واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایران لنگرگاه توسعه و امنیت خاورمیانه و جهانی نیازمندتعامل تهران - ایرنا - سیاست خارجی ایران حدود یک دهه اخیر درگیر پرونده ی هسته ای بوده است که در برخی از مواقع اجماع جهانی علیه نظام اسلامی را در پی داشته است که آخرین فراز این گردونه تاریخی می توان به ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت به عنوان نقطه عطف این دوره اشاره کرد.

ایران لنگرگاه توسعه و امنیت خاورمیانه و جهانی نیازمند تعامل / سیاست خارجی ایران حدود یک دهه اخیر درگیر پرونده ی هسته ای بوده است که در برخی از مواقع اجماع جهانی علیه نظام اسلامی را در پی داشته است که آخرین فراز این گردونه تاریخی می توان به ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت به عنوان نقطه عطف این دوره اشاره کرد.
در طی این یگ دهه ملت ایران و مسوولان وقت بارها و بارها شاهد بوده اند که طرف های غربی از کوچکترین مسایل نیز برای رسیدن به اهداف پشت پرده خود برای گرفتن امتیازات یک طرفه استفاده کرده است اما حماسه مردمی ملت ایران در انتخابات یازدهمین دولت منتخب با انتخاب رییس جمهوری که ندای اعتدال و تدبیر را سرلوحه برنامه های خود قرار داده بود ، بزرگترین بهانه را از دست طرف های غربی به زیباترین شکل ممکن خارج کرد.
ملت ایران با این انتخاب باری دیگر به جهانیان ثابت کرد که ملتی هستند صاحب تمدن و فرهنگ، تفکر و تعقل و تدبیر که در پیچیده ترین زمان های تاریخی رویکردی شجاعانه و قابل تقدیر را برای رسیدن به حق خود و یا جلوگیری از اجحاف حقوق خود به نمایش گذاشته اند.
واقعیت این است که امروز جهانیان برغم همه سوء تفاهم ها و سوء تعبیرها در موقعیتی قرار گرفته اند که با درک شواهد تاریخی و معاصر به این نتیجه ملموس رسیده اند که جهان غرب هیچ تکیه قدرتمندتر و مستحکمتری از ایران برای حفظ موازانه قدرت در حوزه مهم خلیج فارس ندارد و این نیاز تاریخی خود باعث شده است فضای تعاملی و گفتمانی خوبی بین دولتمردان در سطح داخلی و بویژه خارجی ایجاد شود که نتیجه آن به طور غیرقابل باوری رسیدن به تفاهم و توافق بزرگ هسته ای کشورهای 5+1 با ایران است.
آغازی دوباره
به دیگر سخن شرایط منطقه ای و جهانی و ظهور گروه های خشن و انسان ستیز تحت لوای نام های اسلامی و با سوء استفاده از مفاهیم اسلامی و دینی که گاه غرب نیز خود را عامل و دلیل اصلی ظهور آنان می دانند باعث شده است کشورهای غربی به حق به این نتیجه برسند بهترین راهبرد برای رسیدن به جزیره آرامش در جهان و در قالب فرایندی برد برد بستن پرونده هسته ای ایران و ایجاد تعامل و همکاری برای رفع مشکلات انسانی و اعتقادی موجود و ایجاد اعتدال و گفتمان تدبیر برای رهایی از وضع نامطلوب فعلی است.
جهان امروز در قرن 21 به نحوی گرفتار ظهور گروه های خشونت طلب و غیرقابل مهار در حوزه خاورمیانه و حتی در قلب کشورهای اروپایی شده است که برای مقابله با آن چاره ای ندارد به جز اینکه برای مقابله با الگوسازی منحرف شده از مبانی دینی و انسانی رویه اعتدال و گفت و گو را با ملت و دولت بزرگ تمدنی ایرانی اسلامی را در پیش گیرد.
جهان غرب امروز بیش از همه از اوضاع اعتقادی و رفتاری سران کشورها و گروههای مختلف به مدد فناوری های نوین آگاه هستند که گاها نیز نگرانی خود را از گسترش این گروه ها در داخل کشورهای خود ابراز می کنند و امروز آنان با چنان واقعیتی روبرو هستند که برای ایجاد ثبات در منطقه چاره ای جز اینکه حسن تعامل و اعتمادسازی را در پیش بگیرند راه حلی ندارد.
مسوولیت ما ایرانیان در قبال تحولات منطقه ای و جهانی
در همین راستا به نظر می رسد مسوولیت ما ایرانیان در کمک به رسیدن به فضای مثبت تعاملی و همزیستی مسالمت آمیز با جهان غرب بیش از خود غربی ها اهمیت و تاثیر یافته است و امروز این ما هستیم که با اعتدال و تدبیر می توانیم جهانیان را همراه خود سازیم .
هوشمندی رهبر معظم انقلاب در نامگذاری سال جدید به نام " دولت و ملت ، همزبانی و همدلی " راهبردی موثر و روشن برای انتقال فرهنگ بالای ایرانیان در حوزه مدیریت منطقه ای و جهانی است که می تواند پشتوانه اصلی هرگونه تفاهم و توافق نامه ای باشد.
اینک بر تک تک ملت ما و بویژه نخبگان حوزه های مختلف بویژه گروه ها و جریان های سیاسی فرض است که با درک واقعی شرایط داخلی، منطقه ای و جهانی از فرصت ایجاد شده در سطح منطقه با همراهی با تدابیر و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و حمایت حداکثری از سیاست خارجی دولت با گذشتن از منافع موقت شخصی، حزبی و گروهی به نقش ملی و منطقه و جهانی ایران بزرگ در سطح جهان بیاندیشیم و با همزبانی و همدلی شرایط لازم برای خارج کردن پرونده هسته ای از شورای امنیت و رفع تحریم ها و آغازی دوباره برای ایفای نقش فرامنطقه ای و جهانی با تکیه بر اعتدال و تدبیر و رفع گرفتارهای اقتصادی و معیشتی ملت خود فراهم آوریم.
همه ایرنیان باید بدانند که در گذر از این گردونه و پیچ تاریخی همه و همه نقش داشته و دارند و این جزیره و لنگرگاه ثبات در حوزه های مختلف نظامی ، امنیتی ، اقتصادی و اعتقادی و انسانی برای کمک به بشریت بیش از گذشته آماده مبارزه با انحرافات انسانی و اعتقادی و ظهور دوره ای جدید از زندگی تعالی بخش برای همه ابناء بشر است.
پیروزی گفتمان تدبیر و اعتدال و همزبانی و همدلی در خصوص مباحث داخلی و منطقه ای و جهانی و خروج پرونده هسته ای از شورای امنیت و رفع تحریم های وضع شده علیه ملت ایران بر همگان مبارک باد.
*علی اصغرافتاده
1744
11/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]