واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پنتاگون پنج متهم حادثه ۱۱سپتامبر را محاكمه ميكند
سياسي
تهران - وزارت دفاع آمريكا پنتاگون زير نظر سازمان جاسوسي سيا، پنج متهم حادثه ۱۱سپتامبر را بعد از شش سال اسارت در زندانهاي مخوف سيا از جمله در گوانتانامو، برخلاف حكم ديوان عالي آمريكا،پنجم ژوئن در يك دادگاه نظامي در گوانتانامو محاكمه ميكند.
به گزارش گروه اخبار صوتي - تصويري ايرنا، پايگاه اينترنتي روزنامه نيويورك تايمز در گزارشي افزود: اين پنج متهم به نامهاي خالد شيخ محمد، رمزي بن الشيبه، علي عبدالعزيز علي، وليد بن عطش و مصطفي الحاسوي در سالهاي ۲۰۰۲و ۲۰۰۳توسط ماموران سازمان جاسوسي آمريكا سيا بازداشت و طي اين سالها در سلولهاي انفرادي زندانهاي تحت اداره سيا نگهداري شده اند.
متهمان در سال ۲۰۰۶به زندان گوانتانامو منتقل شدند.
بنابر اين گزارش، دادگاه پنجم ژوئن جلسه استماع كيفرخواست متهمان است كه به شيوه معمول محاكمات قضائي مدني برگزار ميشود.
به نوشته نيويورك تايمز، رئيس دادگاه، سرهنگ رالف كولمان سرهنگ نيروي دريايي كيفرخواست را قرائت خواهد كرد. وي حكم دادگاه در مورد تائيد يا رد اتهام متهمان را نيز قرائت خواهد كرد.
بر پايه اين گزارش، دادگاه نظامي جرم متهمان را توطئه، قتل، سوء قصد، ضرب و جرح شديد بدني، تخريب اموال، تروريزم و حمايت مادي از فعاليتهاي تروريستي برشمرده است .
پيش بيني ميشود، اين متهمان به مجازات مرگ محكوم شوند.
نيويورك تايمز افزود: اين، اولين محاكمه علني اين متهمان بويژه خالد شيخ محمد است كه آمريكا وي را به عنوان مغز متفكر حادثه يازده سپتامبر مي شناسد.
براساس گزارش، وي، بيش از ساير متهمان تحت انواع بازجوييهاي همراه با شكنجه سيا قرار داشته است . اگرچه دولت آمريكا در ادعايي اعمال شكنجه عليه اين متهمان را انكار ميكند.
نيويورك تايمز تصريح كرد: به علت اينكه متهمان در اختيار سيا بودند، دولت آمريكا تا چند سال پيش حتي خبر دستگيري آنها را هم مخفي نگاه داشته بود و آن را جزو اسرار دولتي ميدانست . به همين علت متهمان از حق اختيار كردن وكيل محروم بودند.
سرانجام دولت آمريكا زير بار فشار گروههاي دفاع از حقوق بشر و حقوقدانان، بعد از تفهيم اتهام مقرر كرد كه پنج متهم وكيل نظامي اختيار كنند. چندين وكيل مدني نيز به طور داوطلبانه وكالت آنها را برعهده گرفتند.
نيويورك تايمز در حال اذعان كرد: همه اين مراحل صوري است و منع قانوني بسياري پيش روي اين وكلا قرار داده شده است . وكلاي نظامي امكان تماس با موكلانشان را نداشتند و حتي برخي از وكلاي مدني هنوز مجوز قانوني براي ارتباط داشتن با وكلاي نظامي براي تبادل نظر در مورد پرونده را نيافته اند گزارش حاكي است، دادگاه نظامي در سالني در محوطه زندان گوانتانامو تشكيل مي شود تا مردم عادي حق حضور در جلسات دادگاه را نداشته باشند و همه ادعاهاي حقوقي مطرح شده در دادگاه محرمانه باقي بماند.
گفته ميشود، پنتاگون براي ۶۰خبرنگار مجوز حضور در جلسه دادگاه را صادر كرده است .
در گزارش نيويورك تايمز آمده است: تاسيس زندان مخوف گوانتانامو در خليج كوبا كه زندانيان آن تحت بدترين شرايط غيرانساني نگهداري ميشوند و محدوديتهاي بسياري در آن اعمال ميشود، از نمونه ابتكارات غير انساني جورج بوش رئيس جمهوري آمريكاست كه نفس وجود آن بسيار مورد اعتراض سازمانها و گروههاي دفاع از حقوق بشر قرار دارد.
انتظار ميرود، سه نامزد رياست جمهوري آينده آمريكا اعم از جان مك كين، هيلاري كلينتون و باراك اوباما در صورت پيروزي در انتخابات اين زندان مخوف را تعطيل كنند.
ديوان عالي آمريكا در سال ۲۰۰۶ميلادي، تشكيل دادگاه نظامي در گوانتانامو را غيرقانوني اعلام كرد و خواستار برچيده شدن آن شد. كنگره هم آن را تصويب كرد، اما دولت بوش به رغم همه اين مخالفتها سياست خود را در قبال اين زندان مخوف اعمال ميكند.
به علت مخالفت ديوان عالي آمريكا با وجود اين دادگاه نظامي، اولين محاكمه دادگاه نظامي كه قرار بود تابستان گذشته برگزار شود، تشكيل نشد.
ديوان عالي آمريكا قرار است، ظرف هفتههاي آتي مجددا موضوع قانوني بودن اين دادگاه نظامي را به بحث بگذارد.
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 333]