واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: عدم ورود سرمایهداران برای سرمایه گذاری و تورم پول در بانکها یکی از عوامل، بنگاهداری بانکی شده و در واقع خود بانکها کاری که سرمایهگذاران باید میکردهاند میکند، که این نیز در نهایت لطمات زیادی بر اقتصاد کشور و باعث از بین رفتن برخی زیرساختهای اساسی شده است.
به گزارش تراز ،نرخ سود بانکی، یکی از مهمترین ابزار در اجرای سیاستهای اقتصادی است؛ بنابراین، بالا و پایین کردن این نرخ، مسیر پول در اقتصاد را تغییر میدهد. گاهی دولت برای حمایت از تولید، نرخ سود را کاهش و برای رهایی از سرمایههای سرگردان نرخ سود را افزایش میدهد.
البته یافتن نکتهای بین این دو که بتواند تعادل را در بازارهای مختلف نگاه دارد، در کشورهایی که اقتصاد باثباتی دارند، کار سختی نیست، ولی در ایران انجام این کار قدری سخت است؛ هرچند در سال گذشته، با کاهش تورم در ایران، کارهایی برای کاهش نرخ سود انجام شد، گره زیادی از کار باز نکرد.
اما ولیالله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، گویا در فکر راهی است که بتواند نرخ سود را بار دیگر نیز کاهش دهد. وی در گفتوگو با یکی از رسانهها گفته است: با توجه به واقعیتهای مثبتی که در سال گذشته روی داده، نرخهای بالای ۲۰ درصد نمیتواند منطق درستی داشته باشد؛ بنابراین، باید نرخ تسهیلات به ترتیب ساختاری اصلاح شود تا بتواند به تولید کمک کند.
وی افزود: یکی از سیاستهای دولت روحانی، حمایت از تولید برای رونق اقتصادی است؛ بنابراین، به نظر میرسد، دولت در سال جاری با پایین آوردن نرخ تسهیلات، قصد دارد تا زمینه را برای تولید کنندگان بهتر کند. این موضوعی است که نمایندگان مجلس نیز بر آن اتفاقنظر دارند و در حال حاضر، نرخهای بانکی را به دور از واقعیت میدانند.
همچنین محمدرضا پورابراهیمی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این موضوع گفت: در سال گذشته، دولت گامهای بسیار موفقی در زمینه کاهش تورم برداشته و اقدامات انجام شده در این زمینه، به اندازهای بود که توانست تورم را تا زیر ۱۷ درصد کاهش دهد.
این نمایده مجلس با بیان به اینکه هرچند این اقدامات تا حدودی باعث ایجاد رکود در کشور شده است، گفت: به هر حال، برای رسیدن به ثبات اقتصادی، باید این راه را رفت. در اوضاع کنونی و با رسیدن تورم به حدود ۱۶ درصد، گویا زمینه برای انجام فعالیتهای اقتصادی فراهم است.
پورابراهیمی با بیان اینکه امروز باید شرایط به گونهای باشد که تولید کنندگان به میدان عمل وارد شوند، گفت: ارائه تسهیلات بانکی با نرخ سود ۲۵ تا ۳۰ درصد به تولیدکنندگان درست نیست و نباید به گونهای باشد که تولید کننده احساس ضرر کند؛ بنابراین، باید این نرخها کاهش یابد.
امروز در کشور ما سرمایهدارانی هستند که حاضر نیستند سرمایههای خود را وارد عرصه تولید کنند. ادعای این افراد به نظر هم منطقی میرسد، چرا زمانی که فرد پول خود را در بانک میگذارد و سالانه سود بیش از ۲۵ درصد دریافت میکند، باید خود را درگیر بازار کند؟ خوب این فرد خود را کنار میکشد و دیگر لزومی برای فعالیت اقتصادی احساس نمیکند.
وی با اشاره به فسادهای رخ داده در سالهای اخیر نیز عنوان داشت: عدم ورود سرمایهداران برای سرمایه گذاری و تورم پول در بانکها یکی از عوامل بنگاهداری بانکی شده و در واقع خود بانکها کاری که سرمایهگذاران باید میکردهاند میکنند، که این نیز در نهایت لطمات زیادی بر اقتصاد کشور و باعث از بین رفتن برخی زیرساختهای اساسی شده است.
عضو ناظر شورای پول و اعتبار، کاهش نرخ جریمه بانکها به بانک مرکزی و افزایش قدرت وام دهی بانکها با کاهش نرخ ذخیره قانونی نزد بانک مرکزی را دو اقدام ضروری در کنار کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی بیان کرد و گفت: یکی از دیگر اقداماتی که باید همزمان با کاهش نرخ سود بانکها به آن توجه کرد، نظارت جدی بر بازار غیرمتشکل پولی و مؤسسههای مالی و اعتباری است
چهارشنبه 19 فروردين 1394 ساعت 13:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]