محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827861502
واقعیاتی هولناک درباره مناطق آلوده به مین
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
واقعیاتی هولناک درباره مناطق آلوده به مین
در سال 91 معاون مهندسی وزارت دفاع اعلام کرد: از زمان شروع عملیات پاکسازی در مناطق مرزی کشور تاکنون 10 هزار نفر از هموطنان و اعضای گروههای پاکسازی براثر برخورد با مین و مواد منفجره شهید یا مجروح شدهاند.»
روز نو : در سال 91 معاون مهندسی وزارت دفاع اعلام کرد: از زمان شروع عملیات پاکسازی در مناطق مرزی کشور تاکنون 10 هزار نفر از هموطنان و اعضای گروههای پاکسازی براثر برخورد با مین و مواد منفجره شهید یا مجروح شدهاند.»
به گزارش روز نو، یازدهم فروردین ماه امسال در حالیکه اکثر مردم در عیش روزهای پایانی تعطیلات نوروز غرق بودند، شش نفر از اهالی قصر شیرین با انفجار مین تکه تکه شدند، آنهم درست چهار روز قبل از روز جهانی روشنگری درباره خطرات مین!
صبر کنید، این تنها تلفات نبود؛ اوایل اسفند هم در مرز مهران پنج دانشآموز که سرخوشانه در حال بازگشت از مدرسه بودند روی مینی رفتند که یکی از کودکان آسیبدیده آن انفجار بعد از چند روز تحمل زجر و قطع شدن یکی از پاهایش دیگر نتوانست درد را تحمل کند و از دنیا رفت.
چند روز بعد از این اتفاق، درست در 22 اسفند، در قصر شیرین هم یک چوپان که برای چرای دامش به صحرا رفته بود روی مین میرود و هم خودش دچار سانحه میشود، هم چند رأس از دامش هلاک میشوند.
در کمتر از یک ماه 12 نفر بر اثر انفجار مین دچار خسارت جانی میشوند. بیایید بشماریم، از سال 68 که جنگ ایران و عراق تمام شد تا امروز، 26 سال میگذرد. اصلا عقلانی و منطقی نیست که اینهمه انسان در یک ماه آنهم بعد از اینهمه سال، هنوز قربانی سلاحی شوند که باید تا حداکثر 10 سال بعد از پایان جنگ نسلش از روی زمین مناطق مرزی صاف میشد. اما انگار این مینها قطار قطار و سفت و سخت زیر زمین، نفس میکشند و انگار منتظرند نسل بشر را از آن مناطق جنگزده صاف کنند!
چند نفر از قربانیان حادثه درباره آنچه به آنها گذشته با «قانون »گفتوگو کردند.
روز تلخ محمدهادی
دهم اسفند 93 است. تنها چند روز تا پایان سال مانده. این روزها مخصوصا برای دانشآموزان روزهای سرخوشانهای است. آنقدر که دلشان میخواهد روزها یک در میان به مدرسه بروند تا زودتر تعطیل شود.
آن روز اما روز بهخصوصی برای «محمدهادی» و چهار دوست دیگرش بود که در منطقه کنجان چم شهرستان مرزی مهران زندگی میکنند. پسر بچه 12 سالهای که وقتی دوان دوان با دوستانش از مدرسه به سمت خانه میدویدند شاید اصلا در فکرشان هم نمیگنجید که بازیگوشیشان، خانوادههایشان را داغدار کند.
محمد و چهار دوستش آن روز به مین ناخواندهای برخورد کردند که محمدهادی را راهی دیار باقی کرد. آن روز پای محمدهادی را قطع کردند. پزشکان مجبور شدند یک پای او را بعد از انفجار قطع کنند ولی پیچیده و وخیم شدن شرایط جسمی او باعث شد پای دیگرش نیز همزمان که ترکشهای مین و سنگریزهها از تن نحیفش بیرون کشیده میشد، قطع شود.
