واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دکتر محمود آخوندی پدر حقوق جزای نوین ایران درگذشت تهران - ایرنا - دکتر محمود آخوندی حقوق دان برجسته و پدر حقوق جزای نوین ایران شب گذشته - یکشنبه - دار فانی را وداع گفت.
دکتر آخوندی هنگام فوت 81 سال داشت.
مراسم تشییع این حقوقدان برجسته فردا سه شنبه چهارم فروردین ساعت 9 صبح از مقابل منزل او در خیابان ونک - خیابان آفتاب - خیابان ماهتاب - کوچه امید آغاز می شود.
مراسم یادبود هم پنج شنبه ششم فروردین 14 تا 15 و 30 درمسجد شهرک غرب خواهد بود.
آخوندی دو فرزند دارد که هر دو پسرند . اولی پزشک است و در آمریکا دوره دیده و دومی مهندس الکترونیک است.
او زاده اهر در 23 سوم اسفند 1312 بود. تحصیلات ابتدایی خود را در اهر آغاز کرد و برای آموزش دوره متوسطه 6 ساله به تبریز رفت. سپس در رشته حقوق قضایی وارد دانشگاه تهران شد و پس از اخذ لیسانس قضایی راهی شهر نوشاتل سوئیس شد. آخوندی در رشته حقوق جزا پایان نامه دکترای خود را با فرانسوا کلر گذراند که پایان نامه اش در باره حقوق جزای اسلامی و تأثیر آن در حقوق جزای ایران بود.
با این همه امروزه دانشجویان و اساتید حقوق و قضا، او را به خاطر کتاب 10جلدی آیین دادرسی کیفری اش می شناسند. کتابی که به زعم خودش: «طی سال ها مطالعه در کشورهای مترقی جهان و تحقیق در روش های دادرسی کیفری آنها و مدت ها اشتغال به امر قضا و تدریس در دانشکده های حقوق تهیه شده است.»
وی در این کتاب تلاش می کند مطالبش را برمبنای حقوق مدون جمهوری اسلامی ایران و برای استفاده علمی و عملی دانشجویان حقوق و کارآموزان قضایی که دراین کشور با قانون و امور جزایی سر وکار دارند تهیه کند و تمام هم و غمش تلاش برای ارائه آیین کیفری «به گونه ای که باید باشد » و نه «به صورتی که وجود دارد » است و هدفش از این کار را چنین بیان می کند: « سعی شد آیین دادرسی کیفری را به گونه ای که باید باشد ارائه نمایم نه به صورتی که وجود دارد ؛ تا دانشجویان عزیز ضمن یادگیری اصول دادرسی کیفری درجمهوری اسلامی ایران با تئوری ها و نظریات دانشمندان دیگر کشورها نیز آشنا گردند.»
محمود آخوندی از معدود کسانی است که معتقد است: روش های دادرسی کیفری، اصول شناخته شده ای است که در دنیای فعلی به آن عمل می شود و منطبق با تحقیق دانشمندان در شناخت شخصیت انسان هاست. بشریت بعداز قرن ها مبارزه، چاره اندیشی، ایثار و از خود گذشتگی توانسته است آنها را به دست آورد و در پناه آن از امنیت قضایی بهره مند گردد. بنابراین نباید غفلت ورزید و به سهولت آنها را از دست داد.»
محمود آخوندی، بعد از بازگشت به ایران، در اهر بعنوان اولین دادرس دادگاه شهرستان و بعد رئیس دادگاه بخش مشغول فعالیت شد. شش ماه دادرس علی البدل بود. بعد بازپرس دادسرای تبریز شد و ماموریت پیدا کرد در دانشگاه ملی حقوق جزا تدریس کند. ابتدا او را به کرج منتقل کردند و دادیار کرج شد. سپس به عنوان دادیار دادسرای تهران منصوب شد و پس از آن به اداره حقوقی دادگستری انتقال پیدا کرد و مامورخدمت در دانشگاه ملی و معاون آموزشی دانشکده حقوق آن دانشگاه گردید.
درسال 1352 به آمریکا رفت و پس از بازگشت از آمریکا در دفتر تحقیقات و مطالعات دادگستری مشغول کار شد و بعد مسئولیت پارلمانی دادگستری را عهده دار شد در واقع طرح های دادگستری را وی تهیه می کرد.
وی عضو هیأت علمی دانشگاه هاوایی معاون آموزشی دانشکده حقوق دانشگاه دانشگاه شهید بهشتی ومسؤول پارلمانی دادگستری تهران ، رئیس دادگاه جنحه ، رئیس دادگاه استان تهران ، رئیس دادگاه جنایی، استاد حقوق دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه قم بوده است.
نظرات آخوندی نوین و نقدهایش علمی بود. در اغلب رخدادهای مرتبط با حقوق شهروندی، نشریات معتبر نظرات او را منعکس می کردند.9140** 1553
9140**1553
03/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]