واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ فروردين ۱۳۹۴ (۹:۵۱ق.ظ)
ثبت 255 ميليمتر بارش در استان تهران/شرايط هنوز نرمال نيست موج - مديرعامل شرکت آب منطقهاي تهران از ثبت 255 ميليمتر بارش در سطح استان تهران از ابتداي سال آبي جاري (مهرماه 93) تاکنون خبر داد و گفت: هنوز با شرايط نرمال فاصله زيادي داريم.
بهگزارش خبرگزاري موج، خسرو ارتقايي با بيان اين مطلب افزود: خوشبختانه بارشهاي خوبي در استان تهران بهويژه در يکي دو روز گذشته اتفاق افتاده و مجموع بارشها از ابتداي سال آبي جاري (مهر 93) تاکنون به 255 ميليمتر بارش رسيده است که اين ميزان هنوز حدود سه درصد درمقايسه با متوسط دوره بلندمدت 47 ساله کاهش نشان ميدهد اما خوشبختانه درمقايسه با زمان مشابه سال گذشته، وضعيت بهتري داريم و 40 درصد افزايش بارش را شاهد هستيم.
بهگفته وي، بارشهاي چند روز گذشته مصادف با گرماي هوا بود و بهطور متوسط سه تا پنج درجه افزايش دماي هوا درمقايسه با سال گذشته را در سدهاي استان تهران شاهد هستيم و در همين راستا، روانآبهايي که به لطف بارشهاي اخير جاري شده است همراه با ذوب شدن برفها (بهدليل گرماي هوا) آورد مناسبي را به سدهاي زيرپوشش شرکت به همراه داشته است.
ارتقايي يادآور شد: بهطور طبيعي اين اتفاق يعني افزايش حجم روانآب اميدوارکننده است و جاي خوشحالي دارد اما از جهت اينکه ذخيره برفي زودتر از زمان معمول ذوب شده، ممکن است در ادامه سال آبي و در صورت ادامه نيافتن بارشها، مشکلاتي را ايجاد کند.
ارتقايي تصريح کرد: بارشهاي گزارششده از 11 ايستگاه بارانسنجي شرکت آب منطقهاي تهران در فروردينماه سال 94 نشان ميدهد که بيش از 67 ميليمتر بارش به ثبت رسيده است. اين درحالي است که در فروردينماه سال گذشته 30 ميليمتر بارش گزارش شده بود.
وي با اشاره به ذخاير آبي سدهاي پنجگانه استان تهران، اظهار داشت: در زمان حاضر، آب ذخيرهشده در مخزن سدهاي پنجگانه استان تهران به 550 ميليون مترمکعب رسيده است که درمقايسه با ابتداي سال آبي (مهرماه 93) که کمتر از 400 ميليون مترمکعب آب ذخيره شده بود، بيش از 150 ميليون مترمکعب بيشتر شده است.
ارتقايي سپس ادامه داد: تاکنون در سدهاي اميرکبير، لتيان، لار، طالقان و ماملو بهترتيب 100، 70، 53، 200 و 130 ميليون مترمکعب آب ذخيره شده است؛ البته بايد يادآور شوم که 150 ميليون مترمکعب آب از مجموع آب ذخيرهشده در سدهاي پنجگانه حجم مرده محسوب ميشود اما در صورت رعايت مصرف و مديريت مصرف بهينه آب، ميتوان تابستان امسال را با مشکل کمتري سپري کرد.
مديرعامل شرکت آب منطقهاي تهران با اشاره به ميزان روانآبها و حجم ورودي آب به سدهاي زيرپوشش اين شرکت، اظهار داشت: ميزان 150 ميليون مترمکعب ورودي سدهاي تهران تنها تامينکننده 50 روز نياز آبي تهران است و اين ميزان بارش به اين معني نيست که ديگر هيچ دغدغهاي براي تامين و مصرف آب وجود نخواهد داشت.
ارتقايي اضافه کرد: هنوز هم خشکسالي دو سال پياپي در تهران بر دوش سدها و منابع آبي استان سنگيني ميکند بهگونهاي که حجم سدهاي پنجگانه در شرايط نرمال به حدود 800 ميليون مترمکعب ميرسيد و هماکنون 250 ميليون مترمکعب کاهش منابع آبي درمقايسه با شرايط نرمال را شاهد هستيم.
ارتقايي با اشاره به افزايش دماي هوا و امکان تبخير آب از سدها نيز يادآور شد: به هر حال همواره تبخير آب بهدليل افزايش گرما وجود دارد و اين فقط به مخازن سدها محدود نميشود و ميزان تبخير از سطح خاک نيز افزايش خواهد داشت، اما آنچه اثرگذار در کاهش منابع آبي است ميزان مصرف آب است.
وي با بيان اينکه تهران از شرايط خشکسالي دو سال گذشته چندان دور نشده است، تاکيد کرد: هر مقدار صرفهجويي و مديريت مصرف آب صورت گيرد، امکان تامين مطمئن آب براي هموطنان و شهروندان را مهيا خواهد کرد. افزايش يک درجهاي دما افزونبر افزايش تبخير در افزايش مصرف اثرگذار است؛ بنابراين ما با شرايط نرمال و طبيعي فاصله داريم.
ارتقايي در بخش ديگري از سخنان خود به آب کشاورزي نيز اشاره کرد و گفت: با توجه به شرايط بحراني که در استان حاکم شده بود، بخش کشاورزي با مشکلاتي روبرو بود و سهم آب کشاورزي در سدهاي اميرکبير، طالقان و ماملو به کمترين ميزان رسيده بود که در صورت ادامه يافتن بارشها بهويژه در ارديبهشتماه، اميدواريم حداقل نياز کشاورزي را تامين کنيم.
وي اظهار داشت: در سال 94 برنامه احيا و تعادلبخشي آبهاي زيرزميني را در سطح استان تهران داريم که بخش زيادي از چاههاي آب غيرمجاز با کمک فرمانداريها و خود کشاورزان منطقه بسته و پر و مسلوبالمنفعه خواهد شد که اگر اتفاق بيفتد، ميتواند بخشي از وضعيت منفي افت و کسري آب زيرزميني را جبران کند.
وي در پايان از کشاورزان درخواست کرد: با همکاري با جهادکشاورزي و شرکت آب منطقهاي تهران، بيشتر آب کشاورزي موردنياز خود را از پساب تامين کنند و از آبي نيز که از سدها براي کشاورزي رها ميشود، استفاده بهينه و مديريت آب کشاورزي را در سطح مزارع اجرا کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]