واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ادعای وزیر خارجه انگلیس درباره انجام نشدن توافق هستهای ایران و1+5
وزیر امور خارجه انگلیس مدعی شد که توافق نکردن با ایران خطر رقابت تسلیحات هستهای را در خاورمیانه ایجاد میکند.
به گزارش نامه نیوز، فیلیپ هاموند در سخنانی در لندن ادعا کرد که در صورت عدم دستیابی به توافق میان ایران و قدرتهای بزرگ بر سر برنامه هستهای ایران رقابت تسلیحات هستهای در خاورمیانه شکل خواهد گرفت.
وی ادامه داد: همیشه گفتهام که توافق نکردن بهتر از توافق بد است اما باید نسبت به گزینه جایگزین هوشیار بود.
بنابر گزارش المنار، هاموند افزود: انجام نشدن این توافق به معنای آن است که دیگر قیدی برای غنیسازی، تحقیقات و توسعه و نظارت از سوی افراد مستقل وجود نخواهد داشت و این در آینده یعنی وجود رقابت تسلیحات هستهای در منطقه.
وزیر خارجه انگلیس بیان کرد: دستیابی به توافق نیازمند تصمیمگیریهای دشوار از سوی همه طرفهای ذیربط است اما همه باید در حد توانشان برای دستیابی به این توافق تلاش کنند.
وی گفت: وقت آن رسیده که با متحدان اصلیمان از فرصت اخیر استفاده کنیم و بر سر مسایل اختلافی که همچنان باقی مانده، به ایران فشار بیاوریم و تمام تلاشمان را برای رسیدن به توافق به کار بندیم.
وی افزود: درها به روی انجام توافق هستهای باز است اما در حال حاضر ایران باید از آن عبور کند.
به گزارش ایسنا، درخواست هاموند برای اعمال فشار علیه ایران به منظور دستیابی به توافق در حالی مطرح شد که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان پیش از این گفته بود که گروه 1+ 5 به ویژه طرف غربی این گروه باید تصمیم خود را بگیرند که آیا یک راه حل مبتنی بر مذاکره می خواهند یا می خواهند به فشار ادامه دهند؟
وی افزود: گرچه برای همه طرف ها کاملاً واضح شده و در صحبت های آقایان کری و اوباما کاملاً مشخص است که گفتند «نمی شود این ملت را به زانو درآورد» و یا اینکه گفتهاند «تحریمها فایدهای نداشته و فقط موجب شده تعداد سانتریفیوژهای ایران افزایش پیدا کند » اما هنوز این باور را به یک برنامه عملی تبدیل نکردهاند تا به یک نتیجه واقعی برسند که با فشار نمیتوانند کار را به پیش ببرند.
ظریف گفت : آنچه لازم است گروه 1+ 5 و به ویژه 4 کشور غربی1+ 5 به یک نتیجه قطعی برسند و این نتیجه قطعی را در کار مذاکراتشان پیدا کنند، این است که باید بین توافق و فشار انتخابی صورت گیرد.
وی تاکید کرد: آنها روش فشار را برای سی سال گذشته و به ویژه 7 تا 8 سال گذشته در موضوع هسته ای استفاده کرده اند و انواع فشارها را به ایران وارد کرده اند و تحریم هایی را علیه ایران در شورای امنیت و همچنین تحریم های غیرقانونی دو جانبه را علیه ایران وضع کردند که در تاریخ روابط بین الملل بی سابقه بود ، اما مشاهده کردند که این مردم در ادامه سیاست عزتمندشان پافشاری کردند لذا اگر آنها تصمیم دارند به نتیجه برسند باید میان تحریم و فشار و یا توافق، یکی از این دو را انتخاب کنند.
به گزارش ایسنا، همچنین به گفته برخی دیگر از مسوولان ایرانی، اگر توافقی میان طرفین انجام نشود، فاجعهای (برای ایران) رخ نمیدهد و به هر حال ممکن است که دو طرف به وضع پیش از توافق ژنو بازگردند.
البته این به معنی این نیست که در چنین شرایطی دیپلماسی تمام میشود دیپلماسی هیچگاه تمام نمیشود و همیشه راههایی برای ادامه مذاکرات دیپلماتیک هست فقط ممکن است شیوهها و شکلش فرق کند.
منبع: ایسنا
۰۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]