تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835907178
این سلاح زنگزده، 36 ساله شد |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: این سلاح زنگزده، 36 ساله شد
کد خبر: ۴۹۰۸۵۲
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۳ - 13 April 2015
اگرچه ایران تجربه تحریم را از زمان مصدق به هنگام ملی شدن صنعت نفت از سوی انگلیس یدک میکشد، اما تحریمهای اعمالی علیه جمهوری اسلامی ایران درست به چند ماه پس از پیروزی انقلاب و به ماجرای تسخیر لانه جاسوسی بازمیگردد؛ زمانی که دانشجویان ایرانی با شور انقلابی، سفارت آمریکا در تهران را تسخیر کردند و کارکنان سفارتخانه را به مدت 444 روز به گروگان گرفتند.
به گزارش ایسنا در آن زمان جیمی کارتر، رئیسجمهور وقت آمریکا در نوامبر 1979 اولین تحریم این کشور را علیه ایران امضا کرد. بر اساس این مصوبه، آمریکا واردات نفت خود از ایران را ممنوع اعلام کرد. هنوز 10 روز از ابلاغ این تحریم نگذشته بود که دستورالعمل اجرایی دیگری ابلاغ شد و آمریکا بر اساس آن، همه سپردهها و داراییهای دولت و بانک مرکزی ایران در این کشور را مسدود کرد.
در آوریل 1980 کارتر مصوبه دیگری را امضا کرد که صادرات آمریکا به ایران و همچنین هرگونه نقل و انتقال مالی میان آمریکا و ایران را ممنوع میدانست. در ادامه و مدتی پیش از اینکه کارتر کاخ ریاستجمهوری آمریکا را ترک کند، مصوبه جدید تحریم ابلاغ شد. بر اساس این مصوبه، هرگونه واردات نفتی و غیرنفتی آمریکا از ایران متوقف شد. همچنین مسافرت اتباع آمریکا به ایران ممنوع شد.
اگر چه ایران قبول کرد که بر اساس شروطی گروگانها را قبل از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا آزاد کند اما موکول شدن تصویب بیانیه الجزایر در مجلس شورای اسلامی به هفته آتی، موجب شکست جیمی کارتر در انتخابات ریاست جمهوری شد و رونالد ریگان بر سر کار آمد.
به موجب بیانیه الجزایر که در ۱۹ ژانویه ۱۹۸۱ میان نمایندگان نظام جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا به امضا رسید، بسیاری از محدودیتهای ایجادشده از سوی آمریکا منتفی شد اما این امر شامل تحریمهای اعمالشده نظامی و ارسال تسلیحات به ایران نمیشد و همچنان داراییهای ایران در آمریکا بلوکه باقی ماند.
ریگان جمهوریخواه
پیروزی ریگان جمهوریخواه نیز برای ایران چندان توفیقی به همراه نداشت.
در ژانویه 1984 دولت ریگان مصوبهای را تصویب و بر اساس آن هرگونه کمک آمریکا به ایران در آینده را ممنوع اعلام کرد. یک سال پس از این مصوبه، ریگان اقدام جدیدی را در راستای فشار بیشتر بر ایران صورت داد؛ اینکه بخشی از تعهدات مالی خود نسبت به سازمانهای بینالمللی را پرداخت نکند. این کاهش پرداختهای مالی آمریکا به سازمانهای فوق با این توجیه بود که چرا این سازمانها طرحهای مربوط به ایران را تصویب کردهاند و بدین ترتیب مانع همکاری ایران با سازمانهای بینالمللی شد.
در اوت 1986 دولت آمریکا در اقدامی دیگر برای گسترش تحریمها، اسلحه و قطعات یدکی و تجهیزات متعلقه به ایران را ممنوع کرد. در سال 1987 دولت ریگان مصوبه دیگری را تصویب کرد که مجددا ممنوعیت واردات نفتی و غیر نفتی از ایران را تمدید میکرد. در سال 1988 دولت آمریکا از مدیران اجرایی منصوب خود در سازمانهای بینالمللی مانند بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول رسما خواست که با هرگونه طرحی که مشمول استفاده ایران از منابع این سازمانهاست، مخالفت کنند.
پس از پایان ریاستجمهوری ریگان، دولت جورج بوش پدر در اکتبر 1992 نیز مصوبهای را به تصویب رساند که براساس آن، فروش کلیه تجهیزات با کاربرد دوگانه به ایران ممنوع شد.
اگرچه جمهوریخواهان همواره در میان ایرانیان به اتخاذ مواضع تند علیه ایران مشهور بوده و هستند اما هم آغازگر تحریمها و هم بانی گسترش آنها علیه ایران جناحی جز جناح دموکرات نبوده است.
پس از بوش پدر در سال 2001، بیل کلینتون دموکرات توانست بر مسند ریاستجمهوری آمریکا بنشیند. وی شکل تحریمهای آمریکا علیه ایران را هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی گسترش داد.
تا آن زمان تحریمهای آمریکا علیه ایران تحت عنوان تحریمهای اعمالشده در چارچوب مصوبات دولت آمریکا ابلاغ میشد و هیچگاه در قالب یک قانون مصوب مجلس آمریکا از قدرت قانونی بالاتری برخوردار نبود اما در دوره کلینتون، آمریکا تحریمهای یکجانبهای را علیه ایران طراحی کرد.
«داماتو»، نقطه شروع تحریمهای یکجانبه آمریکا
در سال ۱۹۹۵ میلادی، واشنگتن به دستور بیل کلینتون، رئیسجمهور وقت ایالات متحده، تحریمهای کامل اقتصادی علیه ایران را وضع کرد و سپس کنگره با گذراندن قانون «ایلسا» (Iran and Libya Sanctions Act of 1996) هر شرکتی را که با ایران به میزان بیش از ۲۰ میلیون دلار تجارت داشت، تهدید به اعمال تحریم کرد. با توجه به اینکه در 30 سپتامبر 2006، لیبی از شمول این تحریم خارج شد، تحریمهای مذکور به «ایسا» تغییر نام داد.
اما تحریمهای یکجانبه به طور رسمی در دوران کلینتون با اعمال قانون داماتو آغاز شد. این طرح چون ابتدا توسط سناتور داماتو تهیه شد به «طرح داماتو» معروف شد. قانون داماتو هر پنج سال یک بار بازبینی میشود.
11 سپتامبر
پس از واقعه 11 سپتامبر در آمریکا، اگرچه ایران از نخستین کشورهایی بود که پس از این حادثه پیام همدردی با مردم آمریکا ارسال کرد و رئیسجمهور وقت نیز در همان روز واقعه در پیامی اعلام کرد که به نام ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران، اقدام تروریستی هواپیماربایی و حمله به مراکز عمومی در شهرهای آمریکا را که شمار زیادی از مردم بیدفاع را به کام مرگ کشید محکوم میکند، اما موج جدید خشونت و سوءظن علیه مسلمانان در سراسر جهان آغاز شد و ایرانیان نیز از این امر مستثنی نبودند.
جورج دبلیو بوش، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا در ۲۹ ژانویه ۲۰۰۲ در سخنرانی سالیانه خود در کنگره ایالات متحده آمریکا، ایران، کره شمالی و عراق را به اتهام آنچه که آن را حمایت این کشورها از تروریسم و تلاش برای دستیابی به سلاحهای کشتار جمعی میخواند، محور شرارت نامید و پس از آن، حلقه تحریمها علیه ایران تنگتر شد.
در سال ۲۰۰۲، برخی از سازمانهای علمی مانند سازمان IEEE (موسسه مهندسان برق و الکترونیک) تحریم علمی علیه ایران را وضع کرد اما در مقابل، برخی موسسات علمی مانند موسسه آمریکایی فیزیک اعلام کردند که هرگونه تحریمی در اینباره خلاف آزادی بیان است.
در سال ۲۰۰۶ یک دادگاه فدرال آمریکا دستور استرداد یکی از بزرگترین کلکسیونهای باستانشناختی تخت جمشید متعلق به ایران را به نفع صدمهدیدگان ناشی از عملیات انتحاری در سرزمینهای اشغالی رژیم صهیونیستی صادر کرد.
در سال ۲۰۰۷، شرکتهای مایکروسافت و یاهو ایران را از لیست کشورهایی که خدمات وب دریافت میکنند، خارج کردند.
