محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846038714
بازی های محلی آذربایجان غربی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: در اين بخش، داده هاي تحقيق بر مبناي چهار نوع، تقسيم بندي و ارائه شده است كه عبارتند از: الف) بازي هاي مشترك بين آذربايجان غربي و استان هاي ديگر
اين بخش شامل بازي هايي مي گردد كه اغلب آنها به طور مشترك، در اقصي نقاط كشور و استانهاي مختلف به مورد اجرا گذاشته مي شود. البته در برخي موارد، اما به طور كلي از وجه اشتراك عمده برخوردار بوده و تقريباً به يك شكل برگزار مي گردند. به همين سبب، در بخش الف اين قبيل بازي ها با شرح و تفصيلات بيان گرديده است.
تعداد بازي هاي مذكور، 13 مورد مي باشد كه به طور دسته جمعي و با مشاركت افراد متفاوت انجام مي پذيرند. البته تعداد بازي هاي مشترك بين استان و كشور، بسيار متعدد و متنوع مي باشد كه فقط به موارد مهم آن در اين تحقيق، اشاره گرديده است.
بازي هاي مذكور با فلسفه و اهداف خاصي به مرحلة اجرا گذاشته مي شوند كه از آن جمله مي توان به افزايش سرعت، واكنش، چابكي، شجاعت، تيزهوشي، مردانگي و جوانمردي اشاره نمود.
موضوع جالب توجه اينكه اكثر بازي ها بدون وسيله و ابزار خاصي، انجام مي گيرند و از اين بابت نيز، هزينه و تداركات قابل توجهي نداشته و با حداقل امكانات اجراي آنان ميسر مي باشد. ب) بازي هاي مشترك در بين شهرهاي شمال و جنوب استان تعدادي از بازي هاي تهيه شده از شهرستانها و بخشهاي استان آذربايجان غربي، بازيهايي را شامل مي شوند كه به طور مشترك، در بين مناطق شمالي و جنوبي استان اجرا مي گرديدند و اين موضوع از آن لحاظ مورد اهميت بود كه به دليل كردنشين بودن اغلب شهرهاي جنوبي استان، اجرا ميگرديدند و قرار داشتن شهرهايي مثل اشنويه، پيرانشهر، مهاباد، بوكان و سردشت، در بخش مذكور و همچنين ترك نشين بودن اغلب شهرهاي شمال استان و وجود شهرستانهايي مانند: سلماس، خوي، ماكو، پلدشت، و سيه چشمه، فرهنگ و آداب و رسوم متفاوت و مختلفي به زندگي مشغول اند و وجود بازي هاي بومي و محلي مشترك در بين بازي هاي استان، نشانگر پيوندي عميق، در بين آداب و رسوم مردم اين سرزمين مرزي ميباشد.
اين بازي ها كه تعداد هشت مورد ميباشند، همگي به صورت دسته جمعي و كم و بيش با اهدافي مشابه ديگر بازي هاي بخش قبل به مرحلة اجرا گذاشته مي شوند كه شرح آنها در قسمت هاي بعدي ارائه گرديده است. ج) بازيهاي مخصوص شهرهاي جنوب استان بازي هايي كه در اين بخش جمع آوري و ارائه مي گردند شامل، بازي هاي منحصر به شهرستانها و بخشهاي جنوب استان آذربايجان غربي مي باشند و به طور اختصاصي در آن مناطق به مورد اجرا گذاشته شده و مرسوم مي باشند.
تعداد 25 مورد از بازي ها در اين بخش، ارائه شده است كه جملگي از بازي هاي بومي و محلي و سنتي جنوب استان، به شمار ميروند و انس و همبستگي خاصي با فرهنگ و آداب و سنن مردمان اين قسمت از سرزمين ايران عزيز دارند.
بديهي است كه تعدادي نيز از بازي هاي محلي در اين شهرستان ها به مورد اجرا گذاشته مي شود كه به دليل عدم داشتن جنبة جسمي و بدني و قرار داشتن در حيطة فكري و ذهني در اين بخش، منظور نشده است. و اميد است كه در آينده به وسيلة محققان ديگري شاهد جمع آوري و ارائه آنها نيز باشيم.
بازيهاي مردم جنوب استان آذربايجان غربي نيز، ريشه در فرهنگ كهن اين سرزمين دارد و ساليان سال، اجداد و نياكان ما را در اوقات فراغت به خود مشغول مي نموده است. البته همچنان كه ذكر شد، در اغلب اين بازي ها اهداف تربيتي و پرورشي خاصي نهفته است كه مسلماً پيشينيان ما در ابداع و به كارگيري آنها، آن اهداف را مدنظر قرار داده و جهت توسعه و افزايش مهارت هاي جسمي و روحي فرزندان خود، سعي در اجرا و اشاعة آنها مي نمودند. مشروح مقررات و نحوة انجام بازي هاي اين بخش نيز، در قسمت هاي بعدي كتاب ذكر شده است. د) بازيهاي مخصوص شهرهاي شمال استان از بين بازي هاي جمع آوري شده در اين تحقيق تعداد 25 بازي نيز كه مربوط به شهرستان ها و بخش هاي شمالي استان آذربايجان غربي مي باشند، گزارش و تهيه شده اند. اين بازي ها هم كه اختصاص به مناطق شمالي استان دارند، همانند ديگر بازيها، عمدتاً به صورت گروهي و دسته جمعي اجرا مي شوند و ريشه در اعماق آداب و سنن مردم دارند.
اين بازي ها كه به ارث رسيده و از فرهنگ و سنن اجداد مردمان ساكن در اين بخش مرزي ايران زمين مي باشند، علاوه بر داشتن ويژگيهاي جسماني و ورزشي اغلب داراي خصوصيات مهمي در جهت پرورش روحية جوانمردي، شجاعت، استقامت و اين قبيل آثار تربيتي مهم مي باشند. اين بازي ها نيز به دليل داشتن شرايط فعاليت بدني و برخورداري از تحرك و پويايي جسماني از بين بازي هاي سنتي مرسوم در استان، استخراج و انتخاب شده اند و تعدادي هم به دليل عدم برخورداري از فعاليت جسماني در زمرة بازي هاي اين تحقيق، قرار نگرفته اند. بازيهاي بومي و محلي مشترك بين آذربايجان غربي و استان هاي ديگر شعبه شعبه (اروميه) ـ تسخير قلعه (اروميه) ـ خروس، خروس (اروميه) ـ گم شده را پيدا كن (اروميه) ـ هفت سنگ (سلماس) ـ وسطي (سلماس) ـ لي لي (سلماس) ـ زوزو (اروميه) ـ استپ آزاد (اروميه) ـ گرگم و گله مي برم (تكاب) ـ بازي با كمر (ماكو) ـ سوار شدن بر اوستا (سلماس) ـ ملاملك (شوط).
بازيهاي بومي و محلي مشترك بين شهرهاي شمال و جنوب استان
پله و دسته (سلماس) ـ چوب و گوي (هله له و كين) (بوكان) ـ توپ عربي (چايپاره) ـ جوراب بازي (بوكان) ـ توپي داري (اشنويه) ـ چوگان بازي (گوبنه) (اشنويه) ـ قار داواسي (بازي با برف) (مياندوآب) ـ هول هول (نقده). بازيهاي بومي و محلي شهرهاي جنوب استان سوزت زدن با گرز (پيرانشهر) ـ سنگ، پنير، آبي (شاهين دژ) ـ فتح چاله (شاهين دژ) ـ ملامن چرك چرك (شاهين دژ) ـ شاه و وزير (اشنويه) ـ نان دادن (نقده) ـ كوس آغانج (نقده) ـ اردك سواري (نقده) ـ برج و سوت (اشنويه) ـ تونادويدو (نقده) ـ هد دار (اشنويه) ـ سوار سوار يا پياده (اشنويه) ـ سينگه سه (اشنويه) ـ چكديم اوزاندي (تكاب) ـ شعبان و رمضان (تكاب) چوبت را پيدا كن (تكاب) ـ بازي شبيه راگبي (بوكان) ـ گوش كشيدن (گوي يچرينه) (يوكان) ـ ده س رقاندن (دستمال ربودن) (بوكان) ـ سنگ زير خاك (سردشت) ـ خوزين (بوكان) ـ زورآزمايي (خوگ مله) سردشت ـ يافتن اشيا (كه گله برين) (پيرانشهر) ـ زود باش بريم (پيرانشهر) ـ گاو گاو كيست (پيرانشهر).
نتايج تحقيق
همان گونه كه از داده هاي اين تحقيق بر مي آيد، در مجموع تعداد 69 بازي از بين گزارش هاي تهيه شده از بازيهاي مرسوم در استان آذربايجان غربي در تحقيق جمع آوري و به طور مشروح بيان شده است كه از آن ميان، تعداد 13 بازي شامل؛ بازيهاي بومي و محلي مي شوند كه به طور مشترك در بين مناطق شمال و جنوب استان آذربايجان غربي مي باشد كه با وجود زندگي مردماني با فرهنگ و زبان متفاوت، در دو بخش مذكور استان كه اغلب ساكنان شهرهاي شمالي تركنشين و ساكنان شهرهاي جنوبي استان را كردنشينها تشكيل مي دهند. نشان دهندة نقاط مشترك سنتي و پيوندهاي فرهنگي مردم مي باشد.
در اين ميان 25 بازي فقط به شهرهاي جنوبي استان اختصاص داشته و 23 مورد از مجموع بازيهاي آمده در اين تحقيق، منحصر به شهرهاي شمالي استان آذربايجانغربي ميباشند.
با توجه به تعداد بازيهاي جمع آوري شده، بازيهاي شهرهاي جنوب استان 36/23، شهرهاي شمال استان 33/33، مشترك بين شمال، جنوب استان 18/84 و مشترك بين استان و كشور 11/59 درصد را به خود اختصاص مي دهند.
نظر به اينكه هدف تحقيق، بررسي و استخراج بازي هاي بومي و محلي بوده است كه داراي تحرك و فعاليت هاي بدني بوده و به نوعي در زمرة ورزشهاي سنتي استان آذربايجان غربي قرار مي گرفته اند. به همين سبب، برخي از بازي هايي را كه فقط جنبة ذهني داشته اند، در تحقيق نگنجانيده و همچنين از ارائه برخي ديگر از بازيهايي كه وجه اشتراك زيادي با بازي هاي مرسوم در كشور دارند، خودداري شده است. لازم به ذكر است كه تعدادي از بازي هاي مشترك بين استان هاي كشور در بخش دادههاي تحقيق به عنوان نمونه قيد گرديده است.
از مزيت هاي عمدة بازي هاي بومي و محلي، علاوه بر همسويي ملّي و فرهنگي آنها با مردم هر سرزمين، متناسب بودن آنها با امكانات و شرايط آب و هوايي و اقتصادي و اجتماعي آنهاست. كه با بهرهگيري از حداقل امكانات و تجهيزات، قابل برگزاري و اجرا هستند.
از اهداف مهم و اصلي بازي هاي بومي و محلي آمده در اين تحقيق، مي توان به افزايش سرعت، قدرت و استقامت بدني، بهبود واكنش و چابكي، تقويت هوش و ذكاوت، رشد روحية شجاعت و مقاومت، تربيت خصوصيات مردانگي و جوانمردي، توسعة اعتماد به نفس، تقويت حس همكاري و تعاون، بالا بردن تواناييهاي رزمي مانند تيراندازي، بهبود دقت و مهارت هاي ذهني ـ افزايش ظرفيت قلبي و تنفسي، ايجاد هماهنگي و تعادل و در نهايت پر كردن اوقات فراغت و بيكاري اشاره نمود.
پژوهشي پيرامون بازي هاي بومي و محلي آذربايجان غربي
بخش پاياني
ميرمحمد كاشف ـ عضو هيئت علمي دانشگاه اروميه دو هفته نامه دارالصفا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]
صفحات پیشنهادی
بازی های محلی تهران | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
بازىهاى استان تهران عبارتند از آب اومد کدوم آب آبجى نساء آسياب بچرخ آسياب بشين آفتاب مهتاب چه رنگه آن مان نبارا اتل متل توتوله اِشنقَر الک دولک اوسا بدوش زن اوسا ندوش باقالى به چندمن بامبک برهغُزي پنج دوک پنجره پِنشت تاببازي ترکهبازي ترنابازي تيرونبازيبازدید نوروزی 8500 گردشگر از موزه ها و مکان های تاریخی آذربایجان غربی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 01 05-به گزارش ایرنا از سایت اطلاع رسانی استانداری آذربایجان غربی جلیل جباری در گفت و گو با خبرنگاران افزود موزه ارومیه و موزه مردم شناسی این شهر خانه کبیری و موزه مردم شناسی خوی کاخ موزه باغچه جوق کلاه فرنگی و ساختمان تیموری ماکو قره کلیسا و مقبره سید صدرالبازی آی ترک گون ترگ | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آی ترک گون ترگ آنقلیچ آلتین قلیچ به معنی ماه را می خواهم خورشید را می خواهم که به احتمال قوی نمادی از طبیعت پرستی ترکمن ها قبل از اسلام و زمانی که مسلمان نشده بودند می تواند باشد اهداف بازی انتخاب – نوع دوستی – همکاری و تعاون – بهبود سرعت – استقامت و عکس العمل – چابکی –نمایش ظرفیت های گردشگری ایران در نمایشگاه بین المللی جمهوری آذربایجان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 1 14 – به گزارش ایرنا در این نمایشگاه که به مدت یک هفته دایر است بیش از 150 شرکت از 42 کشور ظرفیت های گردشگری کشورهای خود را در معرض نمایش گذاشته اند یکی از ویژگی های چهاردهمین نمایشگاه بین المللی سیاحت و گردشگری باکو نمایش ظرفیت های گردشگری درمانی از سویدر ریجاب بهشت رویاهایتان را ببینید | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 12 29- منطقه گردشگری ریجاب در استان کرمانشاه آنقدر زیبایی دارد که هر گردشگری را مجذوب خود کرده و سفر دوباره به این منطقه را در سر میپروراند به گزارش ایسنا منطقه کرمانشاه منطقه بکر و دیدنی ریجاب در ۱۲۰ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه در مسیر دالاهو به سرپل ذهاب و درتپه باستانی مافین آباد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
این تپه باستانی در حاشیه روستای مافین آباد اسلامشهر واقع شده است حفاریهای علمی و باستان شناسی انجام شده طی سالهای قبل از وجود آثاری مربوط به دوره پیش از تاریخ خبر می دهد هرچند که آثار دوره اسلامی نیز در سطوح تپه مشاهده شده که به اهمیت این منطقه از نظر باستان شناسی اشاره دارداحتمال افزایش 10 تا 15 درصدی سفرهای نوروزی/ با تورهای خارجی اتمام حجت شد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 12 29-به گزارش ایرنا مسعود سلطانی فر شامگاه پنجشنبه با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری که از شبکه دوم سیما پخش شد افزود سال گذشته مصوبه دولت برای ستاد هماهنگی خدمات سفر برای هماهنگی دستگاه های مختلف به منظور خدمات رسانی در زمان انجام سفرهای نوروزی به هموطنانرستوران همای سعادت دلیجان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
شركت هماي سعادت دليجان در سال 1387 با هدف تاسيس و بهره برداري مجتمع هاي تفريحي رفاهي و خدماتي و موارد مرتبط با موضوع با اخذ مجوز از سازمان ميراث فرهنگي استان مركزي تاسيس و پروانه ساختماني با زير بناي 23 هزار متر مربع از شهرداري محل دريافت و تحت شماره 1060 در اداره ثبت اسناد و املروستای ده لؤلؤ | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
این روستا در قسمت شمالی شهرستان کرمان قرار دارد و به سبب اقلیم مساعد و طبیعت سرسبز از زیباترین مناطق ییلاقی به شمارمی رود رویش انواع گل ها و گیاهان زیبا در گوشه و کنار روستا از عوامل جذب گردشگران به سوی آن می باشد این روستا از روستاهای قدیمی شهرستان کرمان است و به سبب آب فراوانمقبرهالشعرای تبریز پذیرای گردشگران نوروزی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 12 29- مقبرهالشعرا که گنجینهی شعر و ادب ایران اسلامی محسوب میشود در ایام نوروز سال 94 پذیرای میهمانان و گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود به گزارس خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه آذربایجان شرقی شعرا و ادبای مدفون در این مجموعه مبیّن تاریخ پرافتخار آذرباامامزاده جعفر ابوطالب (ع) اسلامشهر | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
وجود امامزاده ای به نام جعفر ابوطالب مورد تأیید علمای انساب می باشد و شجره ی حضرت در کتاب الفخری فی انساب الطالبیین ص 27 به امام جعفر صادق می رسد آستان امامزاده ابوطالب علیه السلام در شمال اسلامشهر و شمال به بزرگراه تهران ـ ساوه و از شرق به روستای شمس آباد از غرب به روسروستای قناتغستان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
قناتغستان دهستانی است از توابع بخش ماهان شهرستان کرمان در استان کرمان که براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۲٫۴۴۹نفر ۶۳۷خانوار بوده است در زمان عمرابن عبدالعزیز خلیفه اموی به سال ۹۹ هجری قمری حاکمی برای کرمان بنام غستان فرستاد غستانیان طایفه ای بزرگ در سوریه می باشند غستان دامامزاده سلیمان (ع) دلیجان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
جناب حجت الاسلام آقای فقیه بحرالعلوم در تحقیقات خود چنین آورده است که نسب شریف امامزادگان ابوعبدالله الحسین و ابوطیب طاهر علیه السلام به ترتیب با دو واسطه و سه واسطه به امام موسی کاظم علیه السلام و امامزادگان مطهر و مهدی علیه السلام با چهار واسطه به امام موسی کاظم علیه السلامامامزاده حمزه دلیجان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
به اعتقاد اهالی امامزاده حمزه علیه السلام فرزند عون بن علی بن ابی طالب علیه السلام است چگونگي كشف بقعه متبركه امامزاده حمزه علیه السلام بدين شرح است درزمان حضورحضرت عبدالعظیم علیه السلام درایران سیدجلیل القدری به این منطقه عزیمت نموده و مدفن این بزرگواران را برای عموم مردمامامزادگان حمزه و رضا (ع) پاکدشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
از نوادگان امام حسن مجتبي عليه السلام به شمار مي روند نام امامزاده طالب علیه السلام به نقل از کنز الانساب صفحه 42 و اما اولاد یوسف بن حین بن حضرت امام زین العابدین علیه السلام که در زمان متوکل روی به اطراف و جوانب نهادند اما یوسف با فرزندان در آن هزیمت از شهر سبزوار رویبنای چهارسوق ( موزه مردم شناسی ) | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
موزه مردم شناسی ساوه تنها موزه این شهرستان بوده که در محل بنای تاریخی چهار سوق در سال 86 افتتاح و فعالیت خود را آغاز کرده است این موزه همزمان با تعطیلات نوروزی و حضور پر رونق گردشگران با استقبال چشمگیر مسافران نوروزی مواجه است راهنمایان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با حرستوران اجاق تبریز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
رستوران اجاق بدون آشپزخانه بوده و شما خ گوشت قرمز یا سفیدی که انتخاب میکنید را در روی میز خود گریل و کبابی میکنید سالاد بار دارد دسر دارد صبحانه ندارد پیک ندارد ظرفیت سالن ۱۳۰ آدرس آذربایجان شرقی – تبریز کیلومتر ۵ جاده تبریز ابتدای جاده کند رود تلفن ۰۴۱۳۶۳۰۳۹۶۳ ساعت کار ۱۳-۱-
گوناگون
پربازدیدترینها