واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: فريدون جيراني و مرگ تدريجي يك رويا به مخاطب فرصت بدهيم
جام جم آنلاين: فريدون جيراني، فيلمسازي است كه با ساخت سريال «مرگ تدريجي يك رويا» كارگرداني در تلويزيون را هم تجربه كرد. با نگاه به 3 قسمتي كه تاكنون از اين سريال پخش شده است، ميتوان متوجه تلاش جيراني براي ارائه يك كار آبرومند به مخاطب شد. او سعي كرده با نوآوري در روايت قصه و ساختار، ذائقه مخاطب را تغيير داده و به او نشان دهد كه در تلويزيون هم ميتوان شاهد كارهاي متفاوتي بود.
نوآوري سريال مرگ تدريجي يك رويا از تيتراژ ابتدايي و ارائه خلاصه قسمتهاي قبلي شروع ميشود. جيراني تيتراژ را با استفاده از روش تقسيم پرده (اسلپ اسكرين) طراحي كرده است. با جيراني همراه شديم تا درباره اين شيوه مونتاژ و ساخت تيتراژ در سريال مرگ تدريجي يك رويا بيشتر بدانيم:
تيتراژ اول سريال را خودتان طراحي كرده ايد يا ايده آن را كس ديگري به شما داد؟
وقتي سريال مرگ تدريجي يك رويا را براي تدوين به بهرام دهقان و رضا شيرواني سپردم و از آنها خواستم تا در مونتاژ سريال بيشتر از شيوه تقسيم پرده استفاده كنند، آنها پس از شروع مونتاژ به من پيشنهاد كردند، تيتراژ سريال را هم با استفاده از همين روش طراحي كنيم و يك تيتراژ مشخص براي كل سريال نداشته باشيم. در ادامه با استفاده از روش تقسيم پرده و روايت خلاصه قسمتهاي پخش شده به تيتراژي رسيديم كه اكنون شاهد آن هستيد. تيتراژي كه در هر قسمت تغيير ميكند.
از چه زماني تصميم گرفتيد از روش تقسيم پرده در تدوين سريال استفاده كنيد؟
در زمان نوشتن فيلمنامه و بازنويسي آن و زمان دكوپاژ به صورت محدود؛ البته روش تقسيم پرده را در ذهن داشتم و زماني كه تدوين سريال آغاز شد، تدوينگران به اين نتيجه رسيدند كه از آن بيشتر استفاده كنند، چون اين روش با ساختار سريال هماهنگي خوبي داشت.
فكر ميكنيد مخاطب تلويزيون كه با اين روش چندان آشنا نيست و آن را در سريالهاي تلويزيوني نديده است، بتواند با آن ارتباط برقرار كند؟
تدوين به روش تقسيم پرده در دهه 60 در سينماي امريكا باب بود و در بسياري از فيلمهاي اكشن از اين روش استفاده ميكردند؛ اما به مرور زمان اين روش كنار گذاشته شد. ما در سريال مرگ تدريجي يك رويا كه در ژانر ملودرام جاي ميگيرد، از اين روش استفاده كرديم.
اين نوع تدوين و روايت را برخي ميپسندند و با آن ارتباط برقرار ميكنند و گروهي آن را نميپسندند؛ چون معتقدند تقسيم پرده تمركز بيننده را بههم ميزند و نميگذارد او با دقت سريال را پيگيري كند؛ اما معتقدم ما بايد به مخاطب فرصت بدهيم و او به مرور زمان به اين روش عادت ميكند و متوجه ميشود كه در يك زمان واحد ميتواند اتفاقات سريال را به صورت موازي ببيند و از طريق تصاوير از آنها آگاهي يابد.
براي اولين بار است كه براي تلويزيون سريال ميسازيد. احساستان از مواجهه با مخاطب ميليوني چيست؟
مسلما هر كارگرداني دوست دارد كارهايش مخاطبان زيادي داشته باشند. من خوشحالم كه با تلويزيون كار كردهام و با سريالم با مخاطبان گسترده آن رودررو شدهام. اميدوارم مردم مرگ تدريجي يك رويا را ببينند و با آن ارتباط برقرار كنند.
طاهره آشياني
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 439]