واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ فروردين ۱۳۹۴ (۱۹:۴۳ب.ظ)
تجهيز ۳۴ هزار کيلومتر راههاي شرياني به ۲۲۸۰ دوربين کنترل سرعت موج - وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه تا سه سال آينده ۳۴ هزار کيلومتر راههاي شرياني به ۲۲۸۰ دوربين کنترل سرعت تجهيز ميشوند، گفت: تمام شهروندان حق دسترسي آزاد به اطلاعات دوربينهاي نظارتي را پيدا ميکنند.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، امروز يکشنبه ۹ فروردين در حاشيه مراسم بازديد از مرکز مديريت راههاي کشور در جمع خبرنگاران گفت: سال گذشته برنامه ريزهاي گستردهاي صورت گرفت که باهماهنگي پليس ما بتوانيم دوربين هاي کنترل جادهها را افزايش دهيم. حدود ۴۰۰ دوربين ثبت تخلفات هم اکنون در راههاي شرياني کشور وجود دارد. قراردادي که امروز منعقد شد به عنوان بزرگترين اتفاق در حوزه مديريت الکترونيک و هوشمند راه ها محسوب مي شود.
وي افزود: ۱۸۸۰ دوربين کنترل سرعت طي ۳ سال در ۳۴ هزار کيلومتر از راه هاي شرياني کشور علاوه بر ۴۰۰ دوربين موجود نصب مي شود بنابراين تعداد دوربينها به ۲۲۸۰ عدد ميرسد. بر همين اساس اين امکان به وجود مي آيد که سرعت لحظه اي و سرعت ميانگين خودروها بين دو دوربين کنترل و ثبت شود؛ همچنين اين امکان وجود دارد عبور از خط ممتد نيز در اين دوربين ها رصد شود.
وزير راه و شهرسازي ادامه داد: اميدواريم امکان مديريت هوشمند جاده ها افزايش پيدا کند. قاعدتا کسانيکه تمام مقررات را رعايت مي کنند بسيار خشنود خواهند بود اما افرادي که تخلف مي کنند بلافاصله از طريق اين دوربين ها شناسايي مي شوند و پليس مي تواند اعمال قانون کند.
وي ادامه داد: با توجه به حجم راه هايي که در حال گسترش و همچنين تعداد خودروهايي که در حال افزايش است اول انقلاب يک ميليون و ۲۰۰ هزار خودرو در کشور وجود داشت، اما؛ اکنون تقريبا ۱۷ ميليون خودرو در سطح جاده هاي ايران تردد مي کنند و اين رقم روبه افزايش است، قاعدتا ديگر به صورت دستي و حضور فيزيکي پليس کنترل راه ها و خودروها امکان پذير نيست، بنابراين به يک روش جديد نياز است تا اين اقدام انجام شود.
مقام عالي وزارت راه و شهرسازي يادآور شد: عقد قرار داد پوشش شبکه راه هاي شرياني کشور به دوربين هاي کنترل سرعت اتفاق بزرگي بود که در اول سال ۹۴ انجام شد، اين قرار داد امروز منعقد شد و قرار است طي ۳ سال اين دوربين ها نصب شوند و پيمانکاري که اين قرارداد را امضا کرد تا سال ۱۴۰۰ مسووليت نگهداري اين دوربين ها را نيز بر عهده دارد، کار بسيار بزرگي انجام شد، ضمن اينکه علاوه بر نصب دوربين ها راه هاي شرياني کشور به فيبر نوري تجهيز ميشوند و همه دوربين ها به يک مرکز کنترل وصل مي شوند تا بتوان بلافاصله ۱۷ ميليون خودرويي که در سطح جاده هاي کشور تردد مي کنند، شناسايي شوند و همه اطلاعات يکپارچه و در نهايت اگر تخلفي بود برگه جريمه صادر شو. اين کار بسيار بزرگي است که توسط مهندسان ايراني انجام مي شود، اميدوارم که با اين پروژه بهره وري مديريت راه ها افزايش پيدا کند و بتوانيم از جان هاي ارزشمند بسياري محافظت کنيم.
وي افزود: آمار پليس نشان مي دهد هر جا دوربين نصب شده در ۶ ماه اول مردم تصورشان اين بود که دوربين ها غيرفعال اند، اما؛ بعد از ۶ ماه دوربين ها کارکرد خود را نشان دادند، بنابراين مکان هايي که دوربين ها عملکرد درستي داشتند، آمار تخلفات به حداقل رسيد.
وزير راه و شهرسازي اظهار کرد: ميزان رقم قرار داد تجهيز راه هاي شرياني کشور به دوربين هاي هوشمند کنترل سرعت بالغ بر ۵۵۰ ميليارد تومان است که بزرگترين قرارداد مديريت راه هاي ايران است.
وي افزود: اميدوارم در عمل ثمرات اين کار بزرگ را همه مردم ايران لمس کنند هرچند علاوه بر اينکه مديريت و کنترل انجام ميشود، خود رانندگان بيش از ما نگران حفظ جان سرنشينان خودرو باشند، بنابراين اميدواريم اين پروژه باعث تغيير رفتار رانندگان در سطح کشور شود، همان طور که بستن کمربند رايج شد اميدواريم با تجهيز راههاي شرياني کشور به دوربينهاي کنترل سرعت سبک غالب رانندگي تغيير کند در واقع ما به دنبال تغيير رفتار رانندگان هستيم.
وزير راه و شهرسازي تصريح کرد: نکته بسيار مهم اطلاع رساني است تلاش کرديم در سال جديد از طريق سامانه www.۱۴۱.ir تمام اطلاعات را در اختيار مردم قرار دهيم بر همين اساس از ابتداي امسال بيش از ۵۰۰ هزار نفر به اين سامانه مراجعه و از اطلاعات آن استفاده کردهاند.
آخوندي گفت: هماکنون نرم افزارهاي سامانه ۱۴۱ ميتواند روي دستگاههاي تلفن همراه نصب شود و کاربران ميتوانند به لحظه از طريق دوربينهاي جادهاي از وضعيت محورها با خبر شوند.
وي افزود: تمام شهرواندان حق دسترسي آزاد به اطلاعات را دارند و ما در پي آن هستيم که اطلاعاتي که وزارت راه و شهرسازي٬ پليس٬ هلال احمر و مرکز امداد و نجات وزارت بهداشت توليد ميکنند، همه اين اطلاعات يکپارچه شود و سپس در اختيار همه مردم ايران قرار گيرد.
عضو دولت يازدهم يادآور شد: براين اعتقاديم که اگر مردم به اطلاعات دسترسي داشته باشند حتما در جهت توزيع سفر و حفظ جان خود بيش از ما مراقب خواهند بود، هرچقدر اين اطلاعات بيشتر در اختيار مردم قرار گيرد ميزان بهرهوري از جادهها و استفاده مردم از وقتشان بهتر ميشود.
وي درباره اولويتهاي وزارت راه و شهرسازي در سال ۹۴ گفت: بزرگترين اولويت من افزايش بهرهوري از ثروتي است که در اختيار وزارتخانه است. ثروتي که در جادهها٬ فرودگاهها٬ بنادر و خطوط ريلي است.
وزير راه و شهرسازي افزود: ارزش راههاي ما بيش از ۲۰۰ هزار ميليارد تومان است، پروژه تجهيز راههاي کشور به دوربينهاي کنترل سرعت رقمي بالغ بر ۵۵۰ ميليارد تومان است، بنابراين ۵۵۰ ميليارد تومان در مقابل ۲۰۰ هزار ميليارد تومان رقمي بسيار اندک است، ولي؛ ميتواند در افزايش بهرهوري در جادهها بسيار موثر باشد.
همين بحث در راهآهن دنبال ميشود به طوري که در پايان سال ۹۳ سيستم اتوماتيک ATC راهاندازي شد تا تمام قطارها به طور اتوماتيک سير داشته باشند، همچنين بحث افزايش بهرهوري براي فرودگاهها نيز دنبال ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]