تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کس ماه رمضان یک آیه از کتاب خدا را قرائت کند مثل اینست که درماههاى دیگر تمام قر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832598172




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نوسان‌های روابط خارجی ایران و آلمان / موقعیت ژئوپولتیک ایران مانع افزایش دشمنی آلمان با کشورمان


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در گذرگاه سیاست خارجی ایران؛
نوسان‌های روابط خارجی ایران و آلمان / موقعیت ژئوپولتیک ایران مانع افزایش دشمنی آلمان با کشورمان
مناسبات ایران و آلمان هیچ‌گاه به طور کامل قطع نشده و بازار مصرف و موقعیت ژئوپولتیک ایران مانع از افزایش دشمنی آلمان با ایران شده است.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، اولين تماس سياسی بين ايران و آلمان در 28 مهر ماه سال 979 هجری شمسی (20 اكتبر 1600 ميلادی)، كه با اعزام هيأتی از سوي شاه عباس اول صفوی به مركز "امپراتوری روم، ملت آلمان" به منظور ملاقات با رودلف دوم صورت گرفت كه با اعزام هيأتی متقابل به دربار صفوی پاسخ داده شد، منجر به آن شد كه در تاريخ چهارم تيرماه 1236 (25 ژوئن 1857) نخستين عهدنامه‌ی مودت، بازرگانی، قضائی و كنسولی ميان دو كشور از سوی نمايندگان ناصرالدين شاه قاجار و فريدريك گيوم پادشاه پروس در پاريس امضاء شد.

با ديدار ناصرالدين شاه قاجار با ويلهلم اول و بيسمارك در برلين در سال 1252 (1873) مناسبات ايران و امپراتوری آلمان وارد مرحله‌ی نوينی گرديد. روابط ديپلماتيك بين دو دولت نيز در سال 1264 (1885) با تأسيس سفارت آلمان در تهران و سفارت ايران در برلين رسماً برقرار شد. "ارنست فن برانشوايگ" اولين سفير آلمان در ايران و "ميرزا رضاخان گرانمايه" (مؤيد السلطنه) اولين وزير مختار ايران در برلين بودند.





 
مناسبات دو دولت در دوران جنگ اول جهانی ادامه يافت، اما در سال 1322 (1943) كه ايران به اشغال متفقين درآمد، مجبور به اعلان جنگ به آلمان نازی شد و روابط ديپلماتيك دو كشور قطع شد.
 
در فروردين 1327 (آوريل 1946) وزير مختار ايران در پاريس مأمور نمايندگی كشورمان نزد شورای عالی متفقين در اشتوتگارت شد. بعد از تأسيس جمهوری فدرال آلمان در سال 1328 (1949)، روابط سياسی ايران با حكومت جديد آلمان در ژوئيه 1951 برقرار گرديد و سفارت ايران در شهر كلن كار خود را آغاز كرد. در سال 1352 (1973)، سفارت ايران به بن انتقال يافت. روابط دو كشور تا سال 1357 (1979) بسيار گسترش يافت و آلمان مقام اول را در تجارت خارجی با ايران به دست آورد.
 
 **روابط اقتصادی ايران و آلمان
 
بازار ايران در حال حاضر برای شركتهای آلمانی مهمترين بازار در تمام منطقه‌ی خاورميانه و خاورنزديك به شمار مي رود. در سال 2004 آلمان كالاهایی به ارزش 3/5 ميليارد يورو به ايران صادر كرد كه به لحاظ حجمی دو برابر كالاهای صادر شده توسط اين كشور به ايران در سال پيش از آن بود. مهمترين كالاهای صادراتی آلمان به ايران در طول اين مدت و از جمله در سال 2004 شامل ماشين آلات، كاميون‌ها و قطعات آنها، توليدات آهنی، فولادی و شيميایی می‌شود. صادرات كشورمان به آلمان نيز در سال 2004 به لحاظ ارزشی 35% افزايش يافت. مهمترين اقلام صادراتی كشورمان به آلمان شامل فرش، مواد غذائی و نفت بوده است.





 
در سال‌های بین دو جنگ جهانی یک بار دیگر روابط دوستانه ایران و آلمان تقویت گردید و آلمانی‌ها نقش مهمی در صنعتی کردن ایران به عهده گرفتند. آلمانی‌ها تبلیغات وسیعی در مورد مشترک بودن نژاد آریایی دو ملت ایران و آلمان و مشابهت هدف‌های ملی دو کشور در مبارزه با کمونیسم و امپریالیسم آغاز کرده و محبوبیت خود را در بین ایرانیان دو چندان نموده بودند.
 
در بین سالهای ۱۸۷۰ تا ۱۹۱۷ که موجودیت ملی ایران از سوی انگلیس و روسیه به مخاطره افتاده بود، از نظر سیاستمداران ایرانی، آلمان کشوری بود که می‌توانست به عنوان حکومتی که دیدگاهی استعماری نسبت به ایران نداشته، با ورود به صحنه ایران به عنوان قدرت ثالثی خود را مطرح کند و از از ایران در برابر روسیه تزاری و انگلیس حمایت نماید.






روابط جمهوری اسلامی ایران با آلمان بعد از انقلاب اسلامی ایران دارای نوسان‌های شدیدی بوده و به طور کلی می‌توان گفت در وضعیت بدی قرار داشته است. تفاوت در دیدگاه‌های سیاسی طرفین عمده دلایل این تیرگی روابط بوده است. مسئله روند صلح خاورمیانه و بحث انرژی هسته‌ای ایران از مباحث تنش‌زا به حساب می‌آید. البته موضوعاتی همچون ترور میکونوس، کتاب آیات شیطانی و کمک‌های آلمان به عراق در جنگ ایران و عراق نیز از موضوعاتی است که همچنان مورد نزاع طرفین است.  

مناسبات در این دوره هیچگاه خوب نبوده اما دوطرف بنا به دلایل خود تمایل داشتند مناسبات هیچ‌گاه به طور کامل قطع نشود. بازار مصرف و موقعیت ژئوپولتیک ایران مانع از افزایش دشمنی آلمان از ایران شده است. قابل ذکر است که بعد از انقلاب دو کشور در مواقعی تصمیم به نزدیکی روابط دوجانبه گرفتند که هیچ کدام راه به جایی نبرد.

انتهای پیام/




اخبار مرتبط

حضور ظریف و دیدار با جان کری در کنفرانس مونیخ/ توضیح پیرامون پیاده‌روی وزیر خارجه و کری/پیگیری اقدام تروریستی علیه شهید الله‌دادی
تاکید بر رشد همکاری های فی مابین/ لزوم تسریع دستیابی به توافق جامع هسته ای
پایان دیدار وزرای خارجه ایران و آلمان
دیدار وزرای خارجه ایران و آلمان ساعت 15:30
دیدار دو جانبه وزاری خارجه ایران و آلمان برگزار شد
رایزنی هیئت‌های ایران و آلمان عصر امروز در تهران/ گفتگوی "تخت‌روانچی" و "هانس دیتر لوکاس" پیرامون روابط دوجانبه
آلمان مخالف یکه‌تازی‌های آمریکا در مذاکرات/ برلین فرصتی برای کاهش فشارهای 1+5
ایران و آلمان در تهران مذاکره می‌کنند/ گفتگوی دوجانبه با فرانسه در ژنو
موتسه نیس: ایران و آلمان می‌توانند در حل و فصل بحران‌های جاری تاثیرگذار باشند




۱۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن