تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 16 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که در پی برآوردن نیاز برادر مسلمان خود باشد، تا زمانی که در این راه است خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814239953




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

احتمال سونامي در درياي عمان و خزر


واضح آرشیو وب فارسی:الف: احتمال سونامي در درياي عمان و خزر
رئيس مركز ملي اقيانوس شناسي نسبت به وقوع سونامي در سواحل دريايي كشور هشدار داد و خواستار تشكيل كارگروه ويژه مخاطرات دريايي در سازمان مديريت بحران كشور و راه اندازي مركز هشدار مخاطرات دريايي كشور شد.

به گزارش مهر، دكتر وحيد چگيني امروز در نشست مطبوعاتي مخاطرات دريايي در مركز ملي اقيانوس شناسي با بيان اين مطلب گفت: سونامي موج بلندي است كه در اثر عواملي نظير لرزه هاي دريايي، زمين لغزه و فوران آتشفشان هاي زيردريايي به وجود مي آيد. دوره تناوب اين موج از چند دقيقه تا حدود يك ساعت است و بيشتر سونامي ها در سواحل كشورهايي نظير ژاپن در اثر زلزله زيردريايي به وجود مي آيند و بزرگي سونامي ها رابطه نزديكي با شدت زلزله دارد و مي توانند طول اقيانوس را با سرعتي بيش از 800 كيلومتر بر ساعت طي كنند.

وي با بيان اينكه اقيانوس هند فاقد سامانه هشدار سونامي است، گفت: در اسناد و منابع رسمي 2 منبع براي توليد سونامي در حوزه اقيانوس هند معرفي مي شود كه يكي در سوماترا و ديگري در مكران است و طول گسل مكران زياد و قريب به 900 متر است. اگر سونامي در مكران باشد مردمي كه در سواحل خليج فارس زندگي مي كنند چندان تحت تاثير نخواهند بود اما در كل منطقه ساحلي درياي عمان از تنگه هرمز تا انتهاي سيستان و بلوچستان را در برمي گيرد.

رئيس مركز ملي اقيانوس شناسي افزود: در شمال ايران نيز احتمال سونامي مي رود لذا هر چه زودتر بايد مركز هشدار سونامي را ايجاد كنيم و در مقابل مخاطرات دريايي آماده باشيم.

وي در خصوص زمان وقوع سونامي اظهار داشت: به هيچ وجه نمي توان زمان وقوع سونامي را پيش بيني كرد، ممكن است سال ديگر يا 50 سال ديگر اتفاق افتد اما محاسبات دانشگاه تهران و مركز ملي اقيانوس شناسي نشان مي دهد كه سونامي در صورت وقوع بين 15 تا 30 دقيقه به سواحل ايران و كشورهاي اطراف مي رسند لذا فرصت براي هشدار به مردم و تخليه بسيار كوتاه است و بايد سامانه ديده باني دريايي به طور كامل راه اندازي شود.

وي از احتمال بالا آمدن آب درياي خزر خبر داد و گفت: مسئولان مقداري فراموش كرده اند كه در 15 سال پيش سطح آب درياي خزر بالا آمد و مهم ترين وظيفه ستاد حوادث غيرمترقبه اين بود كه جلوي ورود سيل به منازل مسكوني را بگيرند. مركز ملي اقيانوس شناسي يادآوري مي كند كه ممكن است سطح آب خزر باز هم بالا بيايد.

به گفته وحيد چگيني مقرر بوده رئيس يا قائم مقام ستاد حوادث غير مترقبه كشور نيز در اين نشست مطبوعاتي شركت كنند كه بخاطر شركت در مراسم توديع و معارفه وزير كشور موفق به حضور در مركز ملي اقيانوس شناسي نشدند.
 دوشنبه 30 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن