واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چرا دفاع از منافع ملی جناحی می شود؟ تهران - ایرنا - روزنامه قانون نوشت: هفته ای که گذشت علی یونسی مشاور رئیس جمهور در اموراقوام و اقلیت های دینی در همایش «هویت ایرانی» تهران گفته بود: «امپراطوری ایران به پایتختی بغداد مانند گذشته در طول تاریخ احیا شده است.
در این مطلب که امروز (سه شنبه) منتشر شده است، می خوانید: بغداد مانند گذشته حوزه تمدنی، فرهنگی و هویتی ماست… جغرافیای ایران و عراق قابل تجزیه نیست و فرهنگ مان غیر قابل تفکیک است… تمام منطقه خاورمیانه ایران است و تمام ملت های منطقه بخشی از ایران هستند و ما خواهان تاسیس اتحادیه ایران در منطقه هستیم.» چندی قبل نیز حجت الاسلام مهدی طائب در سخنانی سوریه را استان سی و پنجم ایران دانسته بود.
هرچند که خود او بعدها گفت که سخنانش به این صراحت نبوده است. سخنان یونسی و طائب فارغ از بد وخوب، صحیح یاغلط بودن اکنون مورد توجه این نوشته نیست، اما نقد به خودی خود پابرجاست. انتقاد اینجاست که چرا بایدمسائل را با عینک تبعیض ببینیم؟ آنگاه که حجت الاسلام مهدی طائب سال 91 که یونسی و روحانی در قدرت نبودند و همچنان دولت دهم برصندلی قدرت تکیه داشت با اطمینان خاطر اعلام کرد: «سوریه استان سی و پنجم و یک استان استراتژیک برای ماست.» این همه دل نگرانی برای امنیت ملی ایجاد نشد!؟ مگرسوریه نیزیک کشور مستقل با مرزهای تعریف شده نیست!؟ نزدیکی ایران و عراق از نظر جغرافیایی و فرهنگ مشترک به هم بسیار بیشتر است پس چرا نگرانی و دلواپسی منتقدان امروز یونسی در آن روز به وجود نیامد!؟ کماکان نگارنده معتقد است از دید کار شناسی هم ادعاهای طائب و هم سخنان یونسی جای بحث و بررسی دارد که آن برعهده صاحب نظران است اما معضلی دیگر از دل این وقایع خود را به رخ می کشد.
معضل، فرافکنی هایی است که بار ها در رابطه با دو مقوله مشابه صورت می گیرد و برخی سعی می کنند با صدای بلند حقیقت را کمرنگ نشان دهند.
حمله های پیاپی و سکوت معنادار برخی رسانه ها علیه موضوعاتی که تشابه ساختاری یکسانی دارند، اذهان را متوجه این نکته می کندکه مگر خطا و اشتباه در افراد خلاصه می شود که بنا به اینکه فردی در جناح ماست یا خیر، انتقادی از او بشود یا نشود!؟ و گاه متاسفانه این برخورد از جانب گروه ها و رسانه هایی صورت می گیرد که خود را مدعی ارزش گرایی می خوانند.
این اتفاق در حالی روی می دهد که منافع ملی و امنیت ملی نه مربوط به اشخاص خاص و نه حیطه ای از آن گروه و حلقه خاصی است.
منافع ملی کشور را باید فارغ از رویکردهای سیاسی ارزیابی کرد و به خاطر سپرد که منافع ملی یک سرزمین وسیله ای برای دست یافتن به منافع گروهی و جناحی نیست.
منبع: روزنامه قانون
اول ** 1346 **
26/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]