واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: کنگره آمریکا به دنبال تعیین ضربالاجل برای پایان مذاکرات ایران و 1+5/ سی.ان.ان: نمایندگان ایران هم مذاکرات را به چالش کشیدند
اقدام جدید کنگره آمریکا برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران شامل شرطی از سوی کنگره برای کاخ سفید است، توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 باید تا دهم جولای به کنگره ارائه شود.
به گزارش نامه نیوز به نقل از سی ان ان، به گفته دیپلمات های غربی کنگره به دنبال آن است تا با در نظر گرفتن این ضرب الاجل به مذاکره کنندگان ایرانی و غربی «زمان لازم و ضروری» برای پایان دادن به مذاکرات هسته ای را ارائه دهد.
یکی از این دیپلمات ها می گوید: خبر خوب این است که تا پیش از دهم جولای هیچ اتفاقی رخ ندهد و بعد از ان هم هیچ کس نمیداند که چه اتفاقی می افتد.
از سوی دیگر ایران اهمیتی به تلاش های کنگره آمریکا قائل نیست، حسن روحانی، رئس جمهور ایران تلاش کنگره امریکا برای به چالش کشیدن مذاکرات هسته ای را مساله داخلی این کشور خواند که بر مذاکرات هسته ای ایران و گوه 1+5 تاثیرگذار نیست.
روحانی در این باره گفت: ما در حال مذاکره با قدرت های بزرگ هستیم و نه مذاکره با کنگره آمریکا. آنچه که کنگره و دیگران می گویند مشکل ما نیست.
این در حالی است که که اگر روحانی به پارلمان ایران نیز نگاه کند می بیند که نمایندگان به دنبال به چالش کشیدن مذاکرات هستند. هفته گذشته، کمیته هسته ای در مجلس ایران فکت شیتی منتشر کرد که باید در توافق نهایی مد نظر قرار گیرد.
دیپلمات های غریی عنوان کردند که با وجود اظهارات مقامات ایرانی اما مذاکره کنندگان تهران در سوئیس عنوان کردند که تحریم ها باید بر اساس گام نخست ایرانیان برداشته شود.
یک دیپلمات غربی در این باره می گوید که ایرانی ها همیشه میخواستند که همه چیز در یک روز برداشته شود. اما می دانند که امکان پذیر نیست.
ایران و گروه 1+5 توانستند در لوزان سوئیس به چارچوب کلیات توفق هسته ای دست پیدا کنند و قرار است هفته آینده روند آغاز نگارش متن را از سر بگیرند.
بیانیه ای که از سوی ظریف و موگرینی خوانده شده با بازتاب و برداشت های بسیاری در ایران و آمریکا همراه بود.
ایران خواستار برداشته شدن یک روزه همه تحریم های اقتصادی غرب علیه ایران در روز دستیابی به توافق هسته ای است در حالی که غرب این ادعا را رد و عنوان می کند که در یک روند تدریجی باید تحریم ها برداشته شود.
۲۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]