واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ناكامهاي ورزش ايران در سال 93
ورزش ايران سالي حساس و دشوار را پشت سر گذاشت
نویسنده : شيوا نوروزي
ورزش ايران سالي حساس و دشوار را پشت سر گذاشت. علاوه بر جام جهاني، بازيهاي آسيايي اينچئون بزرگترين آوردگاههايي بودند كه تيمهاي ملي كشورمان در برخي رشتهها نمره قبولي نگرفتند. اگرچه مديران فدراسيونهاي مختلف همواره از عملكرد خود دفاع ميكنند اما رشتههاي زيادي سال گذشته را با ناكامي به پايان رساندند. در ادامه نگاهي مياندازيم به عملكرد تيمهايي كه نتواستند انتظارات را برآورده كنند.
فوتبال
جامجهاني برزيل در حالي براي شاگردان كرش آغاز شد كه تيمهاي پايه فوتبال ايران جز ناكامي نتيجهاي كسب نكرده بودند. حذف تيم ملي نوجوانان و جوانان از مسابقات قهرماني آسيا از جمله اين نتايج ضعيف بود. به رغم اينكه تيم ملي بزرگسالان نتوانست به مرحله دوم جام جهاني صعود كند اما بازي معقول مليپوشان در مصاف با نيجريه و آرژانتين جاي تقدير دارد. حذف تحقيرآميز تيم اميد از بازيهاي آسيايي آن هم پيش از افتتاح رسمي مسابقات، يك بار ديگر نااميدي را به فوتبال ايران تزريق كرد. دگرگون شدن كادر فني تيم اميد حاصل اين شكست ناگوار بود. با اين حال همه تمركز فوتبالدوستان معطوف جام ملتها و جبران شكستهاي متوالي شد، جامي كه خيلي اميدوار به قهرماني در آن بوديم. اما متأسفانه اين آرزوي اهالي فوتبال هم نقش بر آب شد تا در سال 93 هيچ دستاورد خاصي نصيب فوتبال كشورمان نشود.
دووميداني
چند روزي است كه رئيس اين فدراسيون عطاي كار را به لقايش بخشيده؛ چراكه در ماههاي اخير انتقادهاي زيادي متوجه داوري، رئيس مستعفي فدراسيون دووميداني بود. اين رشته مدالآور به رغم همه وعدههايي كه ورزشكاران داده بود نتوانست در بازيهاي آسيايي انتظارات را برآورده كند. تا آنجا كه تعداد مدالهاي كسبشده در اين رقابتها نسبت به دوره گذشته كاهش چشمگيري پيدا كرد. احسان حدادي تنها طلايي ايران در اينچئون بود و ليلا رجبي نيز نقرهاي شد و تنها بانوي دووميدانيكار مدالآور كشورمان لقب گرفت. ساير نفرات اعزامي از كسب مدال در بازيهاي آسيايي بازماندند و مشكلات مالي نيز پس از بازگشت كاروان به تهران به اوج خود رسيد. تمامي اين مسائل موجب شد تا دووميداني يكي از رشتههاي ناكام لقب بگيرد.
وزنهبرداري
بحران در وزنهبرداري به اوج خود رسيده. كسب نتايج ضعيف از يك سو و كانديداتوري مجدد حسين رضازاده از سوي ديگر پولادمردان را به حسابي به حاشيه برده است. رئيس فدراسيون از مدتها پيش در خصوص كسب چهار يا پنج مدال طلا در بازيهاي آسيايي صحبت كرده بود. منتها در كره جنوبي نتيجهاي ديگري رقم خورد و وزنهبرداران مليپوش تنها يك طلا و يك نقره به جمع مدالهاي كاروان ايران اضافه كردند. عملكرد دور از انتظار وزنهبرداران به همينجا ختم نشد و مليپوشان اين رشته در نبرد با پولاد سخت در مسابقات جهاني نيز به مشكل خوردند. كسب مقام هفتمي جهان نابساماني در وزنهبرداري را به وضوح نشان داد. اين در حالي است كه با مدال نقره بهداد سليمي عنوان قويترين مرد جهان پس از سالها از دست ايران رفت!
بسكتبال
اتفاقات عجيب زيادي در هفدهمين دوره بازيهاي آسيايي براي ورزش ايران رقم خورد. شكست بلندقامتان در فينال يك بار ديگر بسكتبالمان را از رسيدن به مدال طلاي قاره كهن بازداشت. تيم ملي بسكتبال در بهترين شرايط و با بهترين تداركات به اينچئون رفته بود اما در كمال ناباوري با اختلاف دو امتياز نتيجه را به كرهجنوبي واگذار كرد. از دست رفتن يك مدال طلاي باارزش به هيچ وجه قابل قبول نيست.
هندبال
هندبال هم درست مثل فوتبال سالي پر از ناكامي را سپري كرد. اين رشته نه تنها در بخش بزرگسالان بلكه در تيمهاي پايه نيز نتوانست به موفقيتي دست يابد. حذف از مسابقات جوانان آسيا و از دست دادن مسابقات جهاني اولين نتيجه ضعيف هندبال در سال 93 بود. هفتمي تيم ملي نوجوانان در قاره كهن، چهارمي تيم ملي بزرگسالان در بازيهاي آسيايي و كسب عنوان بيست و يكمي جهان از ديگر نتايج نااميدكننده هندبال محسوب ميشوند.
جودو
ورزش دوستان ديگر به ناكاميهاي جودو عادت كردهاند. با اين حال نميتوان از كنار نتايج ضعيف پنج جودوكار ايراني در بازيهاي آسيايي به سادگي رد شد. كسب يك مدال طلا در المپيك نوجوانان تنها دستاورد اين رشته بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]