تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه هر كس را حق سود ندهد، باطل زيانش رساند و هر كس به راه هدايت نرود، به كجر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832657093




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازگشایی سفارتخانه های ایران و انگلستان؛ شاید سال آینده


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازگشایی سفارتخانه های ایران و انگلستان؛ شاید سال آینده تهران - ایرنا - سایت خبری فرارو می نویسد :وزرای خارجه ایران و بریتانیا برای کنار زدن «موانع فنی» بازگشایی سفارتخانه های دو کشور در تهران و لندن امروز با یکدیگر دیدار خواهند کرد.


به گفته عباسعلی منصوری آرانی،رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس احتمالا محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران و فلیپ هاموند، وزیر خارجه بریتانیا، امروز در حاشیه مذاکرات هسته ای ایران و اروپا در بروکسل بلژیک برای بازگشایی سفارتخانه دو کشور در تهران و لندن دیدار می کنند.
در صورت انجام این دیدار مهم ترین دستور کار آن بررسی موانع بازگشایی سفارتخانه های دوکشور خواهد بود که با وجود توافق اولیه 18 ماه قبل در نیویورک، هنوز کلیدی در قفل سفارتخانه ایران در لندن و انگلیس در تهران نچرخیده است.
حمله ای که قفلی بر سفارتخانه های دو کشور شد
سفارت بریتانیا در تهران آذرماه سال 1390 و در پی حمله همزمان جمعی از معترضان - که برخی از رسانه ها از آن ها به عنوان دانشجویان بسیجی یاد کردند- به محل سفارت در خیابان فردوسی و اقامتگاه سفیر و کارکنان سفارت در خیابان قلهک تهران تعطیل شد.
سفارت انگلیس در تهران در دوره ای تعطیل شد که سایمون گس سفیر بریتانیا در ایران بود. این سفارت پس از آنچه اظهارات و اقدامات مداخله جویانه سفیر انگلیس در امور داخلی ایران خوانده شد مورد حمله قرار گرفت.
چندماهی از گشت و گذار سفیر جدید در باغ قلهک نگذشته بود که او به وزارت امور خارجه ایران احضار شد. وزارت امور خارجه ایران با احضار سفیر انگلیس مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران در خصوص دخالت های این کشور در امور داخلی ایران را به وی ابلاغ کرد.
مقاله سایمون گس به مناسبت روز جهانی حقوق بشر از جمله دلایل احضار سفیر انگلیس در تهران بود. سایمون گس در آن مقاله مدعی شد که «وکلا، روزنامه نگاران و کارکنان سازمان های غیردولتی در هیچ جای دنیا به اندازه ایران در خطر نیستند.»
این مقاله نه تنها واکنش وزارت خارجه ایران را به دنبال داشت بلکه موجی از اعتراض را به خصوص در مجلس ایران علیه انگلیس به راه انداخت.
در همان زمان کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نیز در واکنش به مقاله سایمون گس گفته بود که «در اولین جلسه این کمیسیون، طرح کاهش روابط با انگلیس بررسی می شود.»
طرح دو فوریتی که ششم آذرماه سال 1390 در مجلس به تصویب رسید و دو روز پس از تصویب آن یعنی هشتم آذر ماه همزمان با اولین سالگرد شهادت مجید شهریاری دانشمند هسته ای کشورمان، معترضان با تجمع مقابل سفارت انگلستان در تهران وارد این سفارتخانه و همچنین باغ قلهک، محل اقامت سفیر و کارکنان سفارتخانه شدند و در حدود 6 ساعت این دو مکان را به طور کامل به اشغال خود در آورند.
با این اقدام انگلیس یک طرفه خواستار تعلیق روابط دو کشور و تعطیلی سفارت ایران در لندن شد. این اتفاق در نهایت قفلی بر درهای سفارت دو کشور به مدت سه سال زد.
تلاش نافرجام برای بازگشایی سفارتخانه ها
اما با روی کار آمدن دولت روحانی، دو کشور گام های موثری را برای ارتقا روابط و بازگشایی سفارتخانه برداشتند. در همین راستا در نخستین دیدار وزرای خارجه ایران و انگلیس در دولت روحانی که شهریور ماه سال 1391 در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد دو طرف توافق کردند تا زمینه بازگشایی سفارتخانه ها را فراهم کنند.
پس از چندین دور گفت وگوی مجید تخت روانچی معاون