ترکشها تقریبا در تمام اعضای بدنش رخنه کرده بود؛ چشمها، دستها، پاها، کمر. ترکشها انگار قسم خورده بودند که محمدهادی را به سال جدید نرسانند. درست یک روز قبل از سال تحویل، محمدهادی نتوانست آن همه درد را تحمل کند و از دنیا رفت. دیگر دوستانش هم وضعیت چندان خوبی ندارند، اما دیگر هادی در کنارشان نیست. خانواده محمدهادی از مسئولان خواسته بودند که برای درمان، او را به تهران که تجهیزات بیشتری دارد منتقل کنند اما چنین نشد و این سهلانگاری به قیمت جان این کودک تمام شد.
پنج شهر مرزی آلوده به مین
طبق نظر کارشناسان بینالمللی از سازمان ملل متحد، در زمان جنگ، 16 میلیون مین در نزدیک به 4.2 میلیون هکتار از زمینهای مرزی کشور توسط دشمن کاشته شده است. بعد از جنگ و امضای قطعنامه 598، پاکسازی مناطق آلوده شروع شده.
رئیس مرکز مینزدایی کشور فروردینماه امسال در مراسم ویژه روز آگاهی از خطر مین گفت: «در حال حاضر 28 هزار هکتار از زمینهای آلوده به مین پاکسازی نشده در مناطق مرزی وجود دارد که تراکم مین در این زمینها بسیار بالاست.»
این در حالی است که وزیر دفاع دولت دهم گفته بود تمام زمینهای آلوده به مین در استانهای مرزی، تا پایان سال 91 بهطور کامل پاکسازی خواهند شد. ایلام، خوزستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و کردستان، پنج شهر مرزیای هستند که مین در آنها وجود دارد.
طبق آمار، یک سوم زمینهای آلوده به مین در خوزستان قرار دارد. در مناطق نزدیک به مرز آنقدر مین وجود دارد که نمیدانی در حین راه رفتن وقتی پایت را از زمین برمیداری آیا در قدم بعدی، آن را سالم خواهی دید یا نه.
هر 22 دقیقه یک نفر روی مین میرود
«بر اساس گزارشهای موجود، مینهای کاشته شده در جهان در هر 22 دقیقه جان یک نفر، در هر روز جان 32 نفر و هر ماه جان دو هزار نفر را در سراسر جهان میگیرد.» این گفته رئیس مرکز مینزدایی کشور، تکاندهنده است. اما تکاندهندهتر از آن این است که عراقیها حاضر نیستند نقشههای مناطق مینگذاری شده را در اختیار ایران قرار دهند و این باعث افزایش مصدومان میشود.
به گفته امیراحمدی تا به حال دو تفاهمنامه با عراقیها برای دریافت نقشههای مناطق آلوده امضا شده اما تا به حال نقشهای دریافت نکردهایم. براساس گفتههای وکیل حادثهدیدگان مین، بعد از هر جنگی طرفین موظفند نقشههای مناطق مینگذاری و آلوده را در اختیار طرف مقابل قرار دهند.
اما عراق از دادن نقشهها بعد از جنگ سر باز زد و شد آنچه که نباید. بر اثر بارش باران و نزولات آسمانی، گل و لای در منطقه تشکیل شده و بعضی از این مینها با همین گل و لای جابهجا شده و وارد محل سکونت مردم شدهاند. مخصوصا که خیلی از این مناطق کوهستانی بودند و موقعیت جغرافیایی آنها طوری بود که این جابهجاییها سریعتر اتفاق میافتاد.
بررسیهای مرکز تحقیقاتی ترومای بیمارستان سینا و پژوهشکده مهندسی و علومپزشکی جانبازان در سال 86 نشان داد که از سال 68 و بعد از پایان جنگ، حدود چهار هزار نفر به علت انفجار مین دچار حادثه شدند. جالب اینکه در این میان بیش از 90 درصد، افراد غیرنظامی بودند و 10 درصد باقیمانده مأمورانی بودند که برای گشتزنی، پاکسازی یا مأموریت به این مناطق رفته بودند. بر اساس این آمارها درصد بسیار پایینی یعنی حدود 1.5 درصد بهبود یافتهاند. بیشترین قربانیان مینها، افراد محلی هستند که یا برای چرای دام یا عبور از مناطق یا کشاورزی یا کودکانی بودند که به بازی و شیطنت رفته بودند.
