واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ فروردين ۱۳۹۴ (۱۴:۵۸ب.ظ)
برخورد منافع کره جنوبي، آمريکا و چين در موضوع سيستم دفاع موشکي موج - تصميم آمريکا براي استقرار سيستم دفاع موشکي در کره جنوبي، اعتراض و مخالفت چين، روسيه و کره شمالي را برانگيخت.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، استقرار احتمالي يک سيستم دفاع هوايي پيچيده آمريکا در کره جنوبي، سئول را مجبور خواهد کرد بر روي لبه باريکي گام بردارد که يک طرف واشنگتن به عنوان نزديک ترين متحد امنيت آن قرار دارد و در طرف ديگر پکن بزرگترين شريک تجاري اش است.
از ماه ژوئن (اواسط خرداد) سال 2014 مقامات نظامي ايالات متحده از نياز کره جنوبي به يک سيستم دفاع هوايي براي مقابله با تهديدات رو به رشد زرادخانه هاي موشکي کره شمالي سخن گفتند. اگرچه تاکنون هيچ پيشنهادي رسمي از سوي امريکا مطرح نشد.
در همين حال، چين مخالفت خود را با استقرار چنين سيستمي اعلام کرد و نمايندگان مجلس آمريکا حضور موشک هاي (THAAD) در کره جنوبي را عامل تقويت اتحاد امنيتي دو کشور دانستند.
سيستم موشکي (THAAD) براي رهگيري موشک هاي بالستيک در ارتفاع بالا طراحي شده است و قادر است اشيا را تا 2 هزار کيلومتر رديابي کند. برد اين موشک ها، سرزمين اصلي چين را نيز پوشش مي دهند.
از همين رو يک مقام کره جنوبي که خواست نامش فاش نشود، تاکيد کرد اين مسأله موضوع حساسي در روابط کره جنوبي با آمريکا و چين است. اين در حالي است که سئول به نگراني هاي پکن نيز آگاه است.
همچنين دولت کره جنوبي تصريح کرد هيچ مذاکره اي تاکنون با واشنگتن بر سر اين سيستم انجام نشده است.
ايالات متحده نزديکترين متحد کره جنوبي است. 28500 سرباز آمريکايي در اين کشور حضور دارند که ميراث جنگ ناتمام دو کره در سال هاي 1950-1953 است. جنگي که با آتش بس پايان يافت. به همين دليل دو طرف در شرايط فني جنگ هستند.
با اين اوصاف، در اوايل ماه مارس، رئيس فرماندهي ارتش ايالات متحده در اقيانوس آرام گفت سيستم موشکي (THAAD) در کره جنوبي با توجه به تمايل پيونگ يانگ در استفاده از سيستم موشکي، ضروري است.
ضمن آنکه مقامات نظامي در واشنگتن از افزايش محدوده و دقت موشک کره شمالي خبر دادند که قادرند خاک اين کشور را تهديد کنند.
سيستم (THAAD) توسط شرکت آمريکايي لاکهيد مارتين ساخته و قيمت آن 885.6 ميليون دلار برآورد شده است.
در همين حال به دليل روبرو شدن کره جنوبي با مخالفت خارجي و داخلي، تصميم به استقرار سيستم دفاع موشکي ساخت داخل به جاي سيستم موشکي آمريکا گرفته است.
وزارت امور خارجه چين به کارگيري سيستم (THAAD) را بيش از نيازهاي امنيتي واقعي مي داند که باعث ايجاد استرس و نگراني در وضعيت شکننده شبه جزيره کره مي شود.
روسيه نيز در اظهار نظري بيان کرد کشورهاي درگير بهتر است محتاط عمل کنند.
چين بزرگترين شريک تجاري کره جنوبي است که در سال 2014 حجم تجارت دو جانبه آنها به 235.4 ميليارد دلار رسيد. در همين زمان حجم تجارت سئول با واشنگتن 115.6 ميليارد دلار بود.
در همين حال پکن نيز متحد اصلي کره شمالي محسوب مي شود. هرچند که روابطشان کمي سرد است.
به طور کلي به نظر مي رسد، ايالات متحده با بزرگ نمايي تهديدات کره شمالي، تلاش دارد نفوذ نظامي خود در اين منطقه افزايش دهد. اين مسأله مي تواند به تحت کنترل گرفتن تحرکات چين و جلوگيري از نفوذ اين کشور در شرق آسيا کمک کند. از همين رو، پکن با هرگونه استقرار موشک هاي سيستم دفاع (THAAD) مخالف است. همچنان که روسيه نيز منافعش در تضاد با اين سياست است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]