واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: سرپرست میراث فرهنگی بیرجند: خانه ترویج صنایع دستی در بیرجند راهاندازی شد خبرگزاری پانا: سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بیرجند گفت: خانه پردلی به عنوان خانه ترویج صنایع دستی این شهرستان راهاندازی شده است.
۱۳۹۴ دوشنبه ۱۰ فروردين ساعت 10:46
به گزارش خبرگزاری پانا و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، علیرضا نصرآبادی اظهار داشت: در اختیار قرار دادن فضا و امکانات لازم موجب دلگرمی هنرمندان و صنعتگران و همچنین سبب حفظ و احیای صنایعدستی میشود.
وی با بیان اینکه ایجاد فضا برای صنعتگران موجب ترویج گفتمان و شناساندن آداب و رسوم و هویت منطقه شده، افزود: ایجاد چنین مکانهایی برای معرفی صنایع دستی و تولید بهتر آن موجب افزایش گردشگران به استان خراسان جنوبی و آشنایی نسلهای آینده با صنایع دستی و هنرهای سنتی میشود.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بیرجند تاکید کرد: تبدیل خانه پردلی به خانه ترویج صنایع دستی شهرستان بیرجند بدون شک سبب رونق این هنر ماندگار میشود و در این راستا باید دیدگاههای بومی، ملی و معنوی در خلق این آثار کماکان بر دیدگاههای اقتصادی برتری داشته باشند.
نصرآبادی گفت: صنایع دستی باید اصالت تولید در خانه را از دست ندهد چون در این صورت بر کاهش قیمتها تاثیر داشته و هزینههای جانبی و سربار را پایین میآورد و باعث رشد صنایع کوچک و پیوسته در استان میشود.
وی بیان کرد: این خانه شامل چند غرفه شامل واحدهای کارگاهی، آموزشی، فروش تولیدات صنایع دستی (تولیدات خاص منطقهای) و همچنین ایجاد فضای لازم برای تبادل نظر هنرمندان و تولیدکنندگان در حوزه صنایع دستی است.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بیرجند افزود: این مکان با هدف بسترسازی برای افزایش تولیدات صنایع دستی، ایجاد زمینه کارآفرینی و حمایت از نوآوری و خلاقیت نیروی جوان، کمک به اقتصاد محلی، ایجاد فضای لازم برای گسترش و رشد واحدهای کوچک صنایع دستی، تولید و توسعه محصولات قابل عرضه به بازار، ایجاد روحیه مشارکت و تعامل در روند بالا بردن کیفیت تولیدات صنایع دستی راهاندازی شده است.
مدرسه شوکتیه بیرجند بازسازی میشود
نصرآبادی همچنین از مرمت و بازسازی مدرسه تاریخی شوکتیه این شهرستان به زودی خبر داد و تصریح کرد: بنای تاریخی حسینیه یا مدرسه شوکتیه بیرجند به شماره 1371 در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده است.
وی گفت: این بنا در سال 1312 هجری قمری توسط اسماعیل خان شوکت الملک با هدف بر پایی مراسم عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) ساخته شد و در سال 1326 هجری قمری توسط ابراهیم خان شوکت الملک به منظور آموزش علوم جدید با الگوگیری از مدرسه دارالفنون تغییر کاربری پیدا کرد.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بیرجند تاکید کرد: عملیات مرمتی که در این بنا انجام میشود شامل تثبیت، ساماندهی و مرمت رسمی بندیها و طاقنماهای تزئینی و رسمی بندیهای گچی هشتی، کاربندیهای نورگیر هشتی، ساماندهی و مرمت مقرنسهای گچی ورودی و بندکشی و مرمت نمای جنوبی بنا است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]