واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ فروردين ۱۳۹۴ (۱۲:۳۴ب.ظ)
مرکز تاب آوري شهر تهران افتتاح شد موج - نشست دستاوردهاي جهاني کاهش خطر پذيري و افتتاح تاب آوري با حضور نجار رياست سازمان مديريت بحران کشور، صادقي جانشين شهردار و رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران، دبير دوم سفارت ژاپن و معاونان ومديران مناطق ۲۲ گانه در سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، نجار رئيس سازمان مديريت بحران کشور در اين نشست با اشاره به مبحث ريز گردها که در يک دهه گذشته کشور را تحت تأثير قرار داده است، افزود: بحث تابآوري يک معنا و مفهوم گستردهاي دارد ولي عمدتاً به بحث حوادث زلزله بازميگردد، ولي ما بايد برنامهاي هم براي ريز گردها داشته باشم.
وي عنوان کرد: بر اساس آمار 25 درصد جمعيت کشور ما روستايي و ۸۵ درصد آن شهرنشين هستند. به نظر من ما بيش از ۱۵ درصد جمعيت روستايي نداريم ولي به دليل يک سري امکاناتي که براي روستاها در نظر گرفته ميشود متأسفانه جمعيت در سطح آمارگيري جابهجا ميشوند.
رييس سازمان مديريت بحران کشور با اشاره به سازههايي که هماکنون در شهر تهران قرار دارد اظهار داشت: هماکنون سازههاي ما بيش از ۳۵ سال عمر ندارند ولي دليل نگراني ما مستحکم ساخته نشدن اين سازههاست.
وي ادامه داد: ۲۰۰ شهر در دنيا در کمپينهاي دستاوري قرارگرفتهاند. کشورهاي توسعهيافته به اين امر مهم بيشتر توجه کردهاند و در مراکز پرجمعيت خودشان خطرپذيري را بهشدت کاهش دادهاند.
نجار در ادامه گفت: متأسفانه باور ما به حوادث باور به مرگ است و اينيکي از نکات اساسي مشکلات ما در کشور است چون ما باور نداريم که ميتوانيم نسبت به بلاياي طبيعي پيشگيري هم داشته باشيم در اين زمينه در جايگاه مطلوبي قرار نداريم ما حتي بايد اين امر را در تابآوري هم مدنظر داشته باشيم.
رئيس سازمان مديريت بحران کشور خاطرنشان کرد: تابآوري شهر بايد يک فرهنگعامه و مورد مطالبه قرار گيرد و اگر اين اتفاق رخ ندهد پيشرفتي نخواهيم داشت پس ما بايد روزبهروز اين فرهنگ را غنيتر کنيم.
نجار با اشاره به عدم نظارت کافي به برخي از عملکردها افزود: ما بايد نسبت بهتمامي عملکردها و حتي عملکرد مرکز تابآوري شهر نيز نظارت دقيق داشته باشيم وقتي نظارت دقيق نداشته باشم اين ميشود که يک بيمارستان در يک حادثه ۱۰۰ درصد تخريب ميشود.
وي گفت: براي اينکه بتوانيم اين فرهنگ و باور را در جامعه ارائه دهيم بايد مانورهايي داشته باشيم. اين مانورهاي تأثيرگذار در ما آمادگي ايجاد ميکند جامعه را به باور ميرساند.
نجار در پايان اظهار داشت: بايد تلاش کنيم در مقابل حادثه خسارتها را کاهش دهيم ما نميتوانيم از واقعه زلزله پيشگيري کنيم ولي ميتوانيم از وقوع خسارتها و علل خصوص خسارت جاني جلوگيري کنيم.
در ادامه اين نشست عباس استاد تقي زاده، مشاور عالي سازمان مديريت بحران شهر تهران بابيان اينکه اين مرکز بر اساس استانداردهاي رايج در دنيا و باهدف پيشگيري و کاهش بلاهاي طبيعي راهاندازي شده است، گفت: مفهوم تابآوري رويکرد جديدي در علم مديريت بحران و همچنين مديريت بازسازي است که شامل تمامي ابعاد کاهش خطرپذيري با رويکردي است که بايد جاري و ساري شود.
وي بابيان اينکه همه فعاليت مديريت شهري در اين راستا است که هر سازهاي که در شهر و جامعه آغاز ميشود بايد مقاوم و ايمن باشد، گفت: اين سازهها بايد بتوانند در هر شرايطي فعاليتهاي اساسي و اصلي خودشان را ادامه دهند.
تقي زاده با تأکيد بر اينکه منابع پشتيبان بايد شناختهشده تا هرچه سريعتر بتوانند به شرايط اوليه و حتي بهتر از شرايط اوليه بازگردند، خاطرنشان کرد: مفهوم تابآوري در سطح دنيا يک مفهوم غايب است. در برنامه پنجساله دوم شهرداري تهران، شهرداري موظف شده بر اساس مواد ۷۷ و ۷۸ اين برنامه سطح مديريت بحران را در شهر تهران تبديل به يک سطح ملي و بينالمللي کند. به همين منظور ما مرکز تابآوري تهران را انتخاب کرديم که اين مرکز فعاليتش را صرفاً فقط در شهر تهران انجام نميدهد.
بر اساس اين گزارش در پايان اين نشست ضمن اهداي احکام به اعضاي شوراي علمي مرکز تابآوري شهر تهران اين مرکز با حضور مدعوين افتتاح شد.
احکام اعضاي مرکز تابآوري بحران پايتخت اعطا شد
در ادامه اين مراسم در راستاي اجراي مواد ۷۷ و ۷۸ برنامه شهرداري تهران و در راستاي همکاريهاي ملي و بينالمللي، احکام اعضاي مرکز تابآوري بحران پايتخت اعطا شد.
احکام اعضاي مرکز تابآوري بحران پايتخت به شرح ذيل اعطا شد:
* دکتر مهدي زارع؛ عضو هيآت علمي پژوهشگاه زلزله و مشاور فني رييس مرکز در زلزلهشناسي و شبکه شتابنگاري
* دکتر علي عسگري؛ دانشيار برنامهريزي، «دانشکده هنرهاي ليبرال و مطالعات حرفهاي» دانشگاه يورک کانادا
* خانم دکتر طيبه صفايي؛ سرپرست دفتر نظارت و ارزيابي دانشگاه پيام نور
* دکتر حميدرضا اسکاش؛ مشاور دبير کل جمعيت هلالاحمر در مديريت بحران
* دکتر مصطفي محقق؛ مدير برنامههاي کاهش خطرپذيري شهر تهران
* دکتر علي اردلان؛ رييس اکادمي حوادث و بلاياي دانشگاه علوم پزشکي تهران
* مهندس نادي؛ قائممقام سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران
*دکتر عباس استاد تقي زاده؛ مشاور عالي سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران
* مهندس نادي؛ قائممقام رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]