واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ فروردين ۱۳۹۴ (۱۲:۳۵ب.ظ)
توضيحات محيط زيست درباره خبر ذبح گوزنهاي اروپايي باغ ارم موج -مدير کل دفتر تنوع زيستي و حيات وحش سازمان حفاظت محيط زيست گفت: حفاظت از تنوع زيستي کشور و ارتقاء سطح حفاظتي گونه هاي جانوري بومي و بويژه گونه هاي جانوري در معرض تهديد همواره جزء اولويت هاي سازمان حفاظت محيط زيست است.
به گزارش خبرگزاري موج،سيد مجيد خرازيان مقدم با اشاره به انتشار خبر ذبح گوزن اروپايي با مجوز سازمان حفاظت محيط زيست، گفت: مجتمع تفريحي، ورزشي ارم سبز طي نامه اي به اداره کل حفاظت محيط زيست استان تهران درخواست کرد به علت ازدياد جمعيت گله گوزنهاي زرد و قرمز اروپايي موجود در باغ وحش ارم و تعديل جمعيت آنها، تعدادي از آنها را ذبح نموده و به مصرف گوشتخواران مجموعه مذکور رسانيده شود.
وي توضيح داد: گونههاي فوق الذکر گونه غيربومي و وارداتي بودهاند و به طور کلي گونههاي جانوري باغ وحشي غالباً ارزش حفاظتي و رهاسازي در طبيعت را ندارند و چنانچه دچار توليد مثل درون گروهي و يا خودگشني شوند حتي ارزش ژنتيکي قابل توجهي هم نخواهند داشت.
مقدم با بيان اينکه ارزشهاي اکولوژيکي گونههاي باغ وحشي بسيار ناچيز بوده و به دلايل متعدد در مطالعات ژنتيکي هم غالباً نميتوان آنها را معيار قرار داد، افزود: در باغهاي وحش با توجه به افزايش تعداد جمعيت اين گونهها و ثابت و محدود بودن فضاي نگهداري آنها، احتمال شيوع بيماري و ساير آسيبها در بين افراد جمعيت افزايش يافته و چنانچه نسبت به تعديل جمعيت آنها اقدام نگردد در مواردي تمام جمعيت تلف خواهند شد.
وي اذعان داشت: در مورد اخير نيز ذبح اين حيوانات شامل افراد پير و ناتوان بوده که در جمعيت و پويايي آن نقش مهمي را ايفا نميکردند و بعد از مدتي خودبخود دچار مرگ و مير ميشدند.
مقدم با تاکيد بر اينکه به منظور تعديل جمعيت مازاد گونههاي جانوري نگهداري شده در باغهاي وحش، گزينههاي ديگر مانند انتقال جمعيت مازاد به ساير مراکز که متقاضي ميباشند بايد در اولويت قرار گيرند، اظهار داشت: اين موضوع از طريق ادارات کل حفاظت محيط زيست استاني به باغهاي وحش ابلاغ گرديده است و لازم است مالکين باغهاي وحش ضمن تعامل بيشتر با يکديگر براي تعديل جمعيت گونههاي جانوري مازاد، گزينه انتقال و يا مبادله گونههاي مذکور را در اولويت قراردهند.
وي با بيان اينکه موضوع حقوق حيوانات و ارزش قائل شدن براي حق زيستن کليه گونههاي جانوري همواره مد نظر سازمان حفاظت محيط زيست بوده است، گفت: حفاظت از تنوع زيستي کشور و ارتقاء سطح حفاظتي گونههاي جانوري بومي و بويژه گونههاي جانوري در معرض تهديد همواره جزء اولويتهاي سازمان بوده و بدين منظور اتخاذ سياستها و تدابير لازم براي کاهش فشار بر جمعيت گونههاي جانوري موجود در طبيعت همواره مد نظر اين سازمان بوده است.
مقدم با اشاره به تهيه و تدوين دستورالعمل مراکز تکثير و پرورش در اسارت پستانداران و پرندگان وحشي در سالهاي اخير اظهار داشت: عليرغم اينکه هدف متقاضيان اينگونه مراکز (بدون شکارگاه و يا داراي شکارگاه) موضوع تأمين پروتئين حيواني و يا موضوع شکار حيوانات ميباشد ليکن وجود اين گونه مراکز ميتواند منجر به کاهش فشار بر روي جمعيت گونههاي جانوري وحشي در طبيعت گرديده و نهايتاً حفاظت از آنها که براي سازمان حفاظت محيط زيست در اولويت ميباشد به نحو بهتري بانجام رسد.
به گفته وي، استفاده از گوشت حيوانات وحشي به منظور تغذيه ساير جانوران و حتي غذاي انسانها هيچگونه تخلفي محسوب نميشود و بعضي از گونههاي جانوري وحشي با اخذ مجوز از سازمان حفاظت محيط زيست در مراکز تکثير و پرورش براي تأمين پروتيين حيواني پرورش داده شده و همانند دام محسوب ميشود.
مقدم با تاکيد بر اينکه در باغهاي وحش بايد گزينههاي ديگر در جهت تعديل جمعيت در اولويت قرار گيرند اظهار داشت گونههاي جانوري بومي نگهداري شده در باغهاي وحش نيز عليرغم اينکه اين گونهها غالباً قابليت رهاسازي مجدد در طبيعت را ندارند ولي ميتوانند از نظر ژنتيکي حائز اهميت باشند و لازم است که باغهاي وحش در نگهداري مطلوب اين گونهها کليه تمهيدات لازم را بعمل آورند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]