واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ فروردين ۱۳۹۴ (۱۵:۲۱ب.ظ)
خسارت 500 ميليارد ريالي بارش تگرگ به باغات ميوه آذربايجان شرقي موج - معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي گفت: بارش شديد باران و تگرگ در عصر روز شنبه به باغ هاي ميوه و مزارع شهرستان هاي تبريز، مراغه، بناب، عجب شير، اسکو و آذرشهر در اين استان خسارت زد.
به گزارش خبرگزاري موج، ايوب ايراني فام با بيان اين مطلب افزود: بيشترين خسارت به باغ ها و مزارع شهرستان هاي عجب شير، بناب و مراغه و کمترين آن در شهرستان تبريز بوده است.
وي با بيان اينکه گروه هاي تعيين خسارت در اين شش شهرستان براي بررسي و اعلام خسارت در محل حضور دارند يادآوري کرد: اين گروه ها در حال گزارش گيري هستند و در روزهاي آتي ميزان دقيق خسارت وارده جمع بندي و اعلام مي شود.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي استان با بيان اينکه از 10 تا 80 درصد به باغات ميوه در شهرستان هاي مذکور خسارت وارد شده است، افزود: پيش بيني هاي اوليه کارشناسان ما در اين سازمان نشان مي دهد تاکنون بارش تگرگ به باغات ميوه آذربايجان شرقي خسارت 500 ميليارد ريالي وارد ساخته است.
وي با اشاره به اينکه آمار و ارقام درج شده در برخي از خبرگزاري ها پيش بيني و برآوردهاي مقدماتي است، افزود: برآوردهاي ميزان خسارت وارده بر بخش هاي کشاورزي استان هنوز جمع بندي نشده است و کارشناسان سازمان در حال بررسي خسارت بر کشاورزان هستند.
ايراني فام با اشاره به اينکه تگرگ همه ساله خسارات زيادي به محصولات كشاورزي و باغات استان وارد مي سازد، گفت: سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي براي كاستن از ميزان اين خسارات تصميم به نصب دستگاه هاي ضدتگرگ در استان گرفته و تاکنون 11 دستگاه در شش شهرستان جلفا، اهر، بستان آباد، ملکان، ميانه و مراغه بصورت الگويي توسط بهره برداران خريداري و نصب شده است که بزودي علاوه بر شش دستگاه نصب شده در دشت گرديان جلفا، شش دستگاه ضد تگرگ جديد نيز با مشارکت مديريت منطقه آزاد ارس قرار است خريداري و در منطقه نصب شود.
وي با بيان اينکه هركدام از اين دستگاه ها قادر است بيش از 100 هكتار از اراضي اطراف خود را زير پوشش قرار دهد افزود: اين دستگاه ها كه با استفاده از گاز استيلن و پروپان كار مي كنند و 12كيلومتر برد دارند، قادرند از طريق شليك امواج صوتي به داخل توده هاي ابر تگرگ زا، از بارش تگرگ جلوگيري و آن را تبديل به باران كنند.
ايراني فام با بيان اينکه اين دستگاه ها به صورت كنترل از راه دور كار مي كنند و حتي مي توان با استفاده از تلفن همراه آنها را فعال كرد افزود : اميدواريم بهره برداران عزيز بصورت گروهي با خريد اين سيستم ها و با نصب اين دستگاه ها در مناطق مختلف استان از ميزان خسارات سالانه تگرگ در آذربايجان شرقي به ميزان قابل توجهي كاسته شود.
وي با اشاره به اينکه قيمت هريک از اين دستگاه ها 35 الي 40 ميليون تومان مي باشد، افزود: کشاورزان و باغداران عزيز همچنين جهت مقابله با سرما و يخبندان احتمالي نيز با تهيه بخاريهاي باغي، استفاده از پنکه هاي باغي يا هر وسيله ديگر دمنده و توليد کننده باد، استفاده از آبياري باراني و پوشش گل ها با يخ آب، غرقاب کردن سطح باغ با آب چاه، سوزاندن و دود کردن چوب، لاستيک و پِهِن حيوانات، استفاده از انواع دستگاه هاي توليد گرما در باغات مي توانند خسارات احتمالي را کنترل و به حداقل ممکن تقليل دهند.
ايراني فام با اشاره به پخش اطلاعيه هاي گوناگون و اعلام هشدارهاي قبلي به کشاورزان نسبت به بارش احتمالي تگرگ در هفته چهارم فروردين از طريق صداوسيما، جرايد، مطبوعات و خبرگزاري ها افزود: همچنين نسبت به ارسال اطلاعيه هاي فني به مديريت هاي جهادکشاورزي در شهرستان ها جهت استفاده بهره برداران از کود سرک در زراعت هاي پاييزه؛ علي الخصوص براي مناطق ديم استان به دليل بارش هاي اين هفته اقدامات قبلي لازم صورت گرفته بود.
وي با بيان اينکه اکثر باغات استان تحت پوشش صندوق بيمه محصولات کشاورزي قرار گرفته اند، افزود: از خسارت ديدگان عزيز مي خواهيم در اسرع وقت با مراجعه به کارگزاري هاي اين صندوق در شهرستان هاي خسارت ديده از تگرگ، نسبت به تکميل فرم هاي مربوطه جهت اخذ غرامت اقدام نمايند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]