پس از اتهامزنی آمریکا مبنی بر اینکه بانک ملت، بانک ملی و بانک صادرات ایران حامی مالی نهادهای تروریستی هستند و هشدار درباره ارائه تسهیلات، بانک جهانی از دادن خدمات به این بانکهای ایرانی خودداری کرد.
همچنین ۲۵ اکتبر ۲۰۰۷ از طرف وزارت خزانهداری آمریکا نهادهایی چون بانک ملی و بانک صادرات ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و برخی شخصیتهای حقوقی و وابسته به ارگانهای نظامی و صنایع فضایی جمهوری اسلامی ایران مورد تحریم یکجانبه آمریکا قرار گرفتند.
تحریم شرکتهای صادرکننده بنزین به ایران نیز در 30 ژوئیه سال 2009 در مجلس سنای آمریکا تصویب شد.
همچنین مجلس نمایندگان آمریکا در 29 ماه مه سال 2010 لایحه تحریم شرکتهایی را که با ایران معاملات تجاری دارند، تصویب کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا نیز در 17 ژوئن 2010 تحریمهایی را علیه چندین شرکت کشتیرانی ایران تصویب کرد و به مرحله اجرا گذاشت. همچنین 22 شرکت نفتی، انرژی و بیمه که توسط دولت ایران اداره میشدند و در ایران و نقاط مختلف جهان فعالیت میکردند، هدف تحریم قرار گرفتند.
در 29 اکتبر سال 2010، آمریکا تحریمهای جدیدی را علیه 37 شرکت اروپایی اعمال کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا در 14 ژانویه 2011 تعداد 24 شرکت کشتیرانی بینالمللی را بهعلت تجارت با ایران تحریم کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا در 24 ژوئن سال 2011 نیز شرکت هواپیمایی ایرانایر و یکی از مهمترین اپراتورهای کشتیرانی در بنادر ایران را تحریم کرد.
آمریکا همچنین در اتهامی علیه بانک مرکزی ایران مدعی شد که بین سالهای 2001 تا 2006 میلادی از طریق بانک صادرات حدود 50 میلیون دلار به گروه حزبالله لبنان منتقل کرده است. این در حالی است که بانک مرکزی همواره این اتهامات را رد کرد اما باراک اوباما با استناد به این بهانه، تحریم بانک مرکزی ایران را در اول ژانویه سال 2012 امضا کرد و به موجب آن، مقرر شد بانکها و شرکتهای خارجی که با بانک مرکزی ایران معامله کنند، مشمول جریمههای سنگین آمریکا شوند.
وزارت خزانهداری آمریکا پس از تصویب تحریمهایی علیه بانک مرکزی ایران، در 24 ژانویه 2012 تحریمهایی را علیه بانک تجارت اعمال کرد و در 29 فوریه 2012 بانک دوبی را به خاطر آنچه «کمک به ایران در راستای فرار از تحریمهای بینالمللی» توصیف کرده بود، تحریم کرد.
همچنین در 13 ژوئیه سال 2012، 50 شرکت و نهاد مالی ایران با هدف مقابله با برنامه موشکهای بالستیک ایران مورد تحریم قرار گرفت. این موسسات، وابسته به وزارت دفاع، نیروهای مسلح، سازمان صنایع فضایی ایران، شرکت خطوط کشتیرانی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بودند. علاوه بر آن، «شرکت نفتکش ملی ایران» به همراه 58 کشتی و 27 موسسه و نهاد وابسته به آن در میان این تحریمها قرار گرفتند.
اگر چه مذاکرات هستهای ایران و 1+5 با افقی ظاهرا روشن ادامه مییابد و چندی پیش دو طرف توانستند پس از مذاکرات فشرده به تفاهم سیاسی دست یابند، اما بازهم برخی از جمهوری خواهان تندروی کنگره دست از این سلاح زنگ زده برنمدارند و تهدید میکنند که اگر مذاکرات به شکست بیانجامد، تحریمهای بیشتر اعمال میکنند.
این مروری بود بر رئوس تحریمهای آمریکا علیه ایران؛ تحریمهایی که تجربه تاریخی نشان داد رفته رفته تبدیل به یک سلاح کند علیه ایران شده و کارایی چندانی ندارد. اعترافات مقامات ایالات متحده در اینباره، موید این موضوع است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
چرا ترکیه اینگونه بی محابا در مساله یمن دخالت کرد؟ |اخبار ایران و جهان
چرا ترکیه اینگونه بی محابا در مساله یمن دخالت کرد رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه در جریان تجاوز عربستان به یمن مواضعی ضدایرانی اتخاذ کرد که حتی در بین کشورهای مهاجم نیز نظیری ندارد این جنجال نشاندهنده تقابلی با ایران است که حتی در دوره حکومت سکولارهای ترکیه نیز سابقه نداشتصالحی:دوره اعتماد سازی ۱۰ ساله است |اخبار ایران و جهان
صالحی دوره اعتماد سازی ۱۰ ساله است رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد وقتی که مذاکرات شروع شدامریکائیها بحث ۲۵سال راپیش کشیده بودند ایران نیز بحث ۲سال رابالاخره در طول مذاکرات اینقدر این بحث ادامه یافت تادوطرف نهایتا بر۱۰سال توافق کردند کد خبر ۴۹۰۷۴۳ تاریخ انتشار ۲۳ فروردين ۱۳۹۴نخستین سفر استانی روحانی به تهران |اخبار ایران و جهان
نخستین سفر استانی روحانی به تهران استاندار تهران از برگزاری نخستین سفر رییس جمهوری به استان تهران در ادامه سفرهای استانی دولت خبر داد کد خبر ۴۹۰۶۹۲ تاریخ انتشار ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷ ۳۱ - 12 April 2015 استاندار تهران از برگزاری نخستین سفر رییس جمهوری به استان تهران در ادامه سفربیانیه سوییس به نفع تمامی طرفین است |اخبار ایران و جهان
بیانیه سوییس به نفع تمامی طرفین است سفیر جمهوری اسلامی ایران در بخارست روز دوشنبه در مصاحبه با تلویزیون دی جی 24 رومانی گفت بیانیه سوییس در چارچوب توافق میان ایران و گروه 5 1 اقدام خوبی است زیرا که به نفع طرفین و جهان است کد خبر ۴۸۸۸۶۴ تاریخ انتشار ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۹ ۲۳ -خاطرات رهبر انقلاب از شهید صیاد شیرازی |اخبار ایران و جهان
خاطرات رهبر انقلاب از شهید صیاد شیرازی کد خبر ۴۸۹۷۰۶ تاریخ انتشار ۲۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۱ - 09 April 2015 EI IRشاید امروز بعضی خیال کنند - که عملیاتی مثل عملیات بیتالمقدّس فقط یک هجوم انبوه انسانی بود اینها سخت در اشتباهند هیچ امواج انسانی بدون فرماندهیِ قادرِ قاطعِ هوشیاربرگزاری مذاکرات بعدی در سطح معاونان |اخبار ایران و جهان
برگزاری مذاکرات بعدی در سطح معاونان عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان از برگزاری دور بعدی مذاکرات در سطح معاونان و کارشناسان خبر داد و گفت در تماس با معاون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای تنظیم تاریخ و محل مذاکرات بعدی هستیم کد خبر ۴۸۹۶۹۳ تاریخ انتشار ۲۰ فروردين ۱بیانیه مذاکره هستهای قرائت میشود |اخبار ایران و جهان
بیانیه مذاکره هستهای قرائت میشود قرار است که بیانیه این دور از مذاکرات هستهای در دانشگاه لوزان قرائت شود کد خبر ۴۸۷۲۹۵ تاریخ انتشار ۱۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۰ ۰۵ - 02 April 2015 قرار است که بیانیه این دور از مذاکرات هستهای در دانشگاه لوزان قرائت شود به گزارش تسنیمتأیید تجاوز پلیس سعودی به دو حاجی ایرانی |اخبار ایران و جهان
تأیید تجاوز پلیس سعودی به دو حاجی ایرانی معاون وزیر امور خارجه در امور کنسولی پارلمانی و ایرانیان درباره تعرض به دو ایرانی از سوی پلیس سعودی گفت متاسفانه این اقدام شبه تجاوز برای دو تن از هموطنان که به عمره مشرف شده بود پیش آمده است کد خبر ۴۸۸۸۶۸ تاریخ انتشار ۱۷ فروردين ۱۳۹۴مناظره زیباکلام و رسایی در مورد بیانیه لوزان |اخبار ایران و جهان
مناظره زیباکلام و رسایی در مورد بیانیه لوزان مناظره صادق زیبا کلام عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با موضوع بیانیه هسته ای لوزان و روند مذاکرات امروز دوشنبه در محل باشگاه خبرنگاران برگزار شد کد خبرهمدلی داخلی باعث همزبانی دنیا با ایران است |اخبار ایران و جهان
همدلی داخلی باعث همزبانی دنیا با ایران است دبیر به همراه معاونین و روسای کمیتههای متعدد کمیسیونهای گوناگون دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام وزرای علوم تحقیقات و فناوری و وزیر آموزش و پرورش به همراه معاونین و مدیران ارشد دو وزارتخانه صبح امروز در دیدارهای جداگانه با رئیس مجمعدولت بهدنبال روابطصمیمی با قوهقضائیه است |اخبار ایران و جهان
دولت بهدنبال روابطصمیمی با قوهقضائیه است رییس جمهوری با تأکید بر ضرورت حرکت به سمت همدلی و همزبانی و پیشگام شدن قوای سهگانه در این زمینه اظهارداشت مبنای همدلی در کشور و بین قوا و مردم باید قانون باشد و بر مبنای عمل و تمسک به قانون میتوان بین قوا و مردم همدلی ایجاد کرد کدعراقچی: فکت شیت ارزش حقوقی ندارد |اخبار ایران و جهان
عراقچی فکت شیت ارزش حقوقی ندارد عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای با اشاره به اینکه در حال تنظیم دور آتی مذاکرات هستیم گفت فکت شیت ارزش حقوقی ندارد و نباید به آن اهمیت داده شود کد خبر ۴۸۹۷۰۷ تاریخ انتشار ۲۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۳ - 09 April 2015 عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهعوامل حمله به مطهری با وثیقه آزاد شدند |اخبار ایران و جهان
عوامل حمله به مطهری با وثیقه آزاد شدند وکیل مطهری با بیان اینکه حمله کنندگان به نماینده تهران با قرارهای وثیقه و کفالت آزاد شدهاند٬گفت در پیگیری های این پرونده متوجه شدم که مسئولان دانشگاه شیراز به عنوان متهم شناخته شدهاند حال آنکه ما شکایتی از آنها نکردهایم کد خبر ۴۸۸۱۷۲شهادت ماموران سپاه کار جیشالعدل است |اخبار ایران و جهان
شهادت ماموران سپاه کار جیشالعدل است استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به شهادت دو تن از ماموران مخابرات سپاه در این استان گفت که در این خصوص سفری به پاکستان داشته و موضع این کشور نیز برخورد قهری با این جریانات است کد خبر ۴۹۰۲۵۷ تاریخ انتشار ۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۰ - 11 Aprوقتی احمدینژاد در جنگل آمازون هم هوادار دارد/همدلی مداحان در بیت رهبری با تیم مذاکرات هسته ای/مالیاتشان را صد
وقتی احمدینژاد در جنگل آمازون هم هوادار دارد همدلی مداحان در بیت رهبری با تیم مذاکرات هسته ای مالیاتشان را صد برابر کردیم اعتراض نکردند پیام تبریک خانواده چند شهید هستهای به ظریف مخالفت کوچک زاده رسایی و کوثری با تفاهم هسته ای رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آمادهمرگ سیاسی دشمن هستهای ایران |اخبار ایران و جهان
مرگ سیاسی دشمن هستهای ایران سناتور منندز رسما استعفای خود را به هری رید رهبر دموکراتهای سنا می دهد تا دیگر به عنوان عضو ارشد در کمیته روابط خارجی سنا حضور نداشته باشد کد خبر ۴۸۷۲۹۶ تاریخ انتشار ۱۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۰ ۰۵ - 02 April 2015 سناتور منندز رسما استعفای خود را به هری ریپیام تسلیت نخست وزیر عراق به روحانی |اخبار ایران و جهان
پیام تسلیت نخست وزیر عراق به روحانی حیدر العبادی نخست وزیر عراق در تماسی تلفنی با حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری درگذشت والده وی را تسلیت گفت و از خداوند منان رحمت واسعه و غفران الهی را برای آن مرحومه مسالت کرد کد خبر ۴۸۵۵۰۱ تاریخ انتشار ۰۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷ ۳۷-
سیاسی
پربازدیدترینها