واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: به مسابقات نمیرویم چون از «افتضاح دوپینگ» میترسیم
این روزها هم که این فدراسیون با سپرست اداره میشود و مدیریت یکپارچهای ندارد اما باید به این مسئله توجه کرد که رشته مدالآور وزنهبرداری با این شیوه ره بهجایی نمیبرد. مدیران این رشته شاید المپیک ریو را بتوانند با مدال بهداد سلیمی یا کیانوش رستمی پشتسر بگذارند اما باید بدانند که برای روزهای بعد از آن چه در چنته دارند.
کد خبر: ۴۸۸۷۳۴
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۶ - 06 April 2015
دو روز دیگر مسابقات وزنهبرداری قهرمانی نوجوانان جهان در لیما پرو آغاز میشود ولی وزنهبرداران ایرانی باید در خانه شاهد نمایش رقبای خود باشند. این اتفاق البته در لابلای اخبار وزنهبرداری ایران در یکی دو سال اخیر چیز تازهای نیست و یکی دو سالی است که جوانان و نوجوانان به مسابقات جهانی اعزام نمیشوند. از سوی دیگر اعزام تیمهای ذوبآهن و نیروی زمینی به مسابقات جام باشگاههای وزنهبرداری آسیا هم در هالهای از ابهام قرار دارد و احتمال اینکه آنها هم به مسابقات اعزام نشوند بالاست. داستان اما همچنان همان داستان همیشگی احتمال دوپینگ است. مسئلهای که در یکی دو سال اخیر ضربه جبران ناپذیری به تیمهای پایه وزنهبرداری کشورمان وارد کرده است.
به گزارش تابناک، دوپینگ در سالهای اخیر به وزنهبرداری بیش از هر رشته دیگری ضربه زده و با توجه به مدالآور بودن این رشته در المپیک حساسیتها در این زمینه بالاست. اما علیرغم حساسیت بالا به این مسئله در سالهای گذشته شاهد بودیم که به جای حل مشکل دوپینگ در وزنهبرداری صورت مسئله را کاملا پاک کرده و از اعزام ورزشکاران به مسابقات بینالمللی سرباز زدیم. نمونهبارزش هم شرایطی است که بر تیمهای پایه وزنهبرداری کشورمان حاکم است که اوضاع این تیمها را تقریبا به حالت تعطیل درآورده و زنگ خطر را برای وزنهبرداری کشورمان به صدا درآورده است. چرا که با توجه به میانگین سنی ورزشکاران حاضر در تیم بزرگسالان باید نسبت به آینده این رشته از لحاظ پشتوانهها بسیار نگران بود.
فدراسیون وزنهبرداری هنگامی که با رئیس قبلی اداره میشد اعزامهای برونمرزی نوجوانان در سال 2015 را لغو کرد. تیم ملی نوجوانان مسابقات قهرمانی آسیا را به بهانه دیر اعلام شدن تاریخ رقابتها، مسابقات جهانی را به دلیل بعد مسافت از دست داد تا بعد از محروم شدن چهار ملیپوش، همچنین خارج شدن بعضی وزنهبرداران از رده سنی نوجوانان، وضعیت تیم ملی در این رده کاملا مبهم باشد. پیشتر از آن هم تیم ملی جوانان ما برای دومین سال پیاپی به مسابقات جهانی اعزام نشد. مسئولان در پی این عدم اعزامها البته مدعی شدند که اردوی برای نوجوانان در نظر گرفته میشود و برای حفظ شرایط آمادگی آنها حتی رقابتهایی هم برای آنها در نظر گرفته میشود اما همه میدانند که کیفیت مسابقات جهانی و آسیایی کجا و کیفیت رقابتهای دسته چندم کجا.
اما این همه ماجرا نیست. ترس از دوپینگ در میان وزنهبرداران به حدی است که اعزام تیمهای قهرمان لیگ بزرگسالان و جوانان هم حتی در هالهای از ابهام قرار دارد. در حالی تیم های ذوب آهن و نیروی زمینی در لیگ برتر بزرگسالان و جوانان قهرمان شدهاند و باید در رقابتهای جام باشگاههای آسیا شرکت کنند فدراسیون برای اعزام انها تعلل میکند. اگرچه حسن طباطبایی، سرپرست جدید این فدراسیون تغییر زمان مسابقات را علت اختلال در اعزام این تیم میداند اما مربی تیم ذوباهن ماجرای تست دوپینگ را عامل اصلی این ماجرا میداند. علی جباری در این مورد به خبرنگار ایسنا گفت: ما اسامی وزنه برداران خود را به فدراسیون اعلام کردهایم و اکنون منتظریم تا مشخص شود فدراسیون تیم را اعزام خواهد کرد یا خیر؟ فدراسیون میخواهد از آنها آزمایش بگیرد اما با توجه به فرصتی کمی که تا آغاز مسابقات باقی مانده است، اگر بخواهند الان آزمایش بگیرند حدود 25 روز زمان میبرد تا نتایج مشخص شود بنابراین احتمال دارد تیم به دلیل آزمایش دوپینگ وزنه بردران اعزام نشود.
داود عباسی مربی تیم نیروی زمینی نیز درباره احتمال اعزام نشدن این تیم به مسابقات جام باشگاه های آسیا میگوید: متاسفانه فدراسیون نامه ای که پیش از تعطیلات عید برای ذوب آهن مبنی بر اعلام اسامی وزنه برداران خود فرستاده، برای ما ارسال نکرده است، زمانی که به فدراسیون مراجعه کردم تا دلیل آن را جویا شوم دلیل خاصی برای ارسال نکردن نامه نیاوردند. فدراسیون همکاری نمی کند که فکر می کنم دلیل آن بحث آزمایش دوپینگ وزنه برداران باشد.
با توجه به اینکه انجام تست دوپینگ از ورزشکاران زمانبر خواهد و بود نتایج آن پیش از اعزام به رقابتهای آسیایی اعلام نمیشود فدراسیون وزنهبرداری نمیخواهد ریسک کند و تیمی را که بیم دوپینگی بودن ان میرود را به مسابقات اعزام کند برای همین هم فدراسیون وزنهبرداری ما از کنفدراسیون اسیایی تقاضا کرده تا مسابقات را به تعویق بیندازد که این پیشنهاد هم با موافقت کنفدراسیون همراه نبوده و احتمال اعزام تیمهای ایرانی به این مسابقات پائین است.
در اینکه عدم اعزام تیمی که احتمال حضور ورزشکار دوپینگی در آن وجود دارد بهتر از اعزام ان است که شکی نیست. اما فراتر از این باید به این مسئله اشاره کرده وزنهبرداری در دوران حسین رضازاده هیچ تدبیری برای حل مشکل دوپینگ انجام نداده و تنها راه حلش حعدم اعزام ورزشکاران به مسابقات بینالمللی بوده. وگرنه هیچ نظارتی بر مسابقات و اردوهای تیمها نداشته و همین مسئله هم موجب شده تا تیمهایی نظیر تیم جوانان در حالی که برایشان کادر فنی جدید انتخاب شده بود از اعزام به مسابقات جهانی بازماندند. این روزها هم که این فدراسیون با سپرست اداره میشود و مدیریت یکپارچهای ندارد اما باید به این مسئله توجه کرد که رشته مدالآور وزنهبرداری با این شیوه ره بهجایی نمیبرد. مدیران این رشته شاید المپیک ریو را بتوانند با مدال بهداد سلیمی یا کیانوش رستمی پشتسر بگذارند اما باید بدانند که برای روزهای بعد از آن چه در چنته دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]