واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ فروردين ۱۳۹۴ (۱۳:۱۰ب.ظ)
ابتکار در پانزدهمين سفر استاني به گيلان: آموزش و اطلاع رساني به فرهنگ سازي تفکيک زباله کمک مي کند موج -رييس سازمان حفاظت محيط زيست گفت:با توجه به اهميت مسائل زيست محيطي،بايستي بحث تفکيک زباله را به کودکان آموزش دهيم.
به گزارش خبرگزاري موج،معصومه ابتکار با تاکيد بر اينکه فرهنگ سازي براي تفکيک زباله بسيار مهم و همگاني است، افزود: بايد ياد بگيريم در گام نخست، زباله کمتري توليد کنيم.
معاون رييس جمهوري و رييس سازمان حفاظت محيط زيست آموزش و تبليغات مستمر را در اين خصوص يادآور شد و ادامه داد: البته بايد يک برنامه ريزي جامع داشته باشيم تا زبالهها از منازل تفکيک شوند که در اين راه علاوه بر بحث آموزش، دهياريها، شوراها و شهرداريها نيز ميتوانند نقش مؤثر و مثبتي داشته باشند.
وي بيان کرد: با توجه به وجود فناوريهاي کنوني،ميتوان برخي از زبالهها را پس از بازيافت در ديگر سطوح استفاده کنيم.
ابتکار خاطرنشان کرد: در اين خصوص ميتوان با استفاده از فناوريهاي موجود علاوه بر تفکيک کاغذ، شيشه و پلاستيک و بازيافت آنها، پسماندهاي ويژه را نيز تفکيک و بازيافت کرد.
وي اضافه کرد:البته دستگاههاي زباله سوز نيز ميتواند مشکل زباله را حل کند چون علاوه بر از بين بردن زبالهها، اين دستگاهها ميتوانند از زباله، برق نيز توليد کنند.
هم اکنون از مجموع شهرستانهاي گيلان، 11 شهر پسماند خود را به مرکز استان منتقل ميکنند و ظرفيت تحويل روزانه کارخانه کمپوست رشت 400 تن زباله است که آن را به کودآلي تبديل ميکند.
استانهاي شمالي از جمله گيلان به دليل توليد زياد زباله ناشي از جمعيت شناور گردشگران، اقليم خاص و محدوديت زمين، با مشکلات زيادي در دفن و بازيافت زباله مواجه هستند.
به دليل نزديکي آبهاي سطحي با آبهاي زيرزميني در استان گيلان، شيرابههاي ناشي از اين زبالهها و آلايندههاي ناشي از خودروها با هر بارندگي در کوتاهترين زمان، وارد خاک و آب شده و به شدت رودخانه و زيستگاهها و مراکز زيست و تکثير آبزيان استان را تحت تأثير قرار داده است.
يکي از مراکز مهم و پر سر و صداي دفن زباله گيلان که روزانه 550 تا 600 تن زباله از حوزه مرکزي گيلان شامل شهرهاي رشت، فومن، صومعه سرا، لشت نشاء، سنگر، شفت، خشکبيجار و کوچصفهان و بيش از 20 دهياري و بخشي از واحدهاي صنعتي در آن دفن ميشوند؛ در منطقه جنگلي سراوان (20 کيلومتري رشت) قرار دارد.
محمدعلي نجفي استاندار گيلان سال گذشته در جريان بازديد از مرکز دفن زباله در منطقه سراوان رشت از راه اندازي نيروگاه زباله سوز رشت خبر داده بود که روزانه ميتواند 600 تن زباله خانگي را به انرژي برق تبديل کرده و معضل دفع غيربهداشتي زبالههاي مرکز استان را برطرف کند.
وي با بيان اينکه براي ساخت نيروگاه زباله سوز رشت 120 ميليارد تومان اعتبار درنظرگرفته شده، گفته بود: 60 درصد اين اعتبار از سوي شهرداري رشت و 40 درصد توسط بخش خصوصي تأمين ميشود.
وي خاطرنشان کرده بود که دولت تاکنون 11 ميليارد تومان براي ساخت نيروگاه زباله سوز رشت کمک کرده است.
مرکز ارتباطات مردمي رياست جمهوري استان گيلان، روز سه شنبه هفته جاري با حضور محمد شريعتمداري معاون اجرايي رييس جمهوري و مديرکل ارتباطات مردمي و سفرهاي نهاد رياست جمهوري راه اندازي شد.
با راه اندازي سامانه ارتباط مردمي با رييس جمهوري با استفاده از خط تلفن رايگان 111، امکان مناسبي براي دسترسي عموم مردم به هيأت دولت براي انعکاس مشکلات و نظرات فراهم آمده است.
مردم ميتوانند 24 ساعت قبل از سفر رييس جمهوري و هيأت دولت و همچنين 24 ساعت بعد از سفر، با اين سامانه ارتباط برقرار کرده و مشکل خود را مطرح کنند.
با ارائه کد ملي و دريافت شماره رهگيري، يک ماه بعد، پاسخ مردم در خصوص مشکل طرح شده، قابل دريافت است.
رييس جمهوري و کاروان تدبير و اميد، روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه در پانزدهمين سفر استاني دولت، ميهمان گيلانيان هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]