در سال 91 معاون مهندسی وزارت دفاع آمار دیگری از تعداد کشتهها و زخمیها منتشر کرد: «از زمان شروع عملیات پاکسازی در مناطق مرزی کشور تاکنون 10 هزار نفر از هموطنان و اعضای گروههای پاکسازی براثر برخورد با مین و مواد منفجره شهید یا مجروح شدهاند.» طبق آماری که بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس منتشر کرده، آمار شهدای جنگ تحمیلی 190 هزار نفر است. یعنی تعداد کشتهها و زخمیهای بعد از جنگ، یک نوزدهم جنگ است که اگر پاکسازیها زودتر تمام نشود، این آمار بیشتر هم خواهد شد.
بدون کمک دولتی
به استناد منابع حقوق بشری بیشتر قربانیان مین که بر اثر برخورد با مین دچار حادثه میشوند، شهروندان غیرنظامی هستند. به استناد ماده واحده قانون برقراری حقوق وظیفه یا مستمری بازماندگان، آن دسته از مهاجران و کسانی که به مناطق جنگی مراجعت میکنند و بهعلت برخورد با مین یا مواد منفجره معلول یا فوت میشوند، در حکم جانباز یا شهید تلقی و طبق ضوابط بنیاد شهید و امور ایثارگران از حقوق و مزایای شهیدان و جانبازان جنگ تحمیلی برخوردار میشوند. اما در اکثر موارد، مصدومان مشمول این قانون نمیشوند و کمتر کمکی به این افراد میشود.
در سال 62 قانونی وجود داشت با عنوان نحوه جبران خسارت وارده به مصدومان مین که در سال 89 اصلاح شد. طبق ماده 2 این قانون باید در هر فرمانداری پروندهای برای مصدومان مین تشکیل شود و در کمیسیونی متشکل از بنیاد شهید، بنیاد جانبازان، فرمانداریها و نهادهای نظامی، به این پرونده رسیدگی شود. اما مشکل اینجاست که این کمیسیون نه تنها به موقع تشکیل نمیشود بلکه وقتی تشکیل میشود آنقدر کاغذبازی دارد که مصدوم را خسته میکند. همین باعث شده بسیاری از مصدومان کمک دولتی دریافت نکنند.
سازمانهای مردمنهاد به کمک بیایند
تا به امروز تنها وزارت دفاع در زمینه پاکسازی مین کارهایی انجام داده است، اما به گفته وکیلان مصدومان مین، مشکل اصلی، نبود آموزش برخورد با مین به مردم ساکن منطقه است. آنها معتقدند در زمین پاکسازی از توان نهادهای مدنی استفاده نمیشود و آموزشهای لازم هم به شهروندان داده نمیشود.
در خبرها آمده بود بیاطلاعی مردم از مینها آنقدر زیاد است که حتی در جایی کودکان مینی پیدا کردهاند که خیلی براق و زیبا بوده و چون نمیدانستند این شیء براق چیست، با آن بازی کردهاند و منفجر شده.
در کشورهای دیگر برای آموزش درباره برخورد با مین از مینهای پلاستیکی استفاده میشود اما در کشور ما اینطور نیست. اما علاوه بر دولت و وزارت دفاع، نهاد دیگری هم برای آموزش به مردم وجود دارد. در بهزیستی معاونتی با نام معاونت پیشگیری وجود دارد که موظف است در زمینه آموزش و پیشگیری فعالیت کند اما در خبرها کمتر کسی درباره این نهاد چیزی شنیده.
مشکل دیگری که در این میان وجود دارد نداشتن عضویت در پیمان اتاوا است. پیمان اتاوا در سال 1997 میلادی در اتاوای کانادا نوشته شد و در آن آمده است: «کشورهای عضو بر منع بکارگیری مینهای ضدنفر، انهدام ذخایر مینهای ضدنفر، جلوگیری از گسترش، تولید، فروش یا انتقال بهصورت مستقیم و غیرمستقیم تاکید دارند.»
