تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):دو خصلت است كه بالاتر از آنها چيزى نيست: ايمان به خدا و سود رساندن به برادران.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830270576




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرنوشت عبرت آموز پرونده های فساد در سال 93/ عاقبت رحیمی در انتظار مرتضوی و زنجانی است؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: سرنوشت عبرت آموز پرونده های فساد در سال 93/ عاقبت رحیمی در انتظار مرتضوی و زنجانی است؟
سال 93 شاید یکی از بی سابقه ترین سالها از لحاظ قضایی در نظام جمهوری اسلامی ایران باشد. سالی که معاون اول یک رئیس جمهور به دلیل رشوه گرفتن به زندان افتاد و دادستان سابق پایتخت، بارها به اتهام فساد مالی پای میز قاضی حاضر شد.
به گزارش نامه نیوز خبر مثل توپ پیچید: محمدرضا رحیمی، در غروب 26 اسفند 93 برای گذراندن دوران محکومیت حبس خود به زندان اوین رفت.


با وجودی که بسیاری از ناظران و افکار عمومی انتظار داشتند پرونده فسادی که در سال 88 به عنوان "فساد در بیمه ایران و خانه خیابان فاطمی" مطرح شده بود، به اینجا برسد، ولی باز هم خبر به اندازه ای مهم بود که روزها این خبر و سایر اخبار مرتبط با آن تیتر یک خبرگزاری ها و روزنامه ها بود. 
حتی زمانی که رحیمی یک هفته پس از حضور در اوین به دلیل آنچه بیماری همسرش خوانده شد، به مرخصی رفت و چند روز بعد، باز هم به زندان برگشت، افکار عمومی با حساسیت، رفت و آمد او را به محبس، نظاره کرد. 


شاید زندانی شدن رحیمی به عنوان مردی که از اسب معاونت اولی دولتی که خود را "پاکدست" می خواند افتاده، چندان مهم نبود، ولی چشمهایی که به دنبال رفت و آمد این مرد به زندان، در چشمخانه می چرخید، نکته دیگری را نشان می داد: افکار عمومی نسبت به پرونده مفاسد اقتصادی بسیار حساس است. 


ابهام در پرونده های چاق فساد


پرونده رحیمی و یکی دو پرونده دیگر در زمینه مفاسد اقتصادی نمونه ای از سرنوشت پرونده های چاق مفاسد اقتصادی هستند، پرونده هایی مانند فساد بزرگ 3هزار میلیاردی که با اجرای حکم اعدام متهم ردیف یک این پرونده، مه آفرید خسروی، بخشی از احکامش به مرحله اجرا رسید. 


ولی هنوز برخی از پرونده های فساد مالی، در دادگاه ها، می چرخد و مشخص نیست سرنوشت آنها به کجا می رسد. یکی از بزرگترین این پرونده ها که افکار عمومی روی آن حساسیت زیادی دارد، پرونده اموال و وجوهی است که بابک زنجانی از طریق فروش نفت از خزانه کشور خارج کرده و مشخص نیست به کجا برده. 


در این پرونده، به گفته غلامحسین محسنی اژه ای، معاون اول قوه قضاییه و سخنگوی این قوه، بخشی از اموال متهم شناسایی شده ولی بخش بزرگی نیز مشخص نیست اصلا در کشور باقی مانده یا تبدیل به نقدینه شده و از کشور به بیرون رفته.


هر چه که هست، پرونده فساد مالی و بدهی کلان بابک زنجانی، از پرونده های بی سرانجام قوه قضاییه است که به گفته اژه ای، هنوز حتی دادستان تهران، کیفرخواست او را هم امضا نکرده! 


ابهامات در پرونده های چاق مالی، تنها به بابک زنجانی محدود نمی شود. همین یک ماه پیش بود که رئیس قوه قضاییه از پرونده دیگری خبر داد که ابعاد ناگفتنی دارد. پرونده ای به ارزش 6500 میلیارد تومان. پرونده ای که در آن، یک بانک خصوصی، وامی به این مبلغ به فردی بدون اخذ وثیقه های لازم داده و این پول، تبدیل به نقدینه شده و از کشور بیرون رفته. 


هر چند رئیس قوه قضاییه درباره ابعاد مختلف این پرونده، ترجیح داد اطلاع رسانی نکند، ولی هول و تکانی که سخنرانی صادق آملی لاریجانی در لرستان درباره پرونده وام 6500 میلیاردی به جامعه قضایی انداخت، باز هم به ابهامات پرونده های چاق مالی، افزود. تا جایی که چند روز بعد از این سخنرانی، روابط عمومی این قوه مجبور شد توضیحاتی درباره این پرونده به افکار عمومی بدهد. توضیحاتی که نه تنها ابهامات را کم نکرد، بلکه باعث شد این پرونده چاق نیز در اذهان ناظران قوه قضاییه، جایی برای خود دست و پا کند: سرنوشت این وام بدون وثیقه چه شد؟
سعید مرتضوی، متهمی در جایگاه مدعی


اما چاق ترین پرونده فساد مالی که سالهاست افکار عمومی کشور با آن دست و پنجه نرم می کند، پرونده دخل و تصرف نامشروع در اموال عمومی سازمان تامین اجتماعی توسط دادستان سابق تهران و مدیرعامل وقت این سازمان است؛ نامی که همه آن را می شناسند: سعید مرتضوی!


روایتی از برخی شاکیان این پرونده می گوید حجم اوراقی که درباره اقدامات مالی او در زمان تصدی در تامین اجتماعی انجام شده، 15 جلد است، ولی اسنادی در اختیار خبرآنلاین قرار دارد که نشان می دهد تعداد ردیف اقدامات مالی او در مقام مدیرعامل و سرپرست تامین اجتماعی بیش از 80 هزار صفحه می شود.


برخی از این ردیف ها به خیر و بخشش به منصوبان و منسوبان مرتضوی اختصاص دارد و بی شماری از این ماجرا ها هم مشخص نیست سر به کدام هزارتوی نادیدنی بده بستان های مفسده انگیز در تشکیلات ساخته و پرداخته او می رساند.


بخشی از این اقدامات در حالی تبدیل به اتهامات مالی علیه او شده که به گفته برخی از وکلای شاکی او، دادگاه برای آزاد کردن سعید مرتضوی، قرار دو میلیارد تومانی صادر کرده. 


البته این متهم که زمانی مدعی العموم تهران بوده، هم در مقام دفاع از خود هرگز کم نیاورد و بارها در مقابل دوربین خبرنگاران گفت که باید برای عملکرد او جایزه داده شود، چون او حتی یک کبریت را هم در تامین اجتماعی جابجا نکرده است.


آخرین اطلاعی که دستگاه قضایی از پرونده سعید مرتضوی داده این است که او در اردیبهشت ماه 94 محاکمه خواهد شد. یعنی تا دست کم یک ماه دیگر، فعلا این پرونده چاق، در انتظار رسیدگی خواهد ماند.


اینجاست که سئوال اصلی در افکار عمومی شکل می گیرد: آیا این پرونده های بزرگ فساد مالی نیز مانند پرونده های مه آفرید خسروی و محمدرضا رحیمی، به عاقبت قانونی می رسند؟




منبع: خبرآنلاین


۱۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن