محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843677749
آیا دستگاه دیپلماسی میزبان منتقدین بیانیه سوئیس در جهت رفع نگرانیها خواهد بود؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
آیا دستگاه دیپلماسی میزبان منتقدین بیانیه سوئیس در جهت رفع نگرانیها خواهد بود؟
تفاوت در نگرش به دیپلماسی بینالمللی، نحوه مذاکره، مطالبات و خواستها و ماندگاری خاطرات سالهای گذشته که یادآور بدعهدی غربیهاست و بسیاری مسائل این چنینی منجر به ایجاد دغدغه، اختلاف نظر و در نهایت ایجاد طیف موافق و مخالف بیانیه سوئیس شده است.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران در ۱۳ فروردین ۱۳۹۴ (برابر با ۳ آوریل ۲۰۱۵) میان ایران و گروه ۱+۵ در لوزان سوئیس تفاهمی صورت گرفت که متن آن در دانشگاه پلی تکنیک فدرال لوزان با حضور "محمد جواد ظریف"، وزیر امور خارجه ایران و "فدریکا موگرینی"، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی قرائت شد.
بیانیه شامل خلاصهای از مجموع راه حلهای تفاهم شده برای رسیدن به برنامه جامع اقدام مشترک پیرامون برنامه هستهای ایران تا ضرب الاجل ۱۰ تیر ۱۳۹۴ بود که پس از دو دور مذاکره در بازهٔ زمانی ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ تا ۱۳ فروردین 94 تهیه شد.
عدهای در ایران و عدهای دیگر در غرب ، از تفاوت برداشتی که مقامهای ایرانی و آمریکایی درباره بیانیه سوئیس دارند ابراز نگرانی کرده چرا که وزارتخانههای خارجه در ایران و آمریکا هر یک متنی جداگانه درباره تعهدات و الزامات طرفین که در مذاکرات لوزان به دست آمده است منتشر کردند.
عدم تعهد به قوانین بینالمللی، تمرکز آمریکاییها بر اختلافات با جمهوری اسلامی ایران و بیاعتمادی متقابل میان دو کشور، زبان تحقیر آمریکا و طرف غربی نسبت به ایران اسلامی و اسرائیلی بودن سیاست خاورمیانهای دولت آمریکا از مهمترین عواملی محسوب میشوند که نگاههای داخلی را در ایران نسبت به صداقت طرف مورد مذاکره نگران میکند.
دیپلماسی واشنگتن ـ تهران در سی و چند سال گذشته بر اختلافات تمرکز داشته است، در حالی که همکاری در زمینههای مشترک و گفتگو در زمینههای مورد اختلاف باید در دستیابی به یک توافق منطقی اساس استراتژی باشد.
واشنگتن همواره خود را مستحق بیاعتمادی به ایران میدانسته و در این زمینه مدعی بوده است؛ در حالی که بیاعتمادی متقابل است و ایران دلایل مشروع و مستند برای بیاعتمادی به این کشور داشته و دارد ، برداشتن این بیاعتمادی نیز تلاش متقابل را میطلبد.
استراتژی فشار و تهدید، رفتار ثابت آمریکا در برخورد با ایران طی سالهای گذشته بوده به نحوی که کاخ سفید و کنگره آمریکا بر این باور بودهاند که با استراتژی فشار و تهدید میتوانند نظام جمهوری اسلامی ایران را ساقط کنند یا در نهایت به تغییر رفتار وادار کنند، اما امروز پس از گذشت چند دهه اعمال فشار و تهدید متوجه شدهاند که ایران از همیشه قدرتمندتر و باثباتتر است.
گذشته از تمامی اختلافات موجود آنچه که بیش از همه این روزها بسیاری را در ایران به خود مشغول کرده است، جریان مذاکرات هستهای و تلاشهای طرف غربی علی الخصوص ایالات متحده امریکا برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران است، چنانکه بر همگان آشکار است دستیابی به انرژیهای نو حق مسلم تمامی ملتهای ترقیخواه است، اما تهدیدات و اعمال فشار در جریان مذاکرات هستهای بار دیگر نگاه بدبینانه آمریکا و سایر قدرتمندان صحنهی بین الملل را نسبت به حقوق ملتها آشکار کرد.
تفاوت در نگرش به دیپلماسی بین المللی، نحوه مذاکره، مطالبات و خواستها و ماندگاری خاطرات سالهای گذشته که یادآور بدعهدی غربیهاست و بسیاری مسائل اینچنینی منجر به ایجاد دغدغه، اختلاف نظر و در نهایت ایجاد طیف موافق و مخالف بیانیه سوئیس شده است.
"حضرت آیت الله خامنهای در بیانات اخیر خود این مساله را به صراحت مطرح کردند و با اشاره به اینکه طرف مقابل که اهل فریب و دروغ و عهد شکنی و حرکت درخلاف مسیر صحیح است، علت دغدغه جدی را این موضوع دانستند و گفتند: یک نمونه از چنین رفتارهای طرف مقابل در مذاکرات اخیر اتفاق افتاد و کاخ سفید بعد از گذشت حدود دو ساعت از پایان مذاکرات، بیانیه چند صفحه ای را در تبیین مذاکرات منتشر کرد که در اغلب موارد خلاف واقع بود.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه چند نکته را متذکر شدند و گفتند: من هیچگاه درخصوص مذاکره با امریکا خوشبین نبودم و این موضوع هم بواسطه یک توهم نیست بلکه بدلیل تجربهای است که در این باره وجود دارد.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: بنده به مجریان مذاکرات هستهای اعتماد دارم و تاکنون تردیدی نسبت به آنها نداشتهام و ان شاالله که در آینده هم، اینچنین باشد اما درخصوص مذاکرات هسته ای، دغدغه جدی دارم.
ایشان در ادامه یک پیشنهاد را به مسئولان مطرح کردند و گفتند: مسئولان که افراد صادق و علاقمند به منافع ملی هستند باید منتقدین شاخص مذاکرات را دعوت کنند و با آنان صحبت کنند؛ اگر در مطالب آنان، نکتهای بود، از آن برای پیشبرد بهتر مذاکرات، استفاده کنند و اگر نکتهای هم نبود، آنان را قانع کنند."
این در حالی است که اعضای تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید داشتهاند که دغدغههای مقام معظم رهبری چه آنچه که به صورت علنی فرمودند و چه آنچه که به ریاست جمهوری و وزیر خارجه در زمان خودش تذکر و رهنمود میدهند، همه آنها نصب العین ماست و در چارچوب رفع دغدغهها و نگرانیهای اصولیمان حرکت میکنیم. بیشتر
"حجت الاسلام رسایی" رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی که همواره به عنوان یکی از منتقدین توافق هستهای نظرات خود را بیان کرده میگوید: هیچ کس مخالف مذاکره نیست همانطور که در طول 12 سال گذشته هم مذاکره بوده و کسی اصل آن را با رعایت شروط، غلط ندانسته بلکه عمده انتقادات به شیوه مذاکره و عدم تعادل دادهها و ستاندهها در 2 توافقنامه ژنو و لوزان سوئیس است به ویژه که تحریمها باقی میماند.
وی در اظهارات خود از سخنان عراقچی و صالحی مبنی بر انتشار فکتشیت ایران در صورت صلاحدید ظریف انتقاد میکند و میگوید این شائبه وقتی تقویت میشود که تیم مذاکرهکننده تاکنون حاضر به اعتراض رسمی نسبت به برگه تفسیری آمریکاییها نشده در حالی که ارائه فکتشیت تیم مذاکرهکننده که مطالبه رهبری معظم انقلاب نیز است باعث شفافیت فضا خواهد شد و میتواند تودهنی به آمریکاییها باشد. بیشتر
"منوچهر محمدی" نیز به عنوان یکی دیگر از منتقدان بیانیه لوزان میگوید: به جرئت می توانم بگویم در تاریخ روابط بین الملل چنین توافقی ندیدهام،ندیده ام که توافقی وجود داشته باشد که از درونش چندین سند متفاوت به دست بیاید.
وی با بیان اینکه شما که توان اقناع هفت وزیر خارجه دارید، چرا از حضور بر سر میز مذاکره و قانع کردن همکاران دانشگاهیتان خودداری می کنید؟ گفت: به جرئت می توانیم بگوییم بر اساس فرمایش رهبری مبنی بر هم دلی و هم زبانی،اگر بتوانید ما را اقناع کنید، ما هم خوش حال خواهیم شد و استقبال خواهیم کرد.
امیدواریم دوستان برای حفظ آبروی نظام و برای این که راه جدیدی را انتخاب کنند که آن برخورد تهاجمی است، ما در منطقه، داریم با آمریکا مبارزه می کنیم.
رئیس دستگاه دیپلبماسی کشورمان معتقد است: از روز اول گفتهام مذاکره یعنی بده بستان، اینگونه نیست که بروید و طرف مقابل تسلیم شود، افتخارمان این است که برابر شش قدرت بزرگ جهان بایستیم و خودشان گفتند ما نتوانستیم ایران را تسلیم کنیم.
منتقدان میگویند چگونه ممکن است با سه سند از یک بیانیه مشترک به توافق جامع رسید؟چه تضمینی وجود دارد که در مقابل عمل به تعهداتمان آژانس اقناع شود؟ و چگونه میشود که فقط یک طرف ناظر توافق است؟ بیشتر
اما وزیر امور خارجه کشورمان میگوید: فکت شیت ایرانی وجود ندارد، آمریکاییها آنچه خودشان مایلند در فکت شیت آوردند، من حتی به خود کری در این زمینه اعتراض کردم و متفاوت بودن بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا ناشی از فشار داخلی بر دولت امریکا بوده است، اما منتقدان معتقدند در صورت چنین امری باید اعتراض رسمی از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران صورت میگرفته است.
" علی اکبر صالحی" رئیس سازمان انرژی اتمی نیز در پاسخ به این سوال که از فکت شیت ما چه خبر ؟ گفت : فکت شیتی که آمریکاییها دادند یک سری درست و نادرست بر اساس روایات خودشان بود که خیلی هم این کار آنها برای ما تعجب انگیز نیست چرا که این کار آنها سابقه داشته است. بیشتر
"باب کروکر سناتور جمهوریخواه آمریکایی" نیز به همراه چند تن دیگر از سناتورهای جمهوریخواه منتقد توافق هستهای بر این باورند که بین روایت ایران از بیانیه و روایت آمریکا از آن اختلاف وجود دارد و این مسئله باعث زیر سوال رفتن دولت آمریکا شده و مسئله باعث شده تا نمایندگان کنگره خواهان دسترسی به توافق نهایی شوند.
وی در اینباره مدعی شده است که ایران مسائلی برخلاف آنچه توسط آمریکا بیان شده اعلام میکند و این در شرایطی است که درباره مسائلی از قبیل برداشتن تحریمها، مسئله سانتریفیوژها، ذخایر اورانیوم غنی شده و رآکتور آب سنگین میان سخنان مقامات دو کشور اختلافاتی وجود دارد که این مسائل موجب شده نیاز به تصویب قانون مورد نظر کنگره مبنی بر نظارت این نهاد بر توافق هستهای از سوی جمهوریخواهان احساس شود، اگرچه اوباما با این لایحه مخالفت میکند.
آنچنان که پیداست همزمان با موج انتقادات نسبت به این بیانیه در ایران در درون ایالات متحده نیز این انتقادات با شدت و ضعف دنبال شده است اما گذشته از مسائل کشورهای خارجی و در راستای رفع نگرانیهای منتقدین داخلی بر آنچه که توافقنامه هستهای نامیده میشود باید ببینیم آیا به زودی شاهد میزبانی تیم مذاکرهکننده از منتقدین هستهای خواهیم بود تا طبق فرمایشات مقام معظم رهبری این امر مصداق همدلی و یکسان سازی دلها و عملها باشد؟.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
بهشتیپور: اعمال غرب نسبت به ما در توافق تیرماه مشخص میشود/ محمدی: لغو تحریمهای یک طرفه اتحادیه اروپا به درد نمیخورد
توضیح پیرامون فکت شیت آمریکاییها/ اروپاییها هم به اظهارات غلط مقامات آمریکایی اعتراض کردند
سه بیان، سه ادبیات، سه مخاطب پیرامون یک بیانیه
چگونگی ضمانت اجرایی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل/ طرف مقابل تنها در روی کاغذ میتواند قطعنامه توافقی را ملغی کند
تمام تحریمها باید بدون هیچ تفسیری لغو شود/ اجازه تعبیر دوگانه از طرفهای غربی گرفته شود
۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]
صفحات پیشنهادی
چوپانکاره در گفتوگو با فارس: مذاکرهکنندگان هستهای نگرانی ملت در مورد بیانیه سوئیس را رفع کنند/ لزوم یکصدا
چوپانکاره در گفتوگو با فارس مذاکرهکنندگان هستهای نگرانی ملت در مورد بیانیه سوئیس را رفع کنند لزوم یکصدا بودن ملت و دولت در حق استفاده از فناوری هستهایمسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد با بیان اینکه مذاکرهکنندگان هستهای باید نگرانی ملت در مورد بیانیه سوئیس را رفع کننظریف: بیانیه سوئیس چرک نویسی از یک توافق نهایی است، سند حقوقی نیست
ظریف بیانیه سوئیس چرک نویسی از یک توافق نهایی است سند حقوقی نیستتاریخ انتشار يکشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۱ ۴۱ وزیر امورخارجه گفت تاکنون تصمیم نگرفته ایم که این توافق را امضا یا ان را صادر کنیم به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آقای ظریف در برنامه نگاه یک شنبه شب شبکه یک سیما باظریف: وزارت امور خارجه بزودی فکتشیت منتشر میکند/ صالحی: حفظ جایگاه تحقیقات هستهای از دستاوردهای بیانیه سوئی
روایت نقویحسینی از جلسه غیرعلنی امروز ظریف وزارت امور خارجه بزودی فکتشیت منتشر میکند صالحی حفظ جایگاه تحقیقات هستهای از دستاوردهای بیانیه سوئیس است سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت وزیر امور خارجه کشورمان تائید کردند که به زودی فکتشیت خود را تهیه خواهیم کتوافق سیاسی با ایران، چیزی بین توافق و بیانیه خواهد بود
توافق سیاسی با ایران چیزی بین توافق و بیانیه خواهد بودتاریخ انتشار شنبه ۸ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۲ ۵۹ به گزارش فارس به نقل از کانال ۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی «یووال اشتاینیتز» وزیر اطلاعات و امور راهبردی رژیم صهیونیستی میگوید که شکل توافق سیاسی ایران و ۱ ۵ چیزیاز بیانیه سوئیس حمایت می کنیم/ با توافق به اقتصاد کشور کمک می شود
از بیانیه سوئیس حمایت می کنیم با توافق به اقتصاد کشور کمک می شود رئیس مجلس بیانیه سوئیس را نشانه خوبی برای حل مسئله هسته ای دانست امیدواریم خواست ملت ایران که برخورداری از دانش هسته ای با ضوابط خاص است با تلاش تیم مذاکره کننده محقق شود با این کار به اقتصاد کشور کمک می شودظریف: بیانیه مطبوعاتی آماده خواهد شد |اخبار ایران و جهان
ظریف بیانیه مطبوعاتی آماده خواهد شد وزیر امور خارجه کشورمان درباره صدور بیانیه که بحث آن مطرح است گفت بیانیه یک بیانیه مطبوعاتی خواهد بود که قرار است دوستانمان رویش کار کنند کد خبر ۴۸۷۲۸۰ تاریخ انتشار ۱۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷ ۲۴ - 02 April 2015 وزیر امور خارجه کشورمان درباره صدلاریجانی: برای رفع نگرانیها با صالحی و ظریف جلسه گذاشتیم
با اشاره به جلسه غیرعلنی امروز لاریجانی برای رفع نگرانیها با صالحی و ظریف جلسه گذاشتیم خبرگزاری پانا رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه غیرعلنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی گفت برای رفع نگرانیهای نمایندگان به مدت دو ساعت با حضور وزیر امور خارجه و رییس سازمان انرژی اتمیبررسی بیانیه سوئیس در جلسه شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین
دوشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۴ در اولین جلسه شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین که با حضور دبیرکل و اکثریت اعضاء تشکیل شد مفاد بیانیه سوئیس مورد بحث و بررسی قرارگرفت به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا عصر روز یکشنبه اولین جلسه شورای مرکزی این تشکل در دفتر مرکزی با حضور محمدرضا باهنررسایی در گفتوگو با فارس: وزارت خارجه درباره مشترکات فکت شیت آمریکاییها و فکت شیت خودش رفع ابهام کند/ بیانیه
رسایی در گفتوگو با فارس وزارت خارجه درباره مشترکات فکت شیت آمریکاییها و فکت شیت خودش رفع ابهام کند بیانیه لوزان عبور از خط قرمزهاستنماینده تهران در مجلس با بیان اینکه وزارت امور خارجه درباره مشترکات فکت شیت آمریکاییها و فکتشیت خودش رفع ابهام کند گفت بیانیه لوزان عبور از خدولت، فردا میزبان مجلس خواهد بود
دولت فردا میزبان مجلس خواهد بود خبرگزاری پانا معاون امور نظارتی و هماهنگی معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت نشست مشترک قوای مقننه و مجریه عصر فردا یکشنبه به میزبانی دولت در پاستور برگزار میشود ۱۳۹۴ شنبه ۲۲ فروردين ساعت 11 50 به گزارش سرویس سیاسی پانا به نقل از خبرگزاری مجلس شنماینده مجلس: هیچ بیانیه ای برخلاف دیدگاه رهبری به امضا نخواهد رسید
نماینده مجلس هیچ بیانیه ای برخلاف دیدگاه رهبری به امضا نخواهد رسید کاشان– ایرنا- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت هیچ بیانیه ای از سوی ایران با گروه 1 5 بر خلاف دیدگاه مقام معظم رهبری به امضا نخواهد رسید به گزارش ایرنا عباسعلی منصوری پیش از خطبه های نرسایی: مردم از ریسمان سیاه و سفید «بیانیه سوئیس» میترسند/ این بیانیه عبور از خط قرمز است
رسایی مردم از ریسمان سیاه و سفید بیانیه سوئیس میترسند این بیانیه عبور از خط قرمز است نماینده تهران ری شمیرانات و اسلامشهر گفت توافقنامهای در سوئیس مورد موافقت قرار گرفته که این توافقنامه عبور از خطوط قرمزی است که رهبر انقلاب صراحتا فرمودند باید توافق کلی و جزئی در یک مرحبیانیه سوئیس،نشانه خوبی برای حل مسئله/ حمایت مجلس از تیم مذاکره کننده
لاریجانی عنوان کرد بیانیه سوئیس نشانه خوبی برای حل مسئله حمایت مجلس از تیم مذاکره کننده خبرگزاری پانا رئیس مجلس شورای اسلامی با ابرازخرسندی از اینکه در ابتدای سال تلاش های دولت در مسئله هسته ای دورنمای خوبی را نشان داد گفت بیانیه مطبوعاتی که نتیجه مذاکرات بود نشانه خوبی برایتحلیل بیانیه لوزان در گفتوگوی مشروح فارس با فیاض: آمریکا در توافق سوئیس مانند «توافق سالت» به دنبا
تحلیل بیانیه لوزان در گفتوگوی مشروح فارس با فیاض آمریکا در توافق سوئیس مانند توافق سالت به دنبال فروپاشی بلندمدت نظام از درون است لزوم شکلگیری فرایند اروسیایی با حضور 5 کشور پس از توافقعضو هیأت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه آمریکا از مذاکرات یک هدف بلند مدت را دنبال میکندظریف: نتیجه بیش از یک بیانیه نخواهد بود
ظریف نتیجه بیش از یک بیانیه نخواهد بود وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه پیشرفت مذاکرات بستگی به اراده سیاسی دارد و اراده سیاسی طرف مقابل همیشه مشکل داشته است گفت قطعا نتیجه کار بیش از یک بیانیه نخواهد بود ایسنا محمد جواد ظریف که در ساعات پایانی عصر چهارشنبه برای پیاده رظریف: نتیجه کار بیش از یک بیانیه نخواهد بود / هارف: کری تا صبح پنجشنبه میماند
پنجشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۰ ۳۵ وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه پیشرفت مذاکرات بستگی به اراده سیاسی دارد و اراده سیاسی طرف مقابل همیشه مشکل داشته است گفت قطعا نتیجه کار بیش از یک بیانیه نخواهد بود به گزارش خبرنگار انرژی هستهای خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اعزامی بهبيانيه لوزان سوييس، نقطه عطفي در تاريخ ايران خواهد بود
۱۷ فروردين ۱۳۹۴ ۱۰ ۴۵ق ظ رئيس کل دادگستري استان بوشهر بيانيه لوزان سوييس نقطه عطفي در تاريخ ايران خواهد بود موج- رئيس کل دادگستري استان بوشهر گفت بيانيه لوزان نقطه عطفي در تاريخ ايران خواهد بود که شادي مردم را در روزهاي آغازين سال جديد مضاعف کرد به گزارش خبرگزاري موج حيدر-
سیاسی
پربازدیدترینها