تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خدا را بخوانید و به اجابت دعای خود یقین داشته باشید و بدانید که خداوند دعا را از ق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829655309




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اعتماد اجتماعی سرمایه جامعه ای سالم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اعتماد اجتماعی سرمایه جامعه ای سالم کرمانشاه - ایرنا - کرمانشاه - ایرنا - زمانی که منفعت طلبی شخصی جایگزینی برای جوانمردی و نگاهی بیطرفانه شود بتدریج بی اعتمادی اجتماعی بر یک جامعه سایه می افکند.


به گزارش خبرنگار ایرنا اعتماد واژه ای مقدسی است که تمامی روابط مثبت اجتماعی پشت سر آن به صف می ایستند و وجود آن قوت قلبی برای افزایش روابط در یک جامعه تلقی می شود.
بی اعتمادی اجتماعی ارمغانی از دروغ، تظاهر و منفعت طلبی شخصی حتی در صمیمانه ترین روابط است که موجب می شود علاوه بر آسیبهای اجتماعی، فرد از ریسمان سیاه و سفید بترسد و به موجودی خنثی و بی تفاوت تبدیل شود.
استان کرمانشاه به دلیل بافت سنتی و عشایری ناشی از مهاجرت بی رویه روستاییان، دارای فرهنگها و آداب مختلفی است، که گاه به دلیل هماهنگ نشدن با تغییرات سریع اجتماعی، به آسیبهایی اجتماعی دچار می شود که در ایجاد بی اعتمادی در چنین کلانشهری تاثیرگذار است.
یک شهروند کرمانشاهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بی اعتمادی اجتماعی از ساده ترین روابط ناشی می شود گفت: سوگندهای دروغین برخی از فروشندگان برای فروش کالا و سودطلبی بیشتر گاه موجب می شود که مشتری اعتماد کرده و جنس را خریداری کند.
بابک معصومی افزود: بارها اتفاق افتاده که پس از مدت کوتاهی از خرید جنس کیفیت خود را از دست می دهد که این امر به گونه ای به بی اعتمادی در ذهن مشتری منجر می شود.

** انزوا دستاورد بی اعتمادی اجتماعی

وی با بیان اینکه شیوع بی اعتمادی اجتماعی حس تنهایی به فرد را القا می کند تصریح کرد: داشتن سوء ظن به اشتباه موجب بدبینی فرد در سطح جامعه می شود و فرد را به شخصیتی محتاط اجتماعی در روابط تبدیل می کند.
یکی دیگر از شهروندان کرمانشاهی شیوع تکدی گری در سطح شهر کرمانشاه را عاملی برای بی اعتمادی اجتماعی عنوان کرد و گفت: این روزها وجود متکدیان در سطح شهر موجب شده که دیگر نیازمند واقعی را نمی توان تشخیص داد.
یک عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: اعتماد اجتماعی سرمایه جامعه ای سالم و هدفمند است که در روابط صحیح همگرایی و هم افزایی ایجاد می شود و سطح سلامت روانی در جامعه را مشخص می کند.
علیرضا قاسمی با بیان اینکه میزان اعتماد اجتماعی در جامعه در سطح ایده آلی قرار ندارد اظهار کرد: براساس نتایج پیمایش ملی مسئله بی اعتمادی اجتماعی به شکل معضلی جدی درآمده و چالشی برای داشتن جامعه ای سالم تلقی می شود.

** تاثیر مهاجرت بی رویه در بی اعتمادی اجتماعی

وی گسترش وسایل ارتباط جمعی همچون رایانه، اینترنت و استفاده نامناسب از آنها را در کاهش اعتماد در جامعه سنتی کرمانشاه موثر دانست و افزود: گاه ضعف نظارت اجتماعی توسط مسوولان مربوطه و نهاد خانواده بر رسانه های جمعی در جامعه سنتی بر افزایش این معضل دامن می زند.
وی با اشاره به مهاجرت گسترده روستاییان به کلانشهر کرمانشاه گفت: هنگامی که یک شهر بیش از ظرفیت جمعیتی را در بر گیرد، با معضلاتی همچون صدور چکهای برگشتی، بالا رفتن آمار آسیبهایی چون طلاق، اعتیاد و خودکشی مواجه می شود که تمامی این معضلات شاخه هایی از بی اعتمادی اجتماعی در جامعه است.
به گفته این جامعه شناس، هنگامی که افراد جامعه با تغییرات سریع اجتماعی رو به رو شوند و نتوانند باورهای اصیل خود را با این سرعت هماهنگ کنند و تطابق دهند گسستی فرهنگی ایجاد می شود.
وی با اشاره به میزان بالای اعتماد اجتماعی در گذشته گفت: گسست فرهنگی موجب شده که بزرگان نتوانند ارزشهای زمان خود را به نسل جدید منتقل کنند و اکنون هر کدام از این دو نسل در دنیای جداگانه ای زندگی می کنند.
این جامعه شناس با تاکید براینکه سرمایه اجتماعی دارای سه بعد است ادامه داد: مشارکت اجتماعی، انسجام اجتماعی و اعتماد اجتماعی از ابعاد این سرمایه هستند.

** اعتماد جاده ای دو طرفه است

وی با بیان اینکه داشتن اعتماد فرد را به مشارکت اجتماعی و ارتباطی چند سویه سوق می دهد افزود: اعتماد به افراد اشکال مختلفی دارد و اگر اعتماد اجتماعی پایه تعاملات باشد به ارتباطی ناب و عالی در جامعه خواهیم رسید.
وی با تاکید براینکه اعتماد جاده ای دو طرفه است ادامه داد: برای ایجاد اعتماد در ابتدا خود شخص باید قابل اعتماد باشد و در جاده یک طرفه اعتمادی یافت نخواهد شد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه قانون ارتباطات مثبت انسانی در رعایت احترام به قانون اعتماد اجتماعی است تصریح کرد: اعتماد اجتماعی در سطوحی خرد همانند منفعت طلبی افراطی، در سطحی میانه همانند رقابت کاذب میان نهادها و در سطوحی کلان مانند جاه طلبی کشورها رنگ می بازد.
به گفته وی، اعتماد اجتماعی در کاهش آسیبهای اجتماعی نقش دارد و در این میان وسایل ارتباط جمعی از نقشی بارز در افزایش و یا کاهش این ارزش برخوردار هستند.

** سرگردانی سرفصل بی اعتمادی اجتماعی است

وی سرگردانی فرد را سرفصل بی اعتمادی اجتماعی عنوان کرد و افزود: زیرآب زنی، دروغ، تظاهر و عوام فریبی در ایجاد این بی اعتمادی موثر است.
قاسمی به راهکارهای افزایش اعتماد اجتماعی از نگاه جامعه شناسان اشاره کرد و افزود: بنابرعقیده برخی از جامعه شناسان افزایش اعتماد اجتماعی از کانال گروه های خرد و واسطه ای جامعه ایجاد می شود که در این نگرش باید گروه هایی که به افزایش اعتماد کمک می کنند شناخته شود.
به گفته قاسمی، برخی دیگر از جامعه شناسان بر نقش سازمانهای غیردولتی بر ایجاد و تقویت اعتماد اجتماعی تاکید کرده و برخی دیگر نقش خانواده را در ایجاد اعتماد اولیه موثر می دانند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: گروهی دیگر از جامعه شناسان رویکردی کارکردگرایی داشته و به نقش دین در افزایش اعتماد و کاهش نابرابری اجتماعی و اقتصادی معتقد هستند و بی اعتمادی اجتماعی را ارمغان نابرابری اجتماعی و توزیع ناعادلانه ثروت می دانند.
این جامعه شناس معتقد است، میزان بی اعتمادی اجتماعی در کلان شهر کرمانشاه به نسبت دیگر استانها شدت یافته که ایجاد فرهنگی جدید و جامعه پذیری نادرست ناشی از وسایل مختلف ارتباط جمعی با توجه به بافت سنتی در این منطقه بی تاثیر نیست.
این عضو هیات علمی دانشگاه اظهار کرد: باید گروهی به صورت تخصصی بر افزایش این اعتماد در سطح جامعه کار کنند تا علاوه بر شناخت عوامل ایجاد شده عرصه ای برای فرصت طلبی از احساسات مردم باقی نگذارند.

** وجدان کاری روزنه ای برای افزایش اعتماد اجتماعی

یک مردم شناس نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: بی اعتمادی اجتماعی باعث می شود که افراد بر روی وعده و سخن یکدیگر حسابی نکرده و در چنین جامعه ای منافع شخصی بر جوانمردی و عدالت پیشی می گیرد.
زهرا مظفری افزود: در برخی از دیدگاهها منافع شخصی آنقدر اوج می گیرد که جانشینی برای اعتماد اجتماعی می شود و در این میان باید با برنامه ای منسجم توسط نهادهای فرهنگی و اجتماعی برای تقویت حس اعتماد در جامعه تلاش شود.
خوش بین بودن به خوبی انسانها، داشتن وجدان کاری و باور این مطلب که از هر دست که بدهی از همان دست باز می گیری همه و همه در ایجاد و شکل گیری اعتماد در جامعه و برقراری رابطه سالم انسان با دیگر اشخاص بسیار موثر می باشد.
زهره کریم زاده خبرنگار ایرنا مرکز کرمانشاه
7460/8066



26/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن