واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس سازمان امور اراضی کشور: در10 سال گذشته با زمین خواران برخورد بدون اغماض نشده است تهران - ایرنا- رییس سازمان امور اراضی کشور، وزارت جهاد کشاورزی را متولی امر زمین در کشور اعلام کرد و گفت: در 10 سال گذشته در مورد حفظ کاربری و برخورد بدون اغماض با متخلفان اقدامی صورت نگرفته است.
به گزارش ایرنا، قباد افشاری که به همراه حسین گروسی نماینده مجلس شورای اسلامی چهارشنبه شب در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با موضع تغییر کاربری اراضی و زمین خواری شرکت کرده بود، افزود: وزارت جهاد کشاورزی در دولت تدبیر و امید اقدام به تشکیل یگان حفاظت کرده و در نتیجه 130 شهر را تحت پوشش قرار داده است.
وی در ادامه افزود: وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد ضمن توسعه این یگان به 250 گروه همچنین سامانه 3 رقمی را نیز با هماهنگی وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات به منظور گزارش مردمی ایجاد کند.
افشاری گفت: در حریم شهرها شهرداریها اقدام به صدور پروانه ساخت می کنند که از این نمونه می توان به صدور بیش از یک هزار پروانه ساخت در شهر آبسرد از توابع شهرستان دماوند اشاره کرد.
وی گفت: وزارت جهاد کشاورزی در سال 93 نخستین اقدام در زمینه آمایش سرزمینی و بحث جامع مکانی اراضی کشاورزی را انجام داد.
افشاری ادامه داد: در این راستا برای 10 میلیون هکتار از اراضی کشور برنامه ریزی صورت گرفت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به فروش زمین به تعاونیهای مسکن ادارات اشاره کرد و گفت: در گذشته زمین های بدون کاربری مسکونی به برخی تعاونیها واگذار شده است.
افشاری 4میلیون و 500 هزار هکتار از زمین های مرغوب کشاورزی در کشور را در معرض نابودی اعلام کرد و گفت: باید هزینه تخلف بالا رود تا دیگر شاهد زمین خواری نباشیم.
**تغییر کاربری 150 هکتار اراضی سد لتیان
نماینده مردم شهرستانهای شهریار ،قدس و ملارد در مجلس شورای اسلامی و رییس گروه تحقیق و تفحص نیز در این برنامه دستگاه های متعددی را در مورد زمین خواری دخیل دانست و گفت: در استان تهران 150 هکتار اراضی بالای سد لتیان تغییر کاربری پیدا کرد و به همین واسطه ارزش آن چند برابر شد.
حسین گروسی افزود: باید وزارت جهاد کشاورزی دراین ارتباط لایحه ای برای تصویب و تبدیل شدن به قانون به مجلس بیاورد.
وی خاطر نشان کرد: در همین ارتباط دو معاون سابق استاندار تهران در زندان بسر می برند.
گروسی با تاکید بر لزوم آمایش سرزمینی گفت: استانداریها در گذشته اقدام به ایجاد شهر در برخی از زمین های کشاورزی کرده و سپس با استفاده از همین روش زمین ها را از سیطره جهاد کشاورزی خارج کرده و در کمیسیون ماده 5 نسبت به تغییر کاربری اقدام کرده اند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: تعاونیهای پرقدرت مانند شهرداریها با کمک دستگاه های دولتی اقدام به تغییر کاربری کرده و در بسیاری از اراضی بدون رعایت مقررات به تفکیک زمین های کشاورزی می پردازند.
شبس**1708**1565
28/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]