واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ (۱۱:۳۳ق.ظ)
برنامه جامع مديريت تالاب حله بوشهر تدوين شد موج - مدير کل حفاظت محيط زيست استان بوشهر گفت: برنامه نهايي مديريت تالاب حله تدوين و به کميته ملي ارائه شد.
به گزارش خبرگزاي موج، حسين دلشب اظهار کرد: در نهايت حله در کنار شش تالاب ديگر کشور داراي برنامه مديريت خواهد بود و اين امر در سال 1394 نهايي مي شود.
وي ادامه داد: در سال گذشته چهار کارگاه آموزشي و مديريتي براي تدوين برنامه جامع مديريت تالاب حله در استان بوشهر با مشارکت مردم همجوار و سازمان هاي مرتبط برگزار شد.
وي افزود: در اين کارگاه ها درمورد ارزش ها، کارکردهاي تالاب حله و مشکلات و تهديدات آن بحث و تبادل نظر شد؛ از طرف ديگر برنامه مديريت زيست بومي با مشارکت مردمي نيز تدوين و مشاغل مرتبط با تالاب و جايگزين، نحوه همکاري و غيره مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
مدير کل محيط زيست بوشهر اضافه کرد: در آخرين کارگاه در بهمن 1393، برنامه نهايي تدوين و به کميته ملي ارائه شد.
دلشب بيان کرد: همچنين برنامه حق آبه زيست محيطي تالاب حله تدوين شده است که با تعيين نياز آبي آن در برنامه هاي کلان مديريت منابع آب کشور و استان بايد مد نظر قرار گيرد.
وي در مورد چشم انداز آتي تالاب حله گفت: اين تالاب بين المللي، زيبا، با آب کافي و تنوع زيستي غني و اکوسيستم سالم است که همه ذينفعان؛ به ويژه جوامع محلي در حفاظت از آن مشارکت فعال داشته و در کنار هم زندگي سالم و پيوسته اي دارند و به صورت پايدار از منابع آن برخوردار هستند.
تالاب حله در سال 1342بر اثر طغيان رودخانه حله بوجود آمد و از آن سال به بعد به عنوان تالاب و منطقه حفاظت شده زير نظر اداره کل حفاظت محيط زيست استان بوشهر قرار گرفت.
تالاب حله به عنوان يکي از گنجينه هاي ارزشمند حيات وحش و پرندگان بومي و مهاجر کشور در فاصله 10 کيلومتري شمال شرق بوشهر قرار دارد و رودخانه دايمي حله منبع تامين آب اين تالاب و منطقه است.
وسعت منطقه حفاظت شده حله 42هزار و 600هکتار است که يکي از زيباترين مناظر طبيعي سواحل جنوبي کشور به شمار مي رود.
تنوع گياهي، وجود رودخانه حله و نزديک بودن به سواحل اين تالاب را به زيستگاه و چراگاه بسيار غني براي حيات وحش تبديل کرده است.
در حاشيه رودخانه و تالاب حله انواع گياهان آبزي رويش يافته و چراگاهي مهم براي جانواران و پرندگان آبزي و کنار آب چر ايجاد کرده است.
انواع پرندگان شکاري و نوعي از عقاب ها در منطقه حفاظت شده حله وجود دارند که کمتر در تالاب ها و مناطق حفاظت شده کشور به چشم مي خورند.
امنيت نسبي، وجود دانه هاي گياهي، خوراکي و بوته هاي علوفه اي تنوع جانوري منطقه حله را به اوج خود رسانده است.
شغال، گونه هايي از گربه سانان، روباه، کفتار، گراز، خرگوش و گرگ انواع حيواناتي است که حيات خود را در منطقه حفاظت شده حله مي گذرانند.
نمونه هاي از لاک پشت ها و خزندگان درتالاب حله زندگي و توليد مثل مي کنند که هرکدام براي مناطق حفاظت شده و محيط زيست کشور کمياب و ارزشمند هستند.
تالاب و منطقه حفاظت شده حله يکي از زيباترين مناظر طبيعي در کناره خليج فارس را شکل داده و منطقه ديدني براي گردشکران است.
به دليل خشکسالي 10 ساله اخير که همچنان نيز وجود دارد، وسعت بخش تالابي منطقه حفاظت شده حله اين استان از 20 هزار هکتار به هشت هزار هکتار کاهش يافته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]