واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ (۱۴:۲۰ب.ظ)
110 متر مربع سرانه جنگل در استان مرکزي موج - مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مرکزي گفت: ۱۱۰ متر مربع سرانه جنگل در استان ميتواند از نظر اکولوژيکي موثر باشد که اين سرانه شامل ۲ هزار و ۲۲۰ هکتار پارک جنگلي و جنگل کاريهاست.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي اداره کل منابع طبيعي استان مرکزي، مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مرکزي گفت: ۱۱۰ متر مربع سرانه جنگل در استان ميتواند از نظر اکولوژيکي موثر باشد که اين سرانه شامل ۲ هزار و ۲۲۰ هکتار پارک جنگلي و جنگل کاريهاست.
يوسف يوسفي با اشاره به سرانه جنگل در استان مرکزي اظهار داشت: سرانه جنگل در دنيا ۶ دهم هکتار بوده در کشور ما حدود ۱.۷ دهم و در استان مرکزي۱۱۰ متر مربع بوده که اين رقم بسيار کم بوده که ۶۰ برابر کمتر از استانداردهاي جهاني جنگل وجود دارد.
وي افزود: با توجه به شرايط استان مرکزي نبايد انتظار داشت که سرانه جنگلي بيشتري داشته باشد؛ چرا که جنگل شرايط ويژه خود را دارد و بايد در مناطق مرطوب باشد، ولي؛ ۱۱۰ متر مربع براي استان ارزش بالايي دارد.
مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مرکزي تصريح کرد: ۱۱۰ متر مربع سرانه جنگل در استان ميتوان از نظر اکولوژيکي موثر باشد که اين سرانه شامل ۲ هزار و ۲۲۰ هکتار پارک جنگلي و جنگل کاريهاي که وجود دارد که منابع طبيعي خارج از سطوح شهري ايجاد کرده است.
يوسفي با اشاره به ديگر جنگلها گفت: در استان مرکزي حدود ۱۸ هزار هکتار جنگلهاي ايران توراني بوده که اين جنگلها با گونههاي خاص در مناطق خشک رشد ميکنند که در استان مرکزي نيز اين گونهها به سبب آبوهواي خشک وجود دارد.
وي افزود: در استان ۳ ذخيرگاه جنگلي وجود دارد جنگلهاي زاگرسي بوده جنگل بلوط، که جنگل بلوط در تفرش و شازند نيز وجود دارد پارکهاي جنگلي که تحت مديريت منابع طبيعي هست در مجموع نسبت به جمعيت استان تقسيم بندي ميشود و سرانه جنگل را ايجاد ميکند.
مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مرکزي تصريح کرد: به سبب اينکه بتوانيم افزايش سرانه فضاي سبز را در استان داشته باشيم روي جنگلهاي ۲۰ هزار هکتاري مطالعاتي انجام شده که تا ۱۳۰ هزار هکتار قابل افزايش بوده و ميتوان سرانه جنگل به مرز ۱۰۰۰ متر مربع نيز برسد و به استاندارد جهاني نزديک شود.
يوسفي با اشاره به افزايش سرانه جنگل گفت: به سبب اينکه بتوانيم سرانه جنگل را افزايش دهيم نياز به مشارکت مردم و هماهنگي دستگاههاي اجرايي بوده که اهداف ما پيگيري در مديريت جامع منابع طبيعي در حوزه آبخيز بوده که بتوانيم سطح جنگلکاري و درختکاري را افزايش دهيم.
با توجه به مشکلاتي که وجود دارد توجه به منابع طبيعي بسيار ضعيف بوده و در سطح اعتبارات و بودجه ريزي به اين مغوله توجه نميکنند اداره منابع طبيعي ۷۳ درصد سطح استان را در اختيار دارد، ولي؛ اعتباري که داده ميشود کمتر از ۲درصد بوده و اين اعتبار خوبي نيست و در سطح ملي نيز کمتر از نيم بوده است.
مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مرکزي تصريح کرد: به سبب اينکه بتوانيم سطح سبزي در استان داشته باشيم رسانهها ميتوانند در اين زمينه کمک کنند و اطلاع رساني کنند.
يوسفي با اشاره به زمينخواران گفت: با توجه به فصل زمينخواري با شگردهاي جديدي مواجه شديم و بايد با اين شگردها مقابله کرد که با توجه به تغيير عکسهاي هوايي که کارشناس آن را مشخص ميکند و قاضي نيز طبق نظر کارشناس رأي را صادر ميکند.
وي افزود: يک پروژه جديد که در حال پيگيري بوده اين است که تعداد بهرهبرداران را توانمند کنيم تا بتوانيم از عرصهها بهرهبرداري کنند و هم اينکه عرصهها را حفظ کنند که اين پروژه را با دانشگاه تهران در حال پيگيري هستيم.
مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مرکزي تصريح کرد: يک پروژه علمي و اجرايي را همزمان در شهرستان محلات پيگيري شده که اين الگو را در طي ۵ سال آينده تامين شود که از جمله کارهاي بوده که بايد با برنامهريزي دقيق و هدفمند پيگيري شود و مردم و دانشگاه ها نيز بايد مشارکت داشته باشند تا به يک الگو تبديل شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]