تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه خداوند خير بنده اى را بخواهد، واعظى از درون او برايش قرار مى دهد كه او را به ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825951085




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آشتي معماري سنتي با معماري مدرن/ قوانين طبيعت ناديده گرفته نشود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۶ فروردين ۱۳۹۴ (۱۱:۱۹ق.ظ)
آشتي معماري سنتي با معماري مدرن/ قوانين طبيعت ناديده گرفته نشود موج - عده‌اي از کارشناسان بر اين اعتقاد هستند که معماري سنتي ارتباطي دوستانه با طبيعت داشته و دليل اين همه آلودگي و مشکلات زيست‌محيطي، بي‌‌مهري دست‌اندرکاران ساختماني و مردم به طبيعت و معماري سنتي است.
به گزارش خبرگزاري موج، مشاور رئيس سازمان نظام‌مهندسي ساختمان کشور در امور معماري، ضمن بيان اينکه معماري براساس قوانين طبيعت مي‌تواند در کيفيت صنعت ساختمان تأثير داشته باشد، گفت: براساس ويژگي‌هاي اقليمي و شرايط طبيعي يک زماني ايجاب مي‌کرد که ساختمان‌ها بادگير داشته باشند و قطعاً تأثير مثبتي داشت. اما در حاضر به دلايل مختلف ازجمله جزيره‌هاي گرمايي که به وجود آمده، باعث شده گرماي محيط بيشتر از آن حدي باشد که انتظار مي‌رود.
محمدحسين آيت‌اللهي در ادامه اضافه کرد: آلايندگي‌هايي موجود در طبيعت به‌خصوص ريزگردها، گردوغبارها و طوفان‌هاي خاکي يک نکته عمده است که شايد بادگير به آن مفهوم توجيه کمتري داشته باشد و لازم است که در ارتباط با هواي بيرون اين فاکتورها مد نظر قرار بگيرد.
عضو شوراي مرکزي سازمان نظام‌مهندسي ساختمان کشور با تاکيد بر اينکه عليرغم تشريح وضعيت موجود نبايد قوانين طبيعت ناديده گرفته شود، اذعان داشت: عده‌اي از کارشناسان بر اين نظر هستند که بايد اجازه داد طبيعت کار خودش را کند و معمارها مانع اجراي نقش طبيعت نشوند، بنابراين اگر در معماري امروز طبيعت و قوانين فيزيک دوباره وارد شود، روابط بين‌رشته‌اي هم‌معنا پيدا مي‌کند، به عبارتي رابطه معمار با رشته مکانيک و ديگر رشته‌هاي مهندسي مي‌تواند در بهبود شرايط تأثير بسزايي داشته باشد.
عضو شوراي مرکزي سازمان نظام‌مهندسي ساختمان کشور با اشاره به اينکه طبق قانون فيزيک بادگير مي‌تواند نقش گرمايشي داشته باشد، تصريح کرد: بر اين اساس اگر مجرايي با کانال‌هاي مناسب در آپارتمان‌ها و واحدهاي مسکوني ويلايي تعبيه شود، مي‌توان در بحث مصرف بهينه انرژي اقداماتي صورت داد.
به گفته اين استاد معماري بادگيرهاي قديم هم صرفاً بادگير نبوده‌اند و در زمان‌هايي که وزش باد نبوده اين‌ها در نقش بادکش عمل مي‌کرده‌اند و به‌اصطلاح يک جريان هوا به وجود مي‌آمده است.
به گفته عضو هيأت‌مديره سازمان نظام‌مهندسي ساختمان استان يزد، برخي از اساتيد رشته مکانيک در اين رابطه طرح‌هايي انجام داده‌اند و مشخصا بادگيرها را به‌گونه‌اي طراحي کرده‌اند که در مسير جديد عبور هوا بتواند ديوار خيس يا سطح خيس به وجود بياورد؛ البته براي اجراي اين طرح نياز به وجود کنترل و ارائه تکنولوژي است، گرچه نمونه‌هايي در اين زمينه اجرا گرديده است.
وي مشکل عمده براي آشتي معماري سنتي با معماري مدرن را عدم پيوستگي رشته‌هاي مختلف مهندسي برشمرد و گفت: به روش‌هاي معماري سبز که همان قوانين و بهترين الگوهاي معماري سنتي است، مي‌توان حداقل 50 تا 70 درصد انرژي را صرفه‌جويي کرد و مي‌توان ميزان مصرفي انرژي‌هاي فسيلي را کاهش داد.
آيت‌اللهي با اشاره به طرحي که در استان يزد و توسط ايشان صورت گرفته، اذعان داشت: در سال 78 منزلي براساس اصول صرفه‌جويي انرژي و استفاده از ايده‌ها و مفاهيم سنتي ساخته شده که اين منزل بيشتر جنبه پژوهشي داشته است.
گفتني است که تا چهار سال پيش چنين نمونه‌اي در ايران ساخته نشده؛ طراحي اين منزل به‌گونه‌اي است که عملا قابليت 30 تا 35 درصد صرفه‌جويي گرمايشي، 50 درصد صرفه‌جويي سرمايشي و 70 درصد صرفه‌جويي آب گرم مصرفي را با روش‌هاي خيلي ساده و کم‌هزينه دارد.
آيت‌اللهي با اعتقاد به اينکه براي اجراي اين مهم لازم است که در ابتدا دست‌اندرکاران صنعت ساختمان و به‌ويژه سازمان‌هاي نظام‌مهندسي باور به انجام اين طرح باشند، گفت: اجراي اين طرح نبايد رفع تکليفي باشد و بايد به جايگاه و نقش معماري سنتي به همراه معماري مدرن توجه کرد، نسل‌هاي گذشته قوانين طبيعت را مي‌شناختند و با آن همدل و يکي بودند.
به گفته اين مسوول سازماني مردم و متخصصان عصر حاضر نسبت به طبيعت و قوانين آن بيگانه شده‌اند؛ در حال حاضر علوم مختلف به صورت بريده‌بريده و مجزا عمل مي‌کنند، اما؛ در صورت هماهنگي رشته‌هاي مختلف مکانيک، معماري، سازه و ... مي‌توان به نتايج چشم‌گيري دست‌يافت.
عضو هيأت‌مديره سازمان نظام‌مهندسي ساختمان استان يزد ضمن بيان اينکه معماري گذشته ما، تماما قوانين يکپارچه را دنبال مي‌کرده که تمامي اين‌ها به صورت يک کل واحد ايفاي نقش داشته‌اند، گفت: براي شروع، سازمان‌هاي نظام‌مهندسي ساختمان استان‌ها بايد از ساختمان‌هاي خودشان اقدام و براساس اين الگوها حوزه ساخت‌وساز را مديريت کنند، نظامات مهندسي بايد خودشان الگويي براي جامعه بهره‌بردار باشند؛ حتي ساختمان شوراي مرکزي سازمان نظام‌مهندسي ساختمان کشور بايد الگويي مناسب براي صنعت ساختمان باشد.
آيت‌اللهي در پايان با تاکيد بر اينکه به‌منظور توجه ويژه به معماري ايراني اسلامي با تمامي استان‌ها صحبت شده، خاطرنشان ساخت: متأسفانه عليرغم پيگيري شوراي مرکزي اطلاعاتي که از استان‌ها درخواست شده بود پاسخ داده نشده و جاي گلايه دارد که براي بررسي موضوعي با اين اهميت هنوز هيچ اقدامي از سوي استان‌ها صورت نگرفته است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن