واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ فروردين ۱۳۹۴ (۱۳:۵۸ب.ظ)
رئيس سازمان غذا و دارو: مانع از ورود محصولات بي کيفيت به داخل کشور شده ايم موج - معاون وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و رئيس سازمان غذا و دارو ضمن بيان اقدامات صورت گرفته، برنامه هاي سال جديد اين سازمان را تشريح کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر رسول ديناروند، معاون وزير و رئيس سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: قطعاً کساني که سخنان رياست جمهوري را بررسي ميکنند، اتفاقنظر دارند که دو واژه پرکاربرد ايشان همواره سياست خارجي و سلامت بوده است، موضوع سلامت از مهمترين فعاليتهاي دولت محسوب ميشود و طبيعي است که بخشي از اقدامات اين حوزه به سازمان غذا و دارو بازميگردد.
وي با بيان اينکه اکنون در بازار دارو آرامش ايجاد شده است و کمبود دارو واقعاً انگشت شمار است، گفت: منظور از انگشتشمار بودن کمبود داروها آنهايي هستند که قابليت جايگزيني ندارند و اين مسأله حتي در کشورهاي اروپايي هم بهصورت مقطعي ممکن است به وجود بيايد و کاملاً طبيعي است.
وي افزود: خوشبختانه اکنون با توجه به مديريت اعمال شده، وضعيت دارويي کشور بهگونهايست که کسي نميتواند به رفع مشکلات عديده اين حوزه اشاره نکند حتي منتقدان نيز در ابتداي مصاحبه و نقدهايشان بر حل شدن مشکلات دارويي صحه ميگذارند و سپس سخنان خود را ادامه ميدهند.
معاون وزير بهداشت تأمين و تدارک دارو را مقدمه فعاليتهاي سازمان غذا و دارو برشمرد و تصريح کرد: کارهاي زيربنايي زيادي هم شروعشده که باسياستهاي اصولي در پيشگرفته شده مثل شفافسازي، توسعه رقابت، و حمايت از توليد داخل، اثرات آن امسال و سال آينده بيشتر مشخص خواهد شد.
دکتر ديناروند به اجراي طرح "واردات موازي" اشاره کرد و گفت: با اجراي اين طرح جديد انقلابي و سنگين که بهخوبي انجام شد، سازمان غذا و دارو توانست کاهش قيمتها را بهصورت مطلوب و منطقي داشته باشد.
وي افزود: بههرحال براي مردم و مسوولين تفاوت قيمتهاي دارويي بين کشورهاي همسايهاي مثل ترکيه و کشور خودمان جاي سؤال اساسي داشت و کسي هم قادر به دفاع از اين مسأله نبود، اما؛ اکنون اين اتفاق نميافتد و هوشمندي و سختگيريهاي منطقي نهتنها موجب صعود قيمتها نشد، بلکه کاهش قيمتها را نيز در برداشت و اميدواريم بتوانيم کارهاي مهمي را که شروع کردهايم همچنان باقوت ادامه دهيم.
رئيس سازمان غذا و دارو با يادآوري وظيفه سازمان غذا و دارو که همانا عهدهداري سلامت و امنيت فرآوردههايي است که مصرف انساني دارد و به "فرآوردههاي سلامتمحور" معروف شده است، گفت: تجهيزات و ملزومات پزشکي هم از جمله آن فرآوردههاست پس بايد سياستها در اين خصوص نيز يکپارچه شوند و دستگاههاي و ارزيابي آنها يکسان عمل کنند.
وي همچنين اضافه کرد: در حوزه تجهيزات پزشکي اقدامات بسيار ارزشمندي صورت گرفته است که کنترل قيمتها، ساماندهي، تأمين و تدارک و حذف واسطهها بهگونهاي که هم تجهيزات با کيفيت و تنوع برند داشته باشيم و هم از محصولات توليد داخل حمايت صورت پذيرد، از جمله اين اقدامات بوده است.
دکتر ديناروند در بخش ديگري از سخنان خود به حوزه غذا نيز پرداخت و گفت: در اين حوزه نسبت به سالهاي قبل از شرايط بهتري برخورداريم با سازمان استاندارد به تعامل مناسبي رسيدهايم، اقدامات اساسي مثل کنترل آلاينده و PMS که متأسفانه زمين مانده و تعطيل شده بود دوباره احيا شده و بحث باقيمانده سموم با همکاري جهاد کشاورزي در حال اجراست اصولاً اينها کارهايي است که ما مسوول آن هستيم و قانون تکليف کرده که بايد به آنها نيز بپردازيم.
وي با بيان اينکه نتيجه اقدامات ما در گام نخست بايد براي مردم بروز و ظهور داشته باشد، خاطرنشان کرد: اين درحاليکه برخي به اشتباه تصور ميکنند مخاطبان ما صرفاً واردکننده و توليدکنندگان هستند، کما اينکه مردم بهصورت عموم بايد از غذاي سالمشان اطمينان داشته باشند.
رئيس سازمان غذا و دارو در خصوص فعاليتهاي آزمايشگاه نيز گفت: جهتگيريها نسبت به قبل تفاوت کرده است و بايد به فعاليتهاي اساسي که همان سلامت فرآورده است، بپردازيم. در گمرکات و بر دارو و مواد اوليه آنهم بايد همانند غذا با سيستمي کنترلي نظارت شود و بودجه مناسبي هم دراينباره در نظر گرفتهشده است.
وي همچنين عنوان کرد: بايد آزمايشگاههاي مرکزي، مرجع و استانها تجهيز و تقويت بشوند و برخي از کارها بايد به آزمايشگاههاي همکار واگذار گردند.
وي به موضوع فرآوردههاي مکمل، سنتي، طبيعي، شير خشک و ويژه اشاره کرد و گفت: با بخشنامهاي که وزير بهداشت ابلاغ کرد کميتهاي فني را شکل داديم و آنها را تجميع نموديم تا وضعيت مکملها کاملاً تعيين تکليف شده و تمامي کارهاي ناقص به سرانجام رسد.
دکتر ديناروند در ادامه در خصوص واردات مکمل نيز ابراز داشت: خيلي شفاف اعلام نموديم که واردات را منع نميکنيم، اما؛ با مديريت صحيح و ايجاد محدوديت وارداتي، جلوي ورود محصولات بيکيفيت را به کشور گرفتيم واقعيت اين است که دنبال شعار نيستيم درست سياستگذاري ميکنيم تا بعدها ابراز پشيماني نکنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]