تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که از چیزی طرفداری مصرّانه و نابجا کند یا اینکه از جانب دیگران به نفع او طرفداری ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830554942




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معاون سازمان میراث فرهنگی:طرح جامع گردشگری آشوراده در دست تهیه است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون سازمان میراث فرهنگی:طرح جامع گردشگری آشوراده در دست تهیه است گرگان - ایرنا - معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از تهیه طرح جامع و تفصیلی منطقه آشوراده خبر داد و گفت: این طرح توسط مشاور و با همراهی تیمی حرفه ای از اساتید دانشگاهی کشور و استان گلستان در دست تهیه است.


به گزارش خبرنگار ایرنا سعید شیرکوند شامگاه سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران گلستان در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزود: سازمان همیاری شهرداری ها به عنوان سرمایه گذار مادر طرح انتخاب شده و این سازمان با انتخاب مشاور، اقدامات مطالعاتی منطقه را آغاز کرده است.
شیرکوند گفت: سازمان میراث فرهنگی کشور نیز مطالعات پراکنده خود را در اختیار آن ها گذاشته و شرکت مشاور قول داده که حداکثر ظرف شش ماه، این طرح را آماده کند و در اختیار سازمان قرار دهد.
وی ادامه داد: پس از دریافت مطالعات، این طرح توسط دو سازمان میراث فرهنگی و محیط زیست کشور برای تصویب و اخذ تائیدیه استعلام های لازم، بررسی می شود.
شیرکوند با بیان این که پس از بررسی و تائید ابعاد مختلف طرح وارد فاز بعدی خواهیم شد گفت: با تأمین زیرساخت های مورد نیاز به فراخور منطقه و از محل بودجه عمومی سازمان و استان و توانمندی سازمان همیاری ها به عنوان سرمایه گذار مادر، مرحله فراخوان سرمایه گذار جزء برای آغاز عملیات اجرایی شروع می شود.
وی اظهار امیدواری کرد که در سالگرد سفر دکتر روحانی به گلستان (آذر 94) فعالیت های اجرایی در منطقه آشوراده شروع شود.
معاون میراث فرهنگی کشور گفت: اکنون بحث های فراوانی مبنی بر واگذاری مالکیت و شروع فعالیت های گردشگری در منطقه آشوراده مطرح است که هنوز به این مرحله نرسیده است.
شیرکوند گفت: تاریخچه طرح گردشگری آشوراده به 20 سال پیش بر می گردد که بر اساس تحلیل مطالعات محاسبه نشده و محدود مقامات ملی و استانی، مشخص شد این منطقه پتانسیلی دارد که می تواند به عنوان کانون گردشگری در گلستان تبدیل شود.
به گفته وی در آن زمان برای ساماندهی فعالیت های مربوط به گردشگری در آشوراده، تهیه طرح جامع مطالعاتی از سوی مشاوری قوی در دستور کار قرار گرفت تا ابعاد مختلف گردشگری، کاربری ها و نحوه به کارگیری سازه های مختلف را در منطقه بررسی کند.
ناظر عالی ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور با بیان این که انتخاب مشاور قوی برای تهیه طرح جامع گردشگری آشوراده طبیعتا هزینه ای در برداشت اظهار کرد: بخشی از این هزینه ها را آن زمان، سازمان ایرانگردی و جهانگردی انجام داده که جامع و قابل تکیه نبوده است.
شیرکوند افزود: به همین دلیل سرمایه گذاری ایرانی به نام "یزدان پناه" با کمک تیم مشاوره داخلی و همراهی و هم نظری تیم خارجی، مسئولیت تهیه طرح جامع را بر عهده گرفت.
وی گفت: با تغییر دولت و روی کار آمدن دولت بعدی، بحث هایی دیگر درباره مالکیت حقوقی جزیره مطرح و سرمایه گذار با اتهامات متعددی همچون زمین خواری و شکایت روبرو شد که عملا منجر به توقف تهیه طرح جامع که میزان درآمد، سرمایه گذاری و تأثیرات توسعه منطقه را بررسی می کرد، شد.
به گفته شیرکوند، بحث مالکیت و واگذاری حقوقی آشوراده به مدت شش سال به طول انجامید تا این که به منابع طبیعی واگذار و از طرفی سرمایه گذار هم خلع ید شد و انصراف داد.
وی ادامه داد: بعد از این مسائل، سرمایه گذار مربوطه مطالعاتی را که انجام داده بود به سازمان تحویل نداد.
معاون سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: در سال 90 نیز با کنار رفتن سرمایه گذار جدید، طرح جامع منطقه تحویل سازمان نشد و به نقطه اول رسیدیم.
شیرکوند گفت: تفاوت شرایط فعلی آشوراده با قبل در این است که اکنون وضعیت مالکیت منطقه از جهتی روشن شده و بر اساس مطالعات عمومی و استنباط های اولیه، جاذبه های طبیعت گردی منطقه آشوراده بالاست و همچنین دارای برخی از گردشگری های فرهنگی و تا حدی نیز گردشگری های ورزشی است.
وی با بیان این که طرح گردشگری آشوراده دغدغه تمام مردم استان، شهرستان بندرترکمن و از تأکیدات نماینده ولی فقیه در استان است گفت: در جلسه کارگروه سفر ریاست جمهوری به گلستان منطقه آشوراده از موضوعات مطرح شده بود.
شیرکوند افزود: دکتر روحانی در این جلسه تأکید کرد که اگر تمام ابعاد طرح آشوراده حل شود به آن اشاره می کنم و گرنه اصلا اشاره ای نمی کنم.
به گفته شیرکوند بر همین اساس دو سازمان میراث فرهنگی و محیط زیست کشور مأمور بررسی ابعاد مختلف این منطقه شدند و پس از برگزاری جلسات متعدد با مقامات کشور و استان و طرح تمام مباحث و با توجه به استعداد طبیعت گردی و نداشتن مشکل مالکیتی، این دو سازمان بر روی کلیاتی به توافق رسیدند.
وی ادامه داد: بر اساس این توافق مقرر شد بخشی از مجموعه 680 هکتاری اراضی آشوراده به عنوان حریم و منطقه حفاظت شده خارج شود و 380 هکتار از این اراضی بر اساس مطالعات قبلی استان و مرکز، به پروژه گردشگری اختصاص یابد.
به گفته شیرکوند نقطه توافق دیگر این است که از 380 هکتار اراضی آشوراده فقط 10 درصد آن به ساخت و ساز تعلق می گیرد و در بقیه آن نباید ساخت و سازی شود.
شیرکوند سومین توافق به عمل آمده را عدم واگذاری منطقه آشوراده در ابتدای کار به یک سرمایه گذار عنوان کرد و توضیح داد: این منطقه در ابتدا به سرمایه گذاری مادر (سازمان همیاری های شهرداری) که متعلق به فرد خاصی نیست و منافع حاصل از آن به تمام شهرداری های استان تعلق دارد، واگذار می شود.
وی ادامه داد: بر اساس این توافق سازمان همیاری ها در ابتدا باید از طریق مشاور طرح جامع و تفصیلی 380 هکتار منطقه آشوراده را با تعریف کاربری ها، منطقه بندی، نحوه بهره برداری و به کارگیری سازه ها تهیه کند.
شیرکوند با بیان این که نظری درباره نتایج حاصل از این طرح نداریم گفت: چون طرح هنوز انجام نشده هیچ گونه تصویر روشنی از آن نداریم و نمی توانیم درباره نتایج آن نظر دهیم اما به ملاحظات زیست محیطی آن کاملا توجه می کنیم.
شیرکوند گفت: آشوراده جزیره ای با شرایط اقلیمی جدا از میانکاله است و هر یک از این دو منطقه تابع شرایطی هستند.
وی طرح مباحث متعدد از سوی افراد مختلف را خیال پردازی و یا دریافت اطلاعات غلط بیان کرد و افزود: هنوز طرح جامع آشوراده تهیه نشده و پس از تهیه می توان آن را نقد کرد و اکنون وارد فضای غیرواقعی شده ایم که مناسب استان، بندرترکمن و گرگان نیست.
شیرکوند گفت: در سازمان میراث فرهنگی هیچ گزارش و اسنادی از مطالعات شرکت فرانسوی از آشوراده وجود ندارد و فقط دو سرمایه گذار به نام های "یزدان پناه" و "ابراهیمی" برای انجام مطالعات ورود کردند.
به گفته وی، سرمایه گذار اول که کار مطالعاتی را با مشاور انجام داد نتایج آن را به سازمان نداد اما ما به طریق دوستانه بخشی از آن را مطالعه کردیم و اکنون در نزد خود نگهداشته است و سرمایه گذار دوم نیز که آقای ابراهیمی بوده اصلا ورود نکرده و سازمان نیز اسنادی از آن ندارد.
شیرکوند دو سازمان میراث فرهنگی و محیط زیست را بهره بردار و ناظر این پروژه اعلام کرد و گفت: مالک منطقه آشوراده منابع طبیعی است.
وی افزود: ممکن است آشوراده یک پتانسیل قوی توریسم درمانی باشد چون بر اساس تجربه فردی و در نظر داشتن عملیات پزشکی و ریکاوری در توریسم درمانی، منطقه آشوراده پتانسیل خوبی برای کسانی که می خواهند از محیط آرام استفاده کنند دارد.
معاون سازمان میراث فرهنگی گفت: این سازمان هیچ پروژه ای را شروع نمی کند و قرار نیست دولت رقیب بخش خصوصی باشد و بنگاه داری کند بلکه از افراد برای سرمایه گذاری در هر حوزه این بخش حمایت و آن ها را برای دریافت تسهیلات بانکی معرفی می کند.
شیرکوند افزود: بین شش تا هشت درصد سود بانکی تسهیلات پروژه ها را سازمان می پردازد و از این طریق منجر به ورود حرفه ای به صنعت گردشگری می شود.
وی با تأکید بر حمایت دولت از پروژه های گردشگری ادامه داد: علاقه مندان اجرای طرح های گردشگری از محل صندوق توسعه ملی تسهیلاتی با نرخ سود 16 درصد، از محل منابع ارزی با سود شش درصد و از منابع داخلی بانک ها با نرخ سودی بین شش تا هشت درصد می گیرند.
شیرکوند با بیان این که نرخ سود تسهیلات پروژه های گردشگری کمتر از بخش صنعت و تولید است گفت: این نرخ برای استان گلستان هفت درصد است.
وی ادامه داد: اگر پروژه های سرمایه گذاری با استانداردهای زیست محیطی و میراث فرهنگی و اقلیمی ما منطبق باشد ما به سودآور بودن پروژه به شرط رعایت این استانداردها احترام می گذاریم.
شیرکوند با بیان این که طرح جامع گردشگری استان گلستان را باید تهیه کنیم گفت: هم اینک تهیه طرح جامع برخی استان ها شروع شده به طوری که مطالعات متفاوتی مطابق با شرایط و پتانسیل های استان ها حتی در سطح ملی صورت گرفته اما باید به روزرسانی شود و انتظار زمان نیز برای آن داریم.
معاون میراث فرهنگی کشور ادامه داد: یک هزار و 168 منطقه نمونه گردشگری در کشور داریم که قبل از آشوراده مصوبه هیات وزیران پیدا کرده اند و تا زمانی که طرح جامع آن ها با ابعادش تهیه، مشخص و تصویب نشود هیچ اقدامی را در آن ها شروع نمی کنیم .
معاون سازمان میراث فرهنگی کشور به منظور بررسی عملکرد و بازدید از روند خدمات دهی ستاد سفرهای نوروزی به استان گلستان سفر کرد.
آشوراده در مرکز شبه جزیره میانکاله واقع شده و تنها جزیره ایرانی دریای خزر محسوب می شود و به دلیل برخورداری از جاذبه های منحصر به فرد یکی از قطب های مهم گردشگری شمال کشور است.
این جزیره با آب و هوای معتدل در حاشیه ساحل و غرب بندرترکمن از شمال به دریای خزر، از شرق به تنگه ای باریک موسوم به چپق اوغلی و از غرب به کانال طبیعی خزینی و ادامه شبه جزیره میانکاله و از جنوب به خلیج گرگان منتهی می شود.
این جزیره سال ها قبل با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه راهنمایی، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند اما با وقوع سیل در سال 1372 این جزیره خالی از سکنه شد.
آشوراده در سال 1354 جزء نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد در همین حال در کنوانسیون جهانی رامسر در زمره تالاب های مهم دنیا قرار گرفت و سومین اهمیت این منطقه به دلیل پناهگاه حیات وحش است که در تمام ایام سال میزبان انواع پرندگان بوده ضمن این که 40 درصد خاویار ایران نیز در نزدیکی این جزیره به دست می آید.
7464/6159



12/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن