تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تلخى حق را تحمل كن، و مبادا كه فريب شيرينى باطل را بخورى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842074532




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محیط زیست دریایی بوشهر فرصت ها و تهدیدها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: محیط زیست دریایی بوشهر فرصت ها و تهدیدها بوشهر - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهرگفت: محیط زیست دریایی استان بوشهر دارای ظرفیت های زیادی دربخش های مختلف است که برای بهره مندی نسل های آینده از این مواهب باید عوامل تهدید زا را از آن دور کرد.


به گزارش ایرنا، روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر روز پنجشنبه به نقل از حسین دلشب افزود: این استان با 900 کیلومتر نوار ساحلی دارای اشکال ساحلی متنوع است و از10 شهرستان در این استان تنها شهرستان های دشتستان و جم خط ساحلی ندارند و هشت شهرستان شامل دیلم، گناوه، بوشهر، تنگستان، دشتی، دیر، عسلویه، کنگان در جوار ساحل خلیج فارس واقع هستند.
وی اضافه کرد: همچنین ازهشت منطقه تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست دراستان بوشهر، شش منطقه شامل پناهگاه حیات وحش خارک، اثر طبیعی ملی خارگو، منطقه حفاظت شده حله، منطقه حفاظت شده مند، پارک ملی دیر نخیلو، پارک ملی نایبند دارای عرصه های دریایی و ساحلی است.
دلشب بیان کرد: مهمترین زیستگاه های دریایی اکوسیستم های مرجانی هستند که درآبهای استان بوشهر مناطقی مانند جزایر خارک و خارگو، فارسی و پارک ملی دریایی نایبند و سواحل شهر بوشهر واجد مناطق مرجانی است.
وی یادآورشد: پایداری اکوسیستم دریایی، تولیدات دریایی، اکوتوریسم، مطالعه و تحقیق از مهمترین دلایل حفاظت از این مناطق است.
دلشب گفت: جزایر متعدد استان نیز دارای ویژگی های طبیعی منحصر به فردی است که زادآوری پرندگان مهاجر تابستانه در جزایر نخیلو و ام الگرم و خارگو، مهاجرت پرندگان زمستان گذران در جزایر خان و تهمادون و جزایر منطقه حفاظت شده حله، تخم گذاری لاکپشت های دریایی بشدت در معرض خطر انقراض منقار عقابی در جزایر نخیلو، ام الگرم، خارگو و سواحل پارک ملی نایبند، تخم گذاری لاکپشت سبز در معرض تهدید در جزایر خارگو و فارسی و تخم گذاری لاکپشت دریایی زیتونی در پارک ملی نایبند از ویژگی های زیست بوم های دریایی استان بوشهر از جمله این ویژگی ها است.
وی یادآورشد: وجود پستانداران دریایی در اطراف جزایر و آب های استان نیز از دیگر فرصت ها است طوری که گله هایی از دلفین گوژپشت درمنطقه حفاظت شده مند و پارک ملی دیر نخیلو به صورت دائم حضور داشته و بومی منطقه هستند.
دلشب افزود: پایش لاکپشت های دریایی تخم گذار در جزایر استان بوشهر از سال ها پیش آغاز شده و تاکنون بیش از 300 قطعه از لاکپشت های ماده ای که برای تخم گذاری به مناطق و جزایر استان مراجعه کرده اند، بیومتری و پلاک گذاری شده و مطالعه روی آن ادامه دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: استقرار صنایع مختلف، بنادر و صنعت حمل و نقل دریایی، اکوتوریسم ساحلی، آبزی پروری و شیلات و فرصت های اقتصادی سواحل از برجسته ترین نقاط قوت و فرصت های پیش روی استان بوشهر است.
وی اظهار کرد: یکی از بزرگترین فرصت های اقتصادی استان، وجود منابع نفت و گاز و موقعیت مناسب برای انتقال و صادرات نفت و گاز و پتروشیمی است طوری که بزرگ ترین صنعت و درآمدکشور از طریق صنایع نفت و گاز و پتروشیمی حاصل می شود و در این میان استان بوشهر یکی از مهمترین استان ها در استقرار این صنایع بوده و به تبع آن در معرض آلودگی ها و آسیب های ناشی از آن قرار دارد.
دلشب اضافه کرد: در شمال استان استقرار لوله های انتقال نفت از استان های نفت خیز برای صادرات، استقرار سکوهای نفتی متعدد در فلات قاره و لوله های انتقال نفت در دریا، مخازن بزرگ نفتی در سواحل و جزیره خارک، بزرگترین و مهم ترین پایانه صادرات نفت خام کشور در جزیره خارگ و در جنوب استان نیز استقرار سکوها، لوله های انتقال گاز، میعانات گازی و بزرگترین پالایشگاه ها و تاسیسات گاز و پتروشیمی از تهدیدهای بالقوه این صنایع است.
وی ادامه داد: با توجه به این که سواحل نیمه جنوبی استان بوشهر تحت تاثیر صنایع نفت و گاز و پتروشیمی قرار گرفته و یا قرار خواهد گرفت، آلودگی های ناشی از استقرار صنایع در کنار دریا و استحصال زمین از دریا، رعایت نکردن حریم دریا و تغییر شکل خط ساحلی تاثیر مهم بر تخریب سواحل خواهد داشت طوری که هم اکنون سواحل مورد استفاده در طرح های پارس جنوبی بیشتر با استحصال اراضی از دریا و سنگ چین شدن ساحل شکل طبیعی خود را از دست داده است.
دلشب، عمده ترین تهدیدها دربخش زیست بوم ها را مربوط به تخریب مناطق مرجانی به علت روش های مخرب صید، برداشت مرجان از سواحل، لنگر اندازی درمناطق مرجانی و گرمایش و آلودگی های دریایی عنوان کرد.
وی گفت: ازدیاد توتیای دریایی نیز درمناطق مرجانی گزارش شده است که علت آن به نظر می رسد برداشت بیش از حد آبزیان در مناطق حساس مرجانی و آلودگی های ناشی از افزایش مواد مغذی آب باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: صید و صیادی از عمده ترین تهدیدهای زیست بوم های دریایی است و افزایش تلاش صیادی، استفاده از روش های مخرب صید از جمله تور ترال، گوشگیر کفی(رکسی)، مونوفلامنت، رعایت نکردن ممنوعیت در مناطق تحت مدیریت و مناطق حساس تهدیدی جدی برای نسل آبزیان است.
وی افزود: استقرار شهر های بزرگ در سواحل و تکمیل نبودن شبکه دفع پساب و تصفیه خانه پساب نیز یکی از عوامل آلایندگی در سواحل استان بوشهر است طوری که در بیشتر محلات شهر حتی در نقاطی که سیستم دفع پساب دارند، پساب خام به صورت مستقیم وارد کانال های دفع آب های سطحی شده و پس از پیمودن مسیری به کانال های بزرگتر و در نهایت به دریا ریخته و باعث آلودگی میکروبی آبهای ساحلی، افزایش مواد مغذی آب دریا و از بین رفتن جوامع آبزی و آبسنگ های مرجانی در سواحل می شود.
دلشب بیان کرد: دیگر تهدیدهای آلودگی های دریایی وجود پسماندهای شناور در دریا و حرکت آن ها با امواج به ساحل است، این پسماند ها که بیشتر توسط شناورهای کوچک و بزرگ تولید می شود آلودگی محیط زیست دریایی را به همراه دارد.
وی ادامه داد: تورهای صیادی سرگردان و اسقاطی نیز باعث تولید پسماند و گیرافتادن و تلف شدن انواع جانوران و نوزادان آنها می شود.
دلشب افزود: تردد شناور های بزرگ یکی از تهدیدات پستانداران دریایی است، طوری که دردوهفته اخیر لاشه های دو نهنگ در سواحل عسلویه و تنگستان که بر اثر برخورد با شناورهای بزرگ تلف شده بودند، به گل نشست. ک/2
6043



06/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن