واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عملیات احداث آبشار مصنوعی در تفرجگاه عون بن علی تبریز آغاز شد تبریز - ایرنا - معاون عمرانی سازمان توسعه و عمران عون بن علی شهرداری تبریز از آغاز عملیات احداث آبشار مصنوعی در ورودی این تفرجگاه کوهستانی خبر داد.
به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی این سازمان، خیری زاده با اشاره به زیبایی صخره های موجود کوهستان عینالی گفت: محل احداث این آبشار در ابتدای راه دسترسی و پشت ساعت دیجیتالی ورودی اصلی تفرجگاه است.
وی افزود: از مشخصه های اصلی این آبشار استفاده از صخره های سنگی طبیعی کوهستان عینالی و نور پردازی های در نظر گرفته شده برای آن است که موجب افزایش زیبایی های ورودی اصلی این تفرجگاه می شود.
خیری زاده ساخت یک باب بوفه در نزدیکی این آبشار را از دیگر جنبه های طرح یاد شده عنوان و یادآوری کرد: با اجرای این بخش از طرح مسافران ضمن استراحت و تامین مایحتاج خود، می توانند از منظره های زیبای آبشار استفاده کنند.
بنابر این گزارش، مدیرعامل سازمان توسعه و عمران عون بن علی نیز از آغاز عملیات مقاوم سازی و پله بندی محوطه مقابل بزرگترین تندیس سنگی استاد شهریار که بر صخره های این تفرجگاه کوهستانی خلق شده است، خبر داد.
مسعود برزگر جلالی هدف از اجرای این طرح را زیباسازی محوطه یاد شده و سهولت بازدید علاقمندان از تندیس این شاعر بزرگ عنوان کرد.
به گفته وی این تندیس مورد توجه شهروندان و گردشگران قرار گرفته است و برای جلوگیری از رانش احتمالی، عملیات مقاوم سازی شامل درزگیری اطراف تندیس با تزریق دوغاب سیمان، اجرای دیوار حایل در پای تندیس و همچنین پله بندی مقابل تندیس جهت سهولت بازدید علاقمندان شروع شده و تا پایان فروردین ماه خاتمه می یابد.
برزگر جلالی افزود: وجود سنگ ها و صخره های داخل تفرجگاه عینالی فرصت خوبی برای خلق آثار هنری توسط هنرمندان است که می تواند به تقویت جاذبه های فرهنگی و تاریخی این تفرجگاه کمک کند.
در بخش شمالی شهرستان تبریز یک رشته بلندی های سرخ فام معروف به عون بن علی (عینانی) واقع شده است که مرتفع ترین نقطه آن یک هزار و 960 متر از سطح دریاست.
در بالای این کوه بقعه ای بنا شده است که اصل بنا مقبره و مسجد است و قدمت آن به دوره ایلخانی و قرن 9هجری باز می گردد و این بنا به عینال - زینال یا عینالی و یا بقعه عون بن علی نیز مشهور است.
شروع طرح جنگل کاری و تفرجگاهی عون بن علی و همچنین احداث بنای یادمان شهدای گمنام هشت سال دفاع مقدس، دفن هشت تن از شهدا در کنار بقعه، احداث تله کابین، رستوران، توربین های بادی، راه های دسترسی، مبلمان شهری و سایر خدمات رفاهی - تفریحی بر زیبایی های این تفرجگاه افزوده است و باعث شده گردشگران و زایران زیادی را به خود جذب کند.
سال گذشته تندیس استاد شهریار بر روی یکی از صخره های بزرگ تفرجگاه عون بن علی در قالب یک اثر سنگی رئال در ارتفاع ده متری توسط دو هنرمند تبریزی ساخته شد که در نوع خود اثری ارزشمند و کم نظیر است.
2090/1756
12/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]