واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ فروردين ۱۳۹۴ (۱۰:۲۵ق.ظ)
مخالفت محيط زيست با ساخت سد شفا رود موج - مدير کل دفتر ارزيابي سازمان محيط زيست، از مخالفت اين سازمان با ساخت سد شفا رود در گيلان به دليل تخريب بيش از ۱۷۵ هکتار از جنگل هاي هيرکاني خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، حميد جلالوندي با اشاره به احتمال مطرح شدن احداث سد شفا رود در سفر رئيس جمهور به گيلان گفت: سازمان محيط زيست و سازمان جنگل ها و مراتع با احداث اين سد با شرايط فعلي مخالف است و گزارش ارزيابي خود را به هيأت دولت ارائه کرده است.
به گفته وي، وزارت نيرو نيز در راستاي توضيحات و مشکلاتي که اين سد با شرايط فعلي براي عرصه هاي طبيعي و زيست محيطي منطقه ايجاد مي کند اعلام آمادگي کرده تا امکان سنجي کرده و گزينه هاي فني جديد براي اصلاح ساختار اين سد را بررسي کند.
مدير کل دفتر ارزيابي سازمان محيط زيست اظهار داشت: از سوي ديگر مجريان اين طرح به بهانه پيشرفت حدود ۱۷ درصدي آن که از حدود ۵۰ سال پيش آغاز شده بر ساخت آن اصرار دارند.
جلاوندي با بيان اينکه با ساخت اين سد به شکل فعلي بيش از ۱۷۵ هکتار از جنگل هاي ارزشمند هيرکاني نابود مي شود تصريح کرد: لذا تجديد نظر در مورد ساختار اين سد به نحوي که تنها ظرفيتي معادل تأمين آب شرب مورد نياز منطقه براي آن در نظر گرفته شود، ضروري است.
وي افزود: هدف گذاري از احداث سد شفارود با ساختار فعلي که صدمات جبران ناپذيري به عرصه هاي جنگلي بي نظير اين منطقه وارد مي کند علاوه بر تأمين آب شرب، آب مورد نياز براي کشاورزي و صنعت در منطقه است.
مدير کل دفتر ارزيابي سازمان محيط زيست تأکيد کرد: در صورتي که تنها تأمين آب شرب و کشاورزي با ملاحظات زيست محيطي هدف احداث اين سد باشد، مي توان با اصلاح ساختار آن، ميزان صدمات به عرصه هاي طبيعي را به حداقل ممکن رساند.
جلالوندي يادآور شد: اما تأمين آب مورد نياز براي صنعت آن هم نيروگاه در بالادست اين سد، به هيچ عنوان با موازين زيست محيطي در اين منطقه سازگار نيست و نه تنها از محل ساخت اين سد با ظرفيت بالا، بلکه به خاطر ساخت خود نيروگاه برق، سازمان محيط زيست مخالفت خود را اعلام کرده است.
پيش از اين مدير کل منابع طبيعي استان گيلان نيز با اشاره به سفر رياست جمهوري به گيلان گفت: مطمئنا در اين سفر مساله سد شفارود مطرح خواهد شد، اما؛ در درجه اول بايد ساختار آيتم هاي احداث سد اصلاح شود.
وي با بيان اينکه بايد در مورد اين سد تجديد نظر صورت گيرد، گفت: براي اين منظور بايد تيم کارشناسي معتبري از دانشگاه گيلان، استانداري، محيط زيست، منابع طبيعي، آب منطقه اي و ديگر دستگاه هاي صاحب نظر تشکيل شود.
زارع سطح اشغالي جنگل و مواد مصرفي پيش بيني شده براي سد شفارود را دست بالا توصيف کرد و افزود: اگر ارتفاع سد کاهش پيدا کند و سطح اشغال جنگل ها کم شود به نظر مي رسد قابليت اجرا شدن داشته باشد.
مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان گيلان با بيان اينکه با برنامه پيش بيني شده فعلي ۱۷۵ هکتار از جنگل هاي شفارود از بين خواهد رفت، اظهار داشت: منابع طبيعي معتقد است اگر اين مقدار به يک دوم برسد، ميزان آب ذخيره شده مي تواند براي تامين آب منطقه کفايت کند و همچنين سطح اشغال جنگل هاي شفارود نيز کاهش پيدا مي کند.
سد شفارود بلندترين سد بتوني غلتکي ايران است که با ارتفاع ۱۳۷متر در شش کيلومتري جنوب غربي شهرستان رضوانشهر و ۶۵ کيلومتري غرب شهر رشت و بر روي رودخانه شفارود ساخته مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]