واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در دیدار فرهادی با سفیر ترکیه در ایران مطرح شد
حرکت در مسیر ساخت پارکهای علم و فناوری مشترک و رسیدن به فناوریهای نوین/ حضور 4 هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاههای ترکیه
وزیر علوم گفت: با توجه به پیشرفت مناسب علمی ایران و ترکیه در جهان اسلام، میتوان از این ظرفیت در مسیر ساخت پارکهای علم و فناوری مشترک و رسیدن به فناوریهای نوین و تولید محصولات دانشبنیان استفاده کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، محمد فرهادی وزیر علوم در دیدار با سفیر ترکیه در ایران گفت: تلاش روحانی و مجموعه دولت تدبیر و امید بر این است که روابط دو کشور ایران و ترکیه در همه زمینهها بیش از پیش گسترش یابد. وی در این دیدار با اشاره به روابط گسترده سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بین دو کشور اظهار داشت: شاهد این مدعا سفرهای متعدد مقامات عالیرتبه دو کشور است که از این میان میتوان به سفر روحانی به ترکیه در اوایل امسال اشاره کرد که این حاکی از روابط مناسب دو جانبه ایران و ترکیه در منطقه است.
وزیر علوم با بیان اینکه جمعیت ایران و ترکیه یکسان بوده و هر دو از جمعیت جوانی برخوردار هستند، گفت: علاوه بر این هر دو کشور از نظر رشد علمی و فناوری در سطح بالایی قرار دارند و با این شرایط میتوان روابط علمی و فناوری بین دو کشور را به سطح بالاتر از این نیز گسترش داد.
فرهادی افزود: رتبه علمی ایران و ترکیه در بین کشور های اسلامی بین 1 تا 4 است و ترکیه بالاخص در رشتههای پزشکی در سالهای اخیر پیشرفت خوبی داشته و خوشبختانه تفاهمنامه همکاریهای علمی بین دو کشور تا 1396 اعتبار دارد و البته باید بندهای تنظیمی آن عملیاتی شود.
وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم انجام برنامههای مشترک علمی و فناوری بین دو کشور، به افزایش مراودات بین مسئولان آموزش عالی ایران و ترکیه جهت هماهنگی بیشتر در انجام امور مشترک علمی تاکید کرد.
فرهادی همچنین با استقبال از ارتباطات علمی بین دانشگاههای ایران و ترکیه گفت: در این خصوص علاوه بر کل دانشگاههای ایران ، دانشگاه های استان های آذربایجان غربی و شرقی نیز به دلیل همجواری با کشور ترکیه می توانند ارتباطات بیشتری در زمینه همکاریهای مشترک و خواهر خواندگی با دانشگاههای ترکیه داشته باشند.
وزیر علوم با بیان اینکه آمادگی داریم تعداد بیشتری از دانشجویان ترکیه را به خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی پذیرش کنیم، اظهار داشت: با توجه به پیشرفت مناسب علمی هر دو کشور در جهان اسلام، میتوان از این ظرفیت در مسیر ساخت پارکهای علم و فناوری مشترک و رسیدن به فناوریهای نوین و تولید محصولات دانشبنیان استفاده کرد.
همچنین در این دیدار هاکان تکین سفیر ترکیه در ایران با اظهار خرسندی از حضور خود در ایران و آشنایی با فرهنگ مردم کشورمان، از حضور 4 هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاههای ترکیه خبر داد و گفت: دانشجویان ترکیه که در ایران تحصیل میکنند بیشتر درشهر قم هستند ودر رشتههای علوم دینی تحصیل میکنند.
وی با اشاره به سطح بالای علمی دانشگاههای ایران گفت: دانشجویان ترکیهای که با یادگیری زبان فارسی در رشتههای مختلف دانشگاههای ایران تحصیل کردهاند، دانش آموختگان زبده و ماهری شدهاند و به همین خاطر ما در خواست میکنیم دانشجویان بیشتری از کشور ترکیه در دانشگاههای ایران پذیرش شوند.
سفیر ترکیه در ایران در پایان سخنان خود خواستار افزایش رشته آموزش زبان ترکی استانبولی در دانشگاههای ایران شد. انتهای پیام/
93/12/26 - 16:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]