واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون بهبود و تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان خبر داد
تشکیل کارگروه تخصصی توسعه فندق در گیلان
معاون بهبود و تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از تشکیل کارگروه توسعه فندق در این استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از رودسر، حبیب جهانساز عصر امروز در جلسه تخصصی محصول فندق در این شهرستان اظهار کرد: 97 درصد اراضی گیلان کشاورزی است و امکان توسعه سطح زیرکشت در استان فراهم نیست.
وی افزایش عملکرد در واحد سطح را یکی از راههای توسعه محصول فندق دانست و افزود: باید تلاش کنیم امکان تولید محصول در هر هکتار را ارتقا دهیم.
معاون بهبود و تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان اصلاح ارقام فندق کشت شده را از دیگر راههای توسعه این محصول خواند و تصریح کرد: کشاورزان باید این تغییر را بخواهند تا این سازمان بتواند با شناسایی و معرفی ارقام سازگار با منطقه به آنها کمک کند.
وی با اشاره به در اختیار بودن 22 هکتار از اراضی برای راهاندازی مرکز تحقیقات فندق در رودسر، گفت: اصلاح باغهای موجود، تغذیه و هرس از عمدهترین کارهای ترویجی و تحقیقی برای افزایش عملکرد در کوتاهمدت است.
جهانساز با اشاره به اینکه سال گذشته 180 میلیون تومان اعتبار بهزراعی باغهای فندق، زیتون، مرکبات، کیوی و میوهجات سردسیری مانند آلوچه به کشاورزان و باغداران گیلان اختصاص داده شد، ادامه داد: 120 میلیون تومان از این اعتبار برای توسعه بهزراعی باغها جذب شده است.
وی از تشکیل کارگروه تخصصی توسعه فندق گیلان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: برطرف شدن مشکلات و موانع توسعه فندق استان در سطح ملی از اهداف این کارگروه است.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان نیز در ادامه جلسه مذکور تحقیقات را منشأ پیشرفت کشور دانست و اظهار کرد: اگر به شیوه سنتی به کشت فندق بپردازیم مشکلات کشاورزان افزایش مییابد.
مریم فلاحی با اشاره به وجود بیش از 50 رقم فندق در کشور افزود: رقم «فرتیل»، «روند»، «سگورب» و «نگرت» از مهمترین گونههای کشت فندق در ایران است.
وی اشکورات رودسر را از مهمترین مرکز تولید فندق در کشور خواند و تصریح کرد: املش، سیاهکل، تالش، رودبار و آستارا از دیگر مناطق مهم تولید فندق در گیلان است.
این مسئول گیلان، قزوین، مازندران، اردبیل و زنجان را از استانهای مهم کشور در تولید فندق برشمرد.
فرماندار رودسر نیز در ادامه جلسه مذکور با اشاره به مقام نخست این شهرستان در تولید فندق گفت:بالغ بر 12 هزار هکتار از اراضی رودسر زیر کشت محصول فندق است.
امیر جانبازی رودسری، با اشاره به اینکه این شهرستان دارای ظرفیت بالایی در کشت محصول فندق است، اظهار کرد: مرکز تحقیقات فندق و جهاد کشاورزی گیلان برای توسعه این محصول، رودسر را به صورت ویژه ببیند. انتهای پیام/2300/ج۳۰
94/01/19 - 19:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]