تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 8 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

ضد لک اکسیس وای

طراحی سایت در مشهد

کنسرت حامیم کیش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1872100258




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونگی ضمانت اجرایی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل/ طرف مقابل تنها در روی کاغذ می‌تواند قطعنامه توافقی را ملغی کند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: صابری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد؛
چگونگی ضمانت اجرایی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل/ طرف مقابل تنها در روی کاغذ می‌تواند قطعنامه توافقی را ملغی کند
یک کارشناس حقوقی بین‌الملل گفت: اینکه در ادامه کار، طرف مقابل بخواهد با قطعنامه دیگری، این قطعنامه را نیز لغو کند روی کاغذ ممکن است، اما در عالم واقع، تقریبا نشدنی است.

چگونگی ضمانت اجرایی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل/ طرف مقابل تنها در روی کاغذ می‌تواند قطعنامه توافقی را ملغی کند
"بهزاد صابری" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه در بیانیه لوزان امده است یک قطعنامه جدید در شورای امنیت سازمان ملل متحد صادر خواهد شد و بر اساس آن کلیه قطعنامه‌های قبلی مرتبط با موضوع هسته‌ای لغو خواهد گردید، در خصوص ضمانت اجرایی آن اظهار داشت: ابتدا باید توجه داشت که اصولا در حقوق بین‌الملل وقتی از مفهوم "ضمانت اجرا" صحبت می‌کنیم، این با آن تصوری که در حقوق داخلی کشور از ضمانت اجرای قوانین و مقررات داریم خیلی متفاوت است. جامعه بین‌المللی فاقد قوه قضاییه و پلیس و امثال آن است که ضامن اجرای قواعد و مقررات حقوق بین‌الملل باشند. با این حال، نمی‌توان به طور کلی هم مقررات حقوق بین‌الملل را فاقد ضمانت اجرا دانست.

وی ادامه داد: با ذکر این مقدمه، باید عرض کنم که منشور ملل متحد، سند موسس سازمان ملل متحد است و همه دولت‌های عضو، این منشور را امضا کرده و در مجالس قانونگزاری خود به تصویب رسانده‌اند و لذا متعهد به اجرای مفاد آن هستند. بر اساس منشور، مصوبات شورای امنیت سازمان ملل متحد، اگر با منشور مطابقت داشته باشند، برای همه دولتهای عضو الزام آور است. و در میان انواع مصوبات شورای امنیت، آن دسته قطعنامه‌هایی که وفق اختیارات شورا مندرج در فصل هفتم منشور ملل متحد صادر می‌شوند از درجه قاطعیت و الزام آوری بسیار بالاتری برخوردار هستند.

این کارشناس حقوقی بین‌الملل تصریح کرد: از آنجا که قطعنامه‌های قبلی شورا در مورد برنامه هسته‌ای کشورمان، ذیل فصل هفتم صادر شده‌اند، قطعنامه جدید هم برای اینکه بتواند تاثیری بر قطعنامه‌های قبلی داشته باشد، باید ذیل فصل هفتم صادر شود. بدین ترتیب، قطعنامه جدید یک قطعنامه فصل هفتمی خواهد بود که از درجه الزام آوری و قاطعیت بسیار بالایی برخوردار است و نسبت به سایر قواعد و مقررات بین‌المللی، ضمانت اجرای خوبی دارد، ضمن اینکه نباید فراموش کرد که برنامه جامع اقدام مشترک که در ماه‌های آینده باید بین ایران و طرف مقابل مذاکره و نهایی شود، آنچه باید از سوی طرف‌های مختلف انجام شود را قاعدتا به صورت متقابل و پایاپای در نظر خواهد گرفت. لذا بهترین ضمانت اجرا برای برنامه جامع، خود برنامه جامع است.

صابری که در دوره‌های مختلف مذاکرات وین به عنوان نقطه تماس رسانه‌ای تیم هسته‌ای معرفی شده بود تاکید کرد: اگر هر یک از طرفین بخشی از آنچه در برنامه قید می‌شود را اجرا نکنند، طبیعی است که طرف مقابل هم بخش متناظر مربوط به خود را اجرا نخواهد کرد. و قاعدتا از این حیث نگرانی وجود نخواهد داشت.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر  اینکه آیا ممکن هست در ادامه کار با قطعنامه دیگری، قطعنامه مورد توافق  لغو شود؟ گفت: اینکه در ادامه کار، طرف مقابل بخواهد با قطعنامه دیگری، این قطعنامه را نیز لغو کند روی کاغذ ممکن است، اما در عالم واقع، تقریبا نشدنی است. چرا که اولا برای صدور چنان قطعنامه‌ای نیازمند موافقت مجدد چین و روسیه و سایر اعضای غیردائم شورا خواهند بود که کسب چنین موافقتی، در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران به قرارهایی که خواهد گذاشت عمل کرده و غربی‌ها بهانه کافی برای شرارت مجدد نداشته باشند، بعید به نظر می‌رسد.

این کارشناس حقوقی بین‌الملل در پایان خاطرنشان کرد: ضمن اینکه نباید فراموش کرد که آنچه شش قدرت جهانی را پای میز مذاکره با جمهوری اسلامی کشانده و به پذیرش بازی در زمین مورد نظر ایران و پذیرش واقعیتی به نام ایران هسته‌ای وادار کرده است، این است که متوجه شده‌اند سیاست تحریم و قطعنامه تاثیر مورد نظر آنان را نداشته و اگرچه برای مردم دشواری‌هایی را بوجود آورده است، اما نتیجه مطلوب آنان را به همراه نیاورده است. از همین رو، تکرار چنین اشتباهی و تجربه مجدد خطاهای تجربه شده قبلی، قاعدتا نباید در دستور کار غرب قرار گیرد. اما بر فرض هم که چنین کنند و این فرصت طلایی برای تعامل با جمهوری اسلامی را از دست بدهند، کشورمان نسبت به وضع کنونی چیزی برای از دست دادن ندارد و می‌تواند مجددا ظرف مدت کوتاهی، به همین نقطه‌ای که هست باز گردد، چرا که دانش هسته‌ای در ایران بومی شده است.

انتهای پیام/




اخبار مرتبط

پذیرش داوطلبانه پروتکل الحاقی هیچ تعهدی ایجاد نمی‌کند
راکتور آب سنگین اراک باقی می‌ماند/ هنوز در عمل هیچ توافقی نداریم/ تصویب پروتکل الحاقی در اختیار مجلس است
ظریف: مذاکرات لوزان با حمایت بی نظیر رهبر انقلاب اسلامی به نتیجه رسید/صالحی: حضور ظریف در رأس دیپلماسی کشور تقدیر الهی است
کلیه تحریم‌ها علیه ایران پایان خواهد یافت/ منتظر یک قطعنامه از شورای امنیت هستیم تا قطعنامه‌های گذشته را ملغی کند




۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن