود آن نیز از بین می‌رود؛ البته وجود تومورهای خوش‌خیم در محل‌های خاصی نظیر مغز، به دلیل فشاری که به بافت‌های مجاور ممکن است وارد کنند، می تواند کشنده باشد.

 

هرچند تومورهای بدخیم در مراحل اولیه قابل درمان هستند، اما در مراحل پیشرفته، درمان آنها به دلیل متاستازهای دوردست بسیار مشکل و گاهی ناممکن است و به همین دلیل است که تومورهای بدخیم را به نام سرطان می‌شناسند. نباید فراموش کرد که برخی تومورهای خوش‌خیم نظیر پولیپ روده نیز تمایل به بدخیم شدن دارند.

 

پیشگیری از تومور

انجام برخی معاینات دوره‌ای مانند ماموگرافی بعد از 40 سالگی (سرطان سینه)، آزمایش مدفوع از نظر خون مخفی (سرطان گوارشی)، آزمایش پاپ اسمیر (سرطان رحم) و... از راه‌های غربالگری سرطان هستد.

هرچند امروزه با اقداماتی نظیر جراحی، شیمی‌درمانی، رادیوتراپی، ژن‌درمانی و سایر اقدامات درمانی تا حدود زیادی می‌توان تومورهای بدخیم را درمان کرد، اما همیشه پیشگیری مقدم بر درمان است و می‌توان با داشتن یک رژیم غذایی مناسب و حاوی فیبر (سبزی و میوه‌جات)، مصرف مواد آنتی‌اکسیدان، ورزش و تحرک، خواب و استراحت کافی و پرهیز از استرس و اضطراب از بروز سرطان جلوگیری کرد.

بخش سلامت تبیان






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5238]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن