واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: «قطار زندگی» این نامی است که برای جدیدترین و پرسرعتترین قطار فعلی مسافری کشور در نظر گرفته شده که از حرم امام رضا(ع) تا حرم شاه چراغ در شیراز در حرکت است.
به گزارش تراز ، قطار زندگی که از روز گذشته در محور ریلی تهران- مشهد راهاندازی شد، دارای ویژگیهای خاصی نظیر سرعت بالا، کیفیت خدمات و تلاش برای ارتقاء جلب رضایت مسافران دارد.
این قطار که توسط متخصصان داخلی بهسازی و ساخته شده است در اولین گام به صورت یک روز در میان در مسیر ریلی تهران- مشهد راهاندازی شد و قرار است، در گام دوم در مسیر تهران- شیراز راهاندازی شود.
این را مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا در نشست خبری که بامداد امروز در رستوران همین قطار برگزار شد، اعلام کرد.
سیدحسن موسوینژاد میگوید: در ایران از کل حمل و نقل کشور حدود 3 تا 5 درصد سهم حمل و نقل ریلی است که باید به 10 درصد ارتقا یابد.
وی با بیان اینکه سرعت قطارها هر روز ورد حال افزایش است، اظهار داشت: متوسط سرعت بخش حمل و نقل ریلی در دنیا سالانه 10 تا 15 کیلومتر افزایش مییاد و هم اکنون سرعت برخی قطارها در دنیا از 400 کیلومتر بر ساعت نیز فرا رفته است.
مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا افزود: در ایران نیز پروژه قطار سریعالسیر تهران - اصفهان در حال تکمیل است که امیدواریم به زودی به نتیجه بینجامد.
موسوینژاد افزود: در حال حاضر فقط قطارهای پردیس با سرعت 160 کیلومتر بر ساعت در مسیر تهران- مشهد، تهران - یزد، تهران- زنجان و تهران - میانه در حال تردد هستند و بقیه قطارها سرعتهای کمتر از این رقم را دارند.
وی به نوسازی ناوگان شرکت رجا اشاره کرد و گفت: در سال جاری 55 دستگاه واگن مسافری نو و 150 دستگاه واگن بازسازی شده به ناوگان ریلی رجا افزوده میشود.
وی با بیان اینکه سهم رجا از جابهجایی مسافر ریلی حدود 70 درصد است، بیان کرد: برنامه داریم این سهم ارتقا یابد.
وی همچنین با اشاره به آغاز پروژه برقی سازی خط آهن تهران- مشهد بیان کرد: با تکمیل این پروژه سرعت قطار در دو خطی تهران- مشهد به 200 کیلومتر بر ساعت خواهد رسید. البته در کشورهای همسایه نیز خطوط ریلی پرسرعت داریم، به عنوان مثال قطار مسیر آنکارا- ترکیه با سرعت 250 کیلومتر در حال بهرهبرداری است.
*هزینه بازسازی واگن مسافری در داخل یک سوم هزینه خرید واگن خارجی است
هر 15 سال یک بار میتوان بازسازی واگن و قطار را انجام داد، اما هر واگن را نمیتوان بیش از دو بار بازسازی کرد.
مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا در این باره میگوید: قیمت یک دستگاه واگن مسافری حدود یک و نیم میلیون یورو است که خرید آن از خارج و یا تولید داخل آن با همین هزینه خواهد بود اما بازسازی و نوسازی واگنهای قدیمی یک سوم این هزینه را در بردارد، در حالی که از نظر ایمن و خدمات هیچ گونه کسری نخواهد داشت.
*راهاندازی دومین قطار زندگی در مسیر شیراز
موسوینژاد اظهار داشت: فعلا قطار زندگی به صورت یک روز در میان در مسیر تهران-مشهد سیر میکند و تا دو ماه آینده دومین رام این قطار وارد خط مشهد خواهد شد و بدین ترتیب هر روز یک قطار زندگی در مسیر مشهد سیر خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا اظهار داشت: مسیر بعدی در نظر گرفته برای قطار زندگی مسیر شیراز است که پس از ایام تابستان امسال راهاندازی خواهد شد.
وی در مقایسه قطار زندگی با قطارهای دیگر نظیر سیمرغ و سبز توضیح داد: قطارهای دیگر از نظر سیستم تهویه، سرویس بهداشتی کیفیت خدمات با این قطار تفاوت دارند، سرویس بهداشتی این قطار بسته است و در ایستگاه نیز قالب استفاده است ضمن آنکه سیستمهای نوین تهویه، سیستمهای نوین کاهش صدا و خدمات متفاوت قطار زندگی را از قطارهای دیگر متمایز میکند.
موسوینژاد این را هم گفت که ظرفیت سرعت قطار زندگی تا 160 کیلومتر بر ساعت خواهد بود. ضمن آنکه در این قطار 36 کانال دیجیتال تلویزیونی قابل دریافت است.
البته مسافران باید هزینه دریافت خدمات بالای این قطار را هم بپردازند؛ در حال حاضر قیمت هر صندلی قطار زندگی 150 هزار تومان تعیین شده است و شرکت رجا امیدوار است تا 3 سال آینده بازگشت سرمایه این قطار رخ دهد.
موسوینژاد بیان کرد: قطار مذکور از فردا شنبه در سیستم فروش قرار میگیرد و پیشبنیی میکنیم تا دو ماه آینده به ظرفیت کامل برسد.
*لزوم ارائه یارانه به شرکتهای ریلی در مسیرها و نرخهای تکلیفی
مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا بیان کرد: در حال حاضر رجا در حمل مسافر بینشهری زیانده نیست و هزینهها از محل فروش بلیت تامین میشود.
وی افزود: قطعا در قطارهای محلی که نرخها فعلا تکلیفی است، دولت باید مابهالتفاوت نرخ واقعی و نرخ فعلی را پرداخت کند و این را هم گفت که سیستم حمل و نقل ریلی بالاتر از اقتصاد بنگاهی منافع بزرگتری دارد و در تمام دنیا توسعه در محور توسعه ریلی بنا نهاده شده است.
*برنامهریزی ورود هزار دستگاه واگن به ناوگان رجا تا سال 1400
وی با بیان اینکه افزایش قیمتی بر نرخهای بلیت قطار از آذر 93 اعمال نشده است، گفت: برنامهریزی شده تا سال 1400، تعداد هزار دستگاه واگن وارد ناوگان رجا شود که منابع مالی این واگنها از محل منابع داخلی، تسهیلات و تامین مالی سهامداران خواهد بود.
وی درباره ناوگان رجا توضیح داد: در حال حاضر هزار و 300 دستگاه واگن با میانگین سن 32 سال و تعداد 56 هزار صندلی در ناوگان رجا فعال است.
منبع: فارس
جمعه 28 فروردين 1394 ساعت 14:28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]