واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: کارگاه آموزش عکاسی غار در شهرستان دلیجان آغاز شد به گزارش خبرنگار پانا، کارگاه آموزش عکاسی غار توسط مدرسان فرانسوی از امروز آغاز شده و تا بیست و نهم فروردین در محل مجتمع گردشگری همای سعادت و غار نخجیر ادامه دارد.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۶ فروردين ساعت 11:14
به گزارش خبرگزاری پانا، این کارگاه پنج روزه با همکاری فدراسیون کوهنوردی ایران و فرانسه و به میزبانی استان مرکزی، در محل غار نخجیر دلیجان برگزار می شود و ۱۸ نفر کارآموز (۱۲ نفر از ایران و ۶ نفر از فرانسه) در این کارگاه حضور دارند.
کارگاه آموزشی عکاسی غار، با حضور رضا زارع رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی کشور، جواد نظام دوست رئیس انجمن غارنوردی ایران و سید محمد حسینی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در محل مجتمع گردشگری همای سعادت دلیجان شروع به کار کرد.
رئیس فدراسیون غارشناسی کشور فرانسه در آئین آغاز این کارگاه آموزشی گفت: هدف از این کارگاه کمک به آشنایی بیشتر با غارها است.
لورانس نانگی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در دلیجان بر حفظ غارها به عنوان یکی از جلوه های محیط زیست تاکید کرد.
مسئول غارنوردی فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی نیز گفت: تاکنون دو هزار غار شناسنامه دار در کشور کشف شده که از این تعداد 200 غار در سال گذشته شناسایی شده است.
وحید مصدری افزود: بیشترین غارهای کشف شده در استان های کرمانشاه، لرستان و فارس هستند و طولانی ترین غار به طول 22 کیلومتر در زنجان کشف شده است.
وی ادامه داد: اکنون غار کتله خور زنجان جزو 250 غار طولانی جهان به شمار می رود که بیش از 10 کیلومتر از مسیرها و راه های جدید این غار نقشه برداری شده است.
مسئول غارنوردی فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی با بیان اینکه کشور فرانسه دارای غارهای بسیاری است، اظهار داشت: غارها در واقع بخشی از زیباترین و شگفت انگیزترین اثرات طبیعت هستند که بخش مهمی از عجایب دنیا را به خود اختصاص می دهند.
مصدری بیان کرد: غار نجیر دلیجان زیباترین غار آهکی در جهان است که دارای شگفتی ها و عجایب بسیاری است.
وی با بیان اینکه دوره های کار آموزی اولیه و مقدماتی غارنوردی بسیاری در سطح کشور برگزار شده، اضافه کرد: تاکنون یک هزار و200 نفر از آموزش اصول پایه غارنوردی برخوردار شدند.
مسئول غارنوردی فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی خاطرنشان کرد: اکنون 360 مربی غارنورد مجرب و پیشرفته در کشور فعالیت دارند که یکصد نفر از آنان در سطح بین المللی مطرح هستند .
در ادامه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: غار نخجیر دلیجان دارای ویژگی های منحصر به فردی است که جلوه های بی نظیری از شکوه غارهای آهکی را فراروی هر بیننده می گذارد.
سید محمد حسینی افزود: هشت کیلومتر از این غار زیبا تاکنون کشف شده است و در ضلع جنوب غربی این غار تونلی به طور 450 متر در دست حفاری است که برای کف سازی، رفع موانع و نورپردازی آن نیاز به 20 میلیارد ریال اعتبار است.
وی بیان کرد: با تمهیدات اندیشیده شده و تخصیص این میزان اعتبار امسال از تونل در دست حفاری بهره برداری خواهد شد؛ به طوری که با عبور از این تونل دیگر نیازی به برگشت از ورودی نیست و از سمت دیگر غار خروجی باز خواهد شد.
غار نخجیر در هشت کیلومتری شمال شرقی شهرستان دلیجان استان مرکزی، بین نراق و دلیجان، در دامنه کوه واقع شده است و به دوران سوم زمین شناسی تعلق دارد. این غار بیش از هفتاد میلیون سال قدمت دارد و در سال ۱۳۶۸ شناسایی و کشف شد و در سال ۱۳۸۱ به عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]