به گفته رئیس مینزدایی وزارت دفاع، عضویت در این کنوانسیون بسته به نظر مجلس دارد: «هرزمان که مجلس تصمیم گرفت ما عضو این کنوانسیون بینالمللی خواهیم شد و هیچ محدودیتی در این رابطه نداریم، با اینکه ایران عضو کنوانسیون اتاوا نیست اما به برخی مفاد این کنوانسیون پایبند است. یعنی در حال حاضر ما کار بشردوستانه انجام میدهیم، نه مینی کار میگذاریم و نه مینی مسلح میکنیم. فقط جان انسانهای بیگناه را نجات میدهیم.»
از زبان قربانیان
سال 92 اوایل مهرماه بود که در اثر انفجار مینی در یکی از روستاهای مرزی مریوان، شش کودک دچار نقص عضو شدند. پدر گشین کریمی، دختر یازده سالهای که قربانی اصلی این حادثه بود، به «قانون» میگوید: «درمان در مریوان رایگان بود. اما برای جراحی اصلی، گشین را به تهران آوردیم که خرج عمل را خیرین دادند. فعلا هم مشکل مالی داریم و کسی هم کمکی نمیکند. کفشهای گشین هنوز درست نشده برای همین مجبورم هرجا که میخواهد برود، کولش کنم. فقط تنها کمکی که به ما کردند این بود که از طرف آموزش و پرورش یک معلم خصوصی برای تدریس به خانه میآید و به بچه درس میدهد.»
او میگوید به گشین جانبازی 25 درصد دادهاند ولی مستمریای هنوز برایش در نظر نگرفتهاند: «گفتهاند جانباز 25 درصد است و مستمریاش را وقتی به سن 15 سال رسید تقبل میکنیم. علاوه بر آن، دفترچه درمانی و کارت طلایی درمان هم به او دادهاند.»
اما طبق گفتههای پدر آلاء ربینا، دختر هفت سالهای که جزو یکی از این شش نفر بود و بینایی یک چشمش را از دست داد، آن کمکهایی که به گشین شده، به آلاء نشده: «تا به حال که دولت کمکی به ما نکرده. همه هزینههای درمانش را خودمان میدهیم. من یک کارگر 28 ساله هستم که تا به حال 6 - 7 میلیون هزینه درمان این بچه کردهایم.»
اما داستان برای حامد راستبین طور دیگری رقم خورد. او که سال 92 دچار حادثه شده میگوید پاسگاه منطقه حتی حادثهاش روی مین را هم قبول ندارد! «وقتی انفجار رخ داد من را به سلیمانیه بردند. آنجا غیر از مسکن چیزی دیگری به من ندادند. بعدش به سفارت رفتم و از آنجا من را به سنندج فرستادند. چند بار به پاسگاه منطقه رفتم تا اتفاق را شرح دهم ولی آنها اصلاً تأیید نکردند که انفجاری رخ داده. کسی هم نبود که کمکم کند. هیچ هزینهای هم برای درمان دریافت نمیکنم. خیلی جاها رفتم ولی هیچکس حتی سر سوزنی هم کمک نکرد. الان تازگیها دو - سه ماهی میشود که کمیته امداد ماهی 40 - 50 هزار تومان به من میدهد.»
او مستأجر است و میگوید به خاطر از کار افتادگیاش همیشه شرمنده زن و بچهاش است. تا به حال هم به کمک خیرین زندگی کرده. اما بچهها هنوز در میان گلولای اطراف محل زندگیشان بازی میکنند.
