واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حکایت اما و اگرهای فعالیت شهردار یک کلانشهر
فعالیت شهردار همدان در اندر خم چندصدایی در شورای شهر
در حالی که رئیس شورای شهر همدان از ضرورت ارائه مجوز از سوی وزارت کشور برای ادامه فعالیت شهردار خبر داده اما یک عضو شورای شهر و شهردار همدان اظهار نظر دیگری کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، کمتر از هفت ماه از فعالیت سیدمصطفی رسولی به عنوان شهردار همدان میگذرد که رئیس شورای شهر در اظهارنظری گفت: ادامه فعالیت وی به عنوان شهردار، نیازمند تأیید و مجوز وزارت کشور است. این اتفاق در حالی صورت میگیرد که شهریور 93، رسولی با کسب 15 رأی و با کسب اعتماد اعضای شورای شهر کلید شهر همدان را از امیررضا یوسفیان گرفت تا جایگزین او شود.
یوسفیان هم که کار خود را در دوره جدید شورای شهر آغاز کرده بود با اتفاقاتی که در این شورا و مجموعه شهرداری رخ داد بیش از 12 ماه نتوانست دوام بیاورد و جای خود را به رسولی داد. امروز علیاکبر نظری، رئیس شورای شهر همدان در اظهار نظری گفته شهردار همدان 21 فروردین بازنشسته میشود و در ادامه مدعی شده که فعالیت وی به عنوان شهردار نیازمند تأیید و مجوز وزارت کشور است. وی با اشاره به اینکه شهردار همدان باید برای تمدید مأموریت و خدمت در شهرداری درخواستی به شورای شهر ارائه دهد، افزود: این درخواست از طرف شورا به استانداری و سپس از این طریق به وزارت کشور ارسال میشود ولی تاکنون شهردار همدان درخواستی در این زمینه نداشته است. با نگاهی گذارا به اظهار نظر رئیس شورای شهر و مصاحبه وی با یکی از خبرگزاریها سئوالهای زیادی پیش میآید که آیا شورای شهر تمایلی برای ادامه همکاری با دومین شهردار انتخابی خود ندارند و در کمتر از دو سال قرار است کلانشهر همدان سومین شهردار را به خود ببیند یا خیر؟ در این باره یک عضو شورای شهر همدان با تکذیب این موضوع گفت: در مجموع جلساتی که به اتفاق اعضای شورا تشکیل شده اصلاً بحث بازنشستگی شهردار مطرح نشده و کاملاً از این موضوع بیاطلاعم. محمدرضا الیاسی افزود: در قانون به صراحت آمده تا زمانی که شهردار حکم شهرداری دارد میتواند به فعالیت خود ادامه دهد و چیزی به عنوان بازنشستگی در قانون درج نشده است. وی تصریح کرد: در مجموع اعضای شورای شهر از عملکرد هفت ماهه رسولی رضایت دارند و عدم ادامه همکاری با وی شاید اظهارنظر شخصی، باشد. در این زمینه شهردار همدان نیز با ابراز تعجب از این اظهارنظر رئیس شورا بیان کرد: حوزه اختیارات اعضای شورا و رئیس آن مشخص شده است. سیدمصطفی رسولی گفت: اعضای شورا در صورت ابهام در عملکرد مجموعه شهرداری میتوانند طرح سئوال کرده و در نهایت استیضاح کنند. وی ادامه داد: در صورتی که ادامه فعالیت شهردار به دلیل بازنشستگی ممکن نباشد شورا باید این موضوع را مکاتبه و ابلاغ کند که تا این لحظه هیچ بحثی مطرح و نامهای به شهرداری ارسال نشده است. وی خاطرنشان کرد: اعضای شورای شهر حق دخالت در انتصابات شهرداریها را نداشته و ندارند و اینکه شهردار بازنشسته شده و حق ادامه فعالیت ندارد در حوزه اختیارات آنها نیست. شهردار همدان با بیان اینکه حکم شهرداران با امضای شخص وزیر کشور صورت میگیرد، گفت: مجموعه وزارت کشور و وزیر هم میتواند در حوزه اختیارات خود هر چند شهرداری بازنشسته باشد را به کار گیرد و این موضوع به نهاد دیگری مربوط نمیشود. وی افزود: اینکه گفته شده باید مکاتبه توسط شهرداری صورت بگیرد و شورای شهر تقاضای ادامه فعالیت را به استانداری ارائه کند اصلاً صحیح نیست.
رسولی تصریح کرد: شورای اداری استخدامی شهرداری در حوزه استانداریهاست و فقط شخص استاندار میتواند چنین مکاتبهای با وزیر داشته باشد. همه این اتفاقات در حالی صورت میگیرد که همدان در کنار یدک کشیدن عنوان پایتختی تاریخ و تمدن ایرانزمین، چندسالی است کلانشهر، شده است، این عناوین پررنگ و لعاب، میطلبد مدیرانی هماهنگ و همسو داشته باشد تا از این منظر شاهد توسعه همهجانبه شهری باشیم. با یک بررسی ساده میتوان فهمید با افزایش تعداد اعضای شورای شهر از 9 نفر به 15 نفر نه تنها عملکرد مطلوبی، از شروع دوره جدید برای همدان حاصل نشده بلکه وجود چندصدایی در شورا، در زمینه موضوعات مختلف را نیز شاهد هستیم. در کمتر از دو سال از فعالیت این شورا دو شهردار در کلانشهر همدان انتخاب و فعالیت کردند اما با وضع موجود، شاید باید انتظار حضور سومین و یا حتی چهارمین شهردار در دوره زمانی فعالیت این دوره شورا را داشت! حال باید منتظر بود و دید آیا شهردار همدان بعد از اظهارات رئیس شورا مبنی بر بازنشستگی وی و عدم وجود شرایط برای ادامه کار؛ میتواند به فعالیت خود ادامه دهد یا اتفاقات دیگر در این مجموعه عریض و طویل رخ خواهد داد. انتهای پیام/89020/ج۴۰
94/01/20 - 22:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]