واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گرد فراموشی بر کلیسای مسیحیان تبعیدی در سنندج + عکس سنندج - ایرنا- کلیسای مسیحیانی که در زمان صفویه به سنندج آمدند و می تواند یکی از جاذبه های تاریخی و گردشگری باشد امروز در کنج زمان محبوس شده و کسی سراغی از آن نمی گیرد.
به گزارش ایرنا از سایت کُردتودی از میان کوچه های تنگ و باریک محله قدیمی آغه زمان سنندج که زمانی مسیحی نشین بوده عبور می کنیم تا اینکه به ساختمانی قدیمی می رسیم که ظاهر آن با در بزرگ و قدیمی اش نشانگر حکایت های زیادی از تاریخ است.
خادم این کلیسا که زنی است مسلمان، فرتوت و کهنسال به نام دایه محبوبه، می گوید: اهل یکی از شهرستان های کردستان هستم اما در ایام جوانی به همراه همسرم به سنندج آمدیم و در کلیسا به سرایداری و نگهبانی مشغول شدیم؛ چند سالی است همسرم را از دست داده ام و به همراه فرزندانم در اینجا زندگی می کنیم.
او می گوید: قبلا مسیحیان زیادی برای عبادت به کلیسا می آمدند اما امروز هرازگاهی کشیشی مسیحی از تهران می آید و یکی دو روز اینجا می ماند و به تهران برمی گردد.
به گفته وی سالانه به جز عده ای توریست و مسافر و برخی اوقات هم مردم سنندج که برای دیدن کلیسا به اینجا می آیند دیگر کسی از مسیحیان برای عبادت به اینجا نمی آید و متاسفانه میراث فرهنگی هم سالها است که این کلیسا را فراموش کرده و به فکر تعمیر و نگهداری آن نیست.
کلیسای سنندج در ضلع غربی خیابان نمکی و در محله قدیمی (آغه زمان) که محله ای مسیحی نشین بود قرار دارد. اواخر صفویه در زمان حکومت شاه عباس دوم هنگامی که ارامنه توسط دولت عثمانی به ایران تبعید شدند، گروهی از آنها در شهر سنندج ساکن شدند و در آن زمان والیان اردلان برای مسیحیان تبعیدی، این کلیسا را بنا کردند. شیوه ساخت و نوع معماری کلیسای سنندج تحت تاثیر معماری سبک اصفهانی است و تلفیقی از نماسازی سبک بومی مانند طاق نما و ستون های آجری در آن به کار رفته که به فرم مشعل در بخش فوقانی به صورت سه ترکی آجرکاری شده است.
خطوط عمودی در نمای بیرونی ساختمان تاکید بر ارتفاع کلیساست. در گل دسته ناقوس کلیسا کاشی های معقلی و گره چینی قابل ملاحظه است. حجاری سنگ های سردر ورودی که دارای نقش گل لوتوس و ترنج است، کار استادان سنندجی است.
این کلیسا دارای قناتی فعال است و آب نمای زیبایی نیز در داخل حیاط آن در ضلع جنوبی دیده می شود اما امروز دیگر آب نما، زیبایی خودش را از دست داده است و مثل قبل خبری از حیاط زیبای آن نیست.
کلیسای سنندج با قدمت و پیشینه ای که دارد می تواند جاذبه خاصی برای مسافرانی باشد که به کردستان می آیند اما متاسفانه این کلیسا نیز همانند صدها جاذبه دیگر کردستان مغفول مانده است. مطمئنا با درک این واقعیت که کردستان نیز همانند سایر استان ها می تواند در صنعت گردشگری پیشرو باشد و همچنین همت مسوولان در حفظ و نگهداری از آثار باستانی و تاریخی، حفظ و احیای آن ها و معرفی آن به ایرانیان می توان شاهد ورود مسافر و گردشگر بیشتری باشیم.
منبع سایت کُردتودی
ک/1
3033/6108
04/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]