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]
صفحات پیشنهادی
هشدار سازمان ملل درباره خشک شدن زمین
هشدار سازمان ملل درباره خشک شدن زمین سازمان ملل در تازهترین گزارش خود درباره وضعیت آب کره زمین روند پرشتاب صنعتیشدن برخی از کشورها و آبیاری مزارع کشاورزی را که بیش از ۷۰ درصد آب مصرفی را شامل میشود از مهمترین عوامل کمبود آب در جهان میداند آفتاب به گزارش عصرخبر مرکز پژنماینده مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در امور ایثارگران خبر داد اعزام کارکنان تأمین اجتماعی به مناطق عملیاتی د
نماینده مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در امور ایثارگران خبر داداعزام کارکنان تأمین اجتماعی به مناطق عملیاتی دفاع مقدس و ارائه خدمات درمانی به کاروانهای راهیان نورنماینده تام الاختیار مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در امور ایثارگران گفت در استان تهران 330 نفر و در کل کشور بیش ازانصارالله درباره باب المندب به مصر اطمینان داد |اخبار ایران و جهان
انصارالله درباره باب المندب به مصر اطمینان داد کد خبر ۴۸۸۱۷۴ تاریخ انتشار ۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹ ۲۰ - 05 April 2015 سخنگوی رسمی جنبش انصارالله یمن تاکید کرد که هدف از تلاش برای ایجاد هراس و نگرانی درباره وضعیت تنگه باب المندب توجیه تجاوز عربستانی-امریکایی بر ضد یمن است به گزارشاظهارات سلیمی نمین درباره زیباکلام،دفاعیاتش از آیت الله هاشمی و دادگاهی شدن به خاطر انتقاد از مشایی
اظهارات سلیمی نمین درباره زیباکلام دفاعیاتش از آیت الله هاشمی و دادگاهی شدن به خاطر انتقاد از مشایی سلیمی نمین در گفتگوی تفصیلی با خبرآنلاین اختلاف خود با صادق زیباکلام را فراتر از اختلاف نظر سیاسی و فکری عنوان کرد و گفت مسئله ما با این آقا این است که امثال او می خواهند تاریخ راادعای «العربیه» درباره دخالت زمینی در یمن |اخبار ایران و جهان
ادعای العربیه درباره دخالت زمینی در یمن کد خبر ۴۸۷۰۷۵ تاریخ انتشار ۱۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷ ۴۹ - 01 April 2015 شبکه سعودی العربیه مدعی شد عملیات طوفان قاطعیت مجبور به دخالت زمینی در یمن است حسن الطالعی خبرنگار شبکه تلویزیونی العربیه در منطقه الصامطه در مرزهای عربستان با یمن گفتپیام امام خمینی درباره جنایات شاه / ورود وزیر دفاع انگلیس به ایران برای حمایت از محمدرضا پهلوی
نگارخانه انقلاب 4 فروردین پیام امام خمینی درباره جنایات شاه ورود وزیر دفاع انگلیس به ایران برای حمایت از محمدرضا پهلوی نگارخانه انقلاب اسلامی قابی است که مهمترین وقایع انقلاب را نمایش خواهد داد گروه تاریخ فرهنگ نیوز مهمترین وقایع مرتبط با انقلاب اسلامی ایران و وقاتوجه به ظرفیت مناطق ویژه اقتصادی زمینه ساز رشد آذربایجان شرقی است
بهبودی توجه به ظرفیت مناطق ویژه اقتصادی زمینه ساز رشد آذربایجان شرقی است شناسهٔ خبر 2528432 سهشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۲ استانها > آذربایجان شرقی تبریز- معاون برنامهریزی استاندار آذربایجانشرقی گفت توجه به ظرفیت مناطق ویژه اقتصادی رشد استان را در پی خواهد داشت به گزارشمناطق دیدنی زمین که قبل از نابودی باید آنها را دید +تصاویر
به گفته دانشمندان مناطق دیدنی زمین که قبل از نابودی باید آنها را دید تصاویر فرآیند گرم شدن زمین به نحوی پیش می رود که به گفته دانشمندان این احتمال وجود دارد که تا چند دهه آینده دیگر اثری از دیدنی ترین جاذبه های طبیعی کره خاکی وجود نداشته باشد به گزارش سرویس علمی جام نیونهمین روز تجاوز عربستان/ لحظه به لحظه با یمن حمله جنگندههای سعودی به بابالمندب/بلوف سعودیها درباره آغاز عم
نهمین روز تجاوز عربستان لحظه به لحظه با یمنحمله جنگندههای سعودی به بابالمندب بلوف سعودیها درباره آغاز عملیات زمینی عدن در کنترل ارتش و کمیته های مردمینهمین روزحملات عربستان سعودی درحالی آغاز شده است که جنگندههای سعودی به مهمترین جزیره در تنگه باب المندب حمله کردند بهآخرین اخبار درباره افزایش حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی
شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۷ ۴۹ مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ضمن اعلام این خبر که سازمان تامین اجتماعی پیشنهادش را برای افزایش حقوق و دستمزد برای غیر حداقلبگیران به هیات وزیران ارایه کرده و منتظر مصوبه هیات دولت در این خصوص است گفت پس از تصویب هیات وزیران میزان این افزایش از ابتدکاخ سفید درباره تدوین جزئیات توافق هستهای ابراز اطمینان کرد
کاخ سفید درباره تدوین جزئیات توافق هستهای ابراز اطمینان کرد یک سخنگوی کاخ سفید ابراز اطمینان کرد جزئیات توافق هستهای نهایی با ایران تدوین خواهد شد به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت یک سخنگوی کاخ سفید روز جمعه ضمن ابراز نظر درنامه به لاریجانی درباره تعلل در بررسی پرونده تامین اجتماعی
از سوی تیم تحقیق و تفحص مجلس ارائه شد نامه به لاریجانی درباره تعلل در بررسی پرونده تامین اجتماعی شناسهٔ خبر 2527673 دوشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۷ سیاست > مجلس اعضای تیم تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در نامه ای به رئیس مجلس با انتقاد از عملکرد قوه قضائیه در بررسی ایناطمینان فرانسه به سعودیها درباره ایران!
به بهانه سفر فابیوس به ریاض اطمینان فرانسه به سعودیها درباره ایران وزیر امور خارجه فرانسه شنبه شب به ریاض خواهد رسید و با ملک سلمان بن عبدالعزیز آل سعود و دیگر مقامات بلند پایه عربستان دیدار و گفت وگو خواهد کرد به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز "لوران فابیوس"سفارش امام خمینی (ره) درباره 12 فروردین
سفارش امام خمینی ره درباره 12 فروردین حضرت امام خمینی ره دوازدهم فروردین را به عنوان یکی از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی یاد کردند و افزودند ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند خبرگزاری ایرنا حضرت امام خمینی ره دوازدهم فروردین را به عنوان یکی از بزرگترین اعیادکاروان راهیان نور سازمان تامین اجتماعی وارد مناطق یادمانی هشت سال دفاع مقدس خوزستان شد
کاروان راهیان نور سازمان تامین اجتماعی وارد مناطق یادمانی هشت سال دفاع مقدس خوزستان شد اهواز- ایرنا - کاروان سه هزار نفری راهیان نور سازمان تامین اجتماعی از سراسر کشور روز پنجشنبه وارد مناطق یادمانی و عملیاتی هشت سال دفاع مقدس خوزستان شد مشاور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در امدومین کاروان راهیان نور مهاباد به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شد
دومین کاروان راهیان نور مهاباد به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شد مهاباد - ایرنا - دومین کاروان راهیان نور نوروزی این شهرستان عصر دوشنبه با بدرقه مسوولان اجرایی به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شدند سرهنگ جبرئیل عارف نیا مسوول واحد اردویی و گردشگری سپاه مهاباد روز سه شنبه در ایبا توجه به نظر علی لاریجانی صورت گرفت اطلاعیه مهم کمیسیون سیاست خارجی مجلس درباره انتقال نظرات نمایندگان به دو
با توجه به نظر علی لاریجانی صورت گرفتاطلاعیه مهم کمیسیون سیاست خارجی مجلس درباره انتقال نظرات نمایندگان به دولت در زمینه مذاکرات هستهایکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پیرو نظر علی لاریجانی مبنی بر انتقال نظرات نمایندگان به دولت در رابطه با مذاکرات هستهای اطلاعیهای منتشر-
گوناگون
پربازدیدترینها