واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: برادركشي در منطقه بايد متوقف شود
در پايان نشست رؤساي جمهور ايران و تركيه، دو كشور ضمن تأكيد بر همكاريهاي مشترك براي مقابله با افراطي گري، خواستار پايان دادن به جنگ و خونريزي در يمن شدند.
در پايان نشست رؤساي جمهور ايران و تركيه، دو كشور ضمن تأكيد بر همكاريهاي مشترك براي مقابله با افراطي گري، خواستار پايان دادن به جنگ و خونريزي در يمن شدند.
به گزارش فارس، حسن روحاني ديروز در كنفرانس خبري مشترك با رئيسجمهور تركيه كه پس از نشست هيئتهاي عالي همكاريهاي ايران و تركيه برگزار شد، طي سخناني اظهار داشت: ما امروز جلسهاي مفصل و خوب داشتيم و سپس در شوراي عالي همكاري كه دومين جلسه آن بود با حضور وزرا شركت كرديم.
رئيسجمهور كشورمان در ادامه افزود: در اين جلسات پيرامون روابط دوجانبه و مسائل منطقه گفتوگو كرديم كه توافق و تفاهمات بسيار مهم و خوبي در زمينه روابط دوجانبه، انرژي، حمل و نقل، سرمايهگذاري بخش خصوصي، تجارت ترجيحي و. . . داشتيم. وي با بيان اينكه دو كشور توافقات بسيار خوبي پيرامون مسائل فرهنگي داشتند، تصريح كرد: توسعه كالاهاي فرهنگي و مراكز علمي و تحقيقاتي و توسعه مسائل امنيتي از جمله مباحثي بود كه روي آن اتفاق نظر وجود داشت. روحاني تأكيد كرد: هر دو كشور نيز در حوزه مسائل امنيتي در بخش مرزي كه مرزهاي امنتري داشته باشيم اتفاق نظر داشتند و اينكه هر دو كشور در مبارزه با تروريسم در مرزها توافق و تفاهم داشتند. وي با تأكيد بر گسترش همكاريهاي اقتصادي ميان تهران و آنكارا گفت: روابط تجاري ما در سال گذشته حدود 14 ميليارد دلار بوده كه در نظر داريم مبادلات تجاري خود را به 30 ميليارد دلار برسانيم. روحاني با بيان اينكه از دولت و رئيسجمهور تركيه به دليل حمايتهايي كه از ايران به خصوص در موضوع هستهاي داشتند، تشكر ميكنم، افزود: امروز رئيسجمهور تركيه از توافقاتي كه در لوزان انجام شد، استقبال كردند و ما نيز معتقديم توافقات ايران با 5+1 ميتواند موجب افزايش ارتباطات و توسعه اقتصادي ايران و تركيه شود. روحاني افزود: امروز در يك مقطع حساس گفتوگوها انجام شد. متأسفانه ما امروز شاهد ناامني و بيثباتيها در منطقه هستيم، دو طرف كاملاً همنظر بوديم كه بايد بيثباتي و ناامني و جنگ در منطقه كنترل شود. وي افزود: اميدواريم بتوانيم با تروريسم و افراطيگري مبارزه كنيم و شاهد برادري و دوستي كشورهاي منطقه با هم باشيم.
رئيسجمهور با اشاره به گفتوگوي خود با رئيسجمهور تركيه در رابطه با مشكلات عراق و فلسطين، گفت: علاوه بر اين كشورها راجع به يمن نيز بحث مفصلي داشتيم، نقاط مشتركي بين ما وجود داشت و هر دو معتقد بوديم بايد هرچه سريعتر شاهد پايان جنگ و خونريزي در يمن باشيم و حملات كشورها به يمن متوقف و آتشبس ايجاد شود. وي ادامه داد: بعد از آتشبس در يمن كشورهاي مختلف ميتوانند كمكهاي انساندوستانه و نوعدوستانه خود را به يمن ارسال كنند و انشاءالله شاهد صلح و ثبات در يمن با يك دولت يمني باشيم.
اردوغان:با اتحاد و مذاكره جلوي خونريزي را بگيريم
رئيسجمهور تركيه نيز طي سخناني در اين كنفرانس خبري گفت: الان منطقه مثل اين است كه در آتش ميسوزد و ما فرصت كرديم در رابطه با مشكلات منطقه مذاكره و گفتوگو كنيم؛ در رابطه با مسائل سياسي، اقتصادي نيز گفتوگوهايي انجام شد. رجبطيب اردوغان اظهارداشت: امروز يك ديدار بسيار با مفهوم داشتيم، شوراي عالي همكاري اقتصادي را در تهران برگزار كرديم كه از اين بابت خوشحاليم. اردوغان در ادامه با اشاره به روابط اقتصادي و تجاري ايران و تركيه گفت: روابط تجاري دو كشور به نفع ايران است، در اين رابطه مشكلات و موانعي وجود داشت كه در آينده گامهاي بلندي را براي رفع آن برميداريم و دو طرف آمادگي لازم را براي اين كار دارند. وي تصريح كرد: ما بخش اعظمي از گاز طبيعي ايران را ميخريم ولي در رابطه با بهاي گاز گرانترين گاز را از ايران خريداري ميكنيم. اردوغان تأكيد كرد: اگر قيمت گاز پايين بيايد ميتوانيم خريدمان را از ايران زياد كنيم. مصرف گاز در بخشهاي صنعتي و همچنين در بخشهاي شهري و روستايي زياد است و مردم ما به گاز احتياج دارند ولي ميخواهيم آن را ارزانتر بخريم تا به مردم خود ارزانتر بفروشيم. رئيسجمهور تركيه اظهار داشت: ما در يك نقطه خاص هستيم. از آنكارا به تهران آمدهايم تا در رابطه با مسائل اقتصادي و فرهنگي همكاري داشته باشيم و در اين رابطه ميتوانيم كارهاي بسيار زيادي انجام دهيم.
اردوغان در ادامه سخنان خود با بيان اينكه ما ميتوانيم با ايران همكاريهاي مشترك بسيار زيادي داشته باشيم با اشاره به نقل و انتقال مالي دو كشور گفت:ما بايد سعي كنيم زير تسلط پولهاي كشورهاي ديگر نباشيم و پولهاي ملي همديگر را به جريان بيندازيم. وي تأكيد كرد: پول ملي ما بايد عامل تجارت بين دو كشور باشد و نبايد زير سلطه پول ملتهاي غربي باشيم.
بايد با اتحاد جلوي خونريزيها را بگيريم
اردوغان با بيان اينكه در مورد مسائل عراق بحث و گفتوگو كرديم گفت: عراق جايي است كه ما خون گريه ميكنيم، 350كيلومتر مرز مشترك داريم و متأسفانه تا كنون 100هزار نفر بر اثر درگيريها كشته شدهاند و تاريخ و فرهنگ در آنجا از بين رفت. وي ادامه داد: مشابه همين اتفاق در سوريه افتاد و حدود 300هزار نفر مسلمان كشته شدهاند و ما نميدانيم در آنجا چه اشخاصي به دست چه كساني كشته ميشوند و بنده كاري به مسائل مذهبي ندارم، زيرا آنچه كه براي من مهم است مسلمان و اسلام است. ما بايد به عنوان يك مسلمان به مسائل نگاه كنيم.
امضاي8 سند همكاري بين تهران و آنكارا
در جريان سفر يك روزه رجب طيب اردوغان رئيسجمهور تركيه به تهران هشت سند همكاري در حوزههاي گمرك، حمل و نقل، بهداشت و درمان و صنعتي به امضاي رؤساي جمهور دو كشور رسيد. همچنين هدفگذاري رؤساي جمهور دو كشور بر اين است كه سقف حجم روابط اقتصادي خود را به 30 ميليارد دلار افزايش دهند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]