تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ثروت فراوان، دشمن مؤمنان و پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846150962




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اردوغان می خواست سفرش به ایران را لغو کند، اما تهران نگذاشت!


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


فارین پالسی ادعا کرد:
اردوغان می خواست سفرش به ایران را لغو کند، اما تهران نگذاشت!
یک مقام بلندپایه وزارت امور خارجه ترکیه - در حالی که خواست نامش فاش نشود - اعلام کرد:« شاید این رویکردی ایده آل باشد اما تأثیرات سیاست اجتماعی توافق هسته ای با تهران هنوز کاملا مشخص نیست.» او همچنین گفت:« تعامل ایران با نظام اقتصادی جهانی و پویایی در میان طبقه متوسط جامعه می تواند بر برخی زیاده خواهی ها در عرصه سیاست خارجی ایران غلبه کند.»
روز نو : یک مقام بلندپایه وزارت امور خارجه ترکیه - در حالی که خواست نامش فاش نشود - اعلام کرد:« شاید این رویکردی ایده آل باشد اما تأثیرات سیاست اجتماعی توافق هسته ای با تهران هنوز کاملا مشخص نیست.» او همچنین گفت:« تعامل ایران با نظام اقتصادی جهانی و پویایی در میان طبقه متوسط جامعه می تواند بر برخی زیاده خواهی ها در عرصه سیاست خارجی ایران غلبه کند.»


به گزارش روز نو، فارن پالسی در گزارشی از تهران به قلم سرن کنار با عنوان « آیا ترکیه روابط نزدیکی با ایران برقرار می کند؟»، نوشت: رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه شاید هرگز تصور نمی کرد تیتر یک روزنامه ایرانی طی نخستین سفرش به تهران پس از حصول چارچوب توافق بر سر برنامه هسته ای ایران این باشد:« رویای وراثت عثمانی در تهران ».


اردوغان این هفته به تهران سفر کرد و این تیتر به مثابه استقبالی گرم از او در ایران بود.


ترکیه یکی از نخستین قدرت هایی بود که تلاش کرد در توافق بین ایران و قدرت های جهان بر سر برنامه هسته ای تهران میانجی گری کند. پس از چند دهه تیره بودن روابط ، دولت اردوغان از سال 2010 در پی گشایش با ایران بر آمده است: آنکارا به همراه برزیل در روند توافقی میانجی گیری کرد که بر اساس آن، ایران ذخایر اورانیوم خود را در ازای دریافت سوخت رئاکتور به ترکیه منتقل خواهد کرد ، از این رو، میزان ذخایر اورانیوم ایران محدود خواهد شد زیرا کشورهای غربی بیم آن دارند ایران از آنها برای تولید یک بمب استفاده کند. این توافق از سوی آمریکا رد شد و در نهایت فروپاشید - چند هفته بعد، ترکیه به عنوان یکی از اعضای غیر دایم شورای امنیت سازمان ملل متحد در آن زمان، درباره قطعنامه ای که سبب اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران بر سر برنامه هسته ای اش می شد، علیه واشنگتن رأی داد.


در آن زمان، ترکیه از سوی کشورهای غربی - و همچنین اسرائیل و عربستان سعودی - به رویگردانی از هم پیمانان سنتی اش به نفع ایران متهم شد. در حال حاضر، منتقدان دولت حزب حاکم عدالت و توسعه در ترکیه می گویند آنکارا به « محور سنی ها » علیه ایران پیوسته است و خود را در کنار کشورهایی نظیر عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس علیه احزاب مورد حمایت ایران در یمن و سوریه قرار داده است. در حالی که چنین نگرانی هایی بر نقش هر ایدئولوژی دیگر در تصمیم گیری سیاست خارجی ترکیه اولویت دارد ، مناقشه موجود بین ایران و ترکیه بر سر درگیری های کنونی در منطقه خاورمیانه بسیار واقعی است و سبب استقبال کمرنگ از اردوغان در سفر این هفته اش به تهران شد.


در مراسم استقبال رسمی - جایی که اردوغان و حسن روحانی رئیس جمهور ایران با یکدیگر دست دادند - دو طرف تلاش کردند اختلافات بین دو کشور را کاهش دهند. اردوغان در کنفرانس خبری مشترک که به صورت زنده از تلویزیون دولتی ایران پخش شد، اعلام کرد:« منطقه در آتش می سوزد.» او همچنین گفت:« من به فرقه ها کاری ندارم. این که آنها شیعه یا سنی هستند سبب نگرانی من نمی شود . آنچه که مایه نگرانی است مسلمان ها هستند. ما باید با یکدیگر متحد باشیم و مانع از کشتارها و خونریزی ها شویم.»


روحانی نیز خاطرنشان کرد سران دو کشور درباره موضوعات عراق، سوریه ، فلسطین با یکدیگر گفتگو کردند و « مذاکراتی جامع » در ارتباط با یمن برگزار کردند. روحانی همچنین گفت:« ما دیدگاه هایی مشترک داریم. باید در سریع ترین زمان ممکن شاهد پایان یافتن جنگ و خونریزی در یمن باشیم.»


اما حقیقت این است که ایران و ترکیه بر سر برخی از بحث برانگیزترین موضوعات منطقه ای با یکدیگر به شدت اختلاف نظر دارند. اردوغان به هنگام ترک تهران سیاست های فرقه گرایانه توسط ایران را منبع مشکلات در منطقه دانست . او با اشاره به خشونت های عراق و سوریه گفت:« بیشترین نگرانی من تعصبات فرقه ای است.»


در همین حال، به نظر می رسد دو طرف از توافق و اختلاف نظر بر سر این موضوعات خسته شده اند. یک هفته قبل از دیدار اردوغان از تهران در عین حال عملیات عربستان سعودی را در یمن تأیید کرد . اوِ ایران را ِ « غیر قابل تحمل » توصیف کرد و از تهران خواست « همه نیروهای خود را از یمن و همچنین از سوریه و عراق خارج کند و به تمامیت ارضی این کشورها احترام بگذارد.»


ایران نیز سریعا به اظهارات اردوغان واکنش نشان داد. بیش از 60 درصد از قانون گذاران ایرانی خواستار لغو سفر رئیس جمهور ترکیه به ایران شدند . این در حالی است که محمد حسن آصفری یکی از اعضای کمیته امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران خواستار اخراج سفیر ترکیه از ایران شد. منصور حقیقت پور معاون کمیته سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس ایران اعلام کرد پس از این اظهارات نباید به « رجب پاشا » اجازه سفر به ایران داده شود . او رئیس جمهور ترکیه را به « مشارکت در کشتار 130 هزار شهروند سوری » متهم کرد.


یکی از مشاوران اردوغان تأیید کرد این جنگ لفظی سبب شد طرف ترک به بررسی لغو این سفر بپردازد. این مشاور اردوغان طی سفر رئیس جمهور ترکیه به تهران اعلام کرد:« این گزینه ای بود که رئیس جمهور به بررسی آن پرداخت.» او همچنین گفت:« اما این طرف ایرانی بود که بر این سفر تأکید داشت. آنها از ما خواستند این سفر را لغو نکنیم.»


این تنها ایرانی ها نبودند که خواستار انجام این سفر بودند. ایران یکی از شرکای تجاری مهم برای ترکیه محسوب می شود« حجم روابط تجاری دو جانبه بین تهران و آنکارا در سال 2013 معادل 14 میلیارد و 600 میلیون دلار بوده است . این در حالی است که ترکیه همچنین بزرگترین مشتری گاز طبیعی ایران است و تقریبا 90 درصد از گاز صادراتی ایران را هر ساله می خرد. آنکارا بیش از پیش مشتاق بهبود روابط تجاری با ایران و بر این باور است که توافق بین المللی که سبب کاهش تحریم ها بر تهران خواهد شد فرصت هایی نیز در اختیار سرمایه گذاران ترک قرار خواهد داد. طی سفر اردوغان به تهران، هشت قرارداد جدید بین دو کشور امضا شد که شامل همه زمینه ها از همکاری ها در بخش انرژی گرفته تا سرمایه گذاری در بخش بهداشتی و همکاری های فرهنگی می شد.
اما حتی با این که حجم روابط تجاری دو کشور زیاد است اختلافات آنکارا و تهران در زمینه سیاست خارجی سبب محدود شدن روابط دو طرف شده است.


یک مقام بلندپایه وزارتامور خارجه ترکیه اعلام کرد:« ما انتظار نداریم درباره موضوعات منطقه ای با تهران به اجماع برسیم. » او همچنین گفت:« ما به بیان نگرانی های خود خواهیم پرداخت هر چند که آنها بارها این سخنان را از ما شنیده اند.»


اما تاکنون، هیچ نشانه ای در این باره مشاهده نشده است که درک منطقه ای در دستور کار دو کشور قرار داشته باشد. ابراهیم کالین سخنگوی رئیس جمهور ترکیه قبل از سفر به تهران اعلام کرد ایران باید در روابط خود با اعراب و کشورهای مسلمان بازنگری کند « و برای تغییر سیاست های فرقه گرایانه ، تفرقه افکنانه و برتری جویانه خود تلاش کند.»


او در پاسخ به سوالی در این باره که آیا این احتمال وجود دارد تا دو طرف به نقشه راهی با دوام بر سر درگیری های منطقه ای برسند یا خیر، گفت:« با برگزاری مذاکراتی دایمی می توانیم به چنین نتیجه ای برسیم.»


اما تنش ها بر سر موضوعات منطقه ای سبب کاهش تمایل ترکیه برای حل و فصل موضوع هسته ای ایران نشده است. آنکارا برخلاف کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از چارچوب توافق هسته ای که در لوزان حاصل شد، حمایت کرده است ، توافقی که سبب می شود ایران نتواند به تسلیحات هسته ای دست یابد و در عین حال تحریم های اعمال شده بر تهران برداشته خواهند شد . اما ترکیه درباره پیامدهای ناشی از دست یابی به توافق هسته ای بین ایران و قدرت های جهان نگران است به ویژه درباره این احتمال که این توافق سبب خواهد شد جامعه بین المللی چشمان خود را بر سیاست های توسعه طلبانه و اقدامات فرقه گرایانه تهران در خاورمیانه ببندد.
در حالی که تهران و آنکارا خود ار در طرف های مخالف جنگ ها در سوریه و یمن می بینند، روابط بین این دو قدرت منطقه ای به رابطه ای پیچیده تبدیل شده است. اما برخی از مقامات ترکیه امیدوارند دست یابی به توافق هسته ای می تواند راه را برای ایجاد درکی گسترده تر با رقبایشان و هم چینن شرکای تجاری شان در شرق هموار کند.


یک مقام بلندپایه وزارت امور خارجه ترکیه - در حالی که خواست نامش فاش نشود - اعلام کرد:« شاید این رویکردی ایده آل باشد اما تأثیرات سیاست اجتماعی توافق هسته ای با تهران هنوز کاملا مشخص نیست.» او همچنین گفت:« تعامل ایران با نظام اقتصادی جهانی و پویایی در میان طبقه متوسط جامعه می تواند بر برخی زیاده خواهی ها در عرصه سیاست خارجی ایران غلبه کند.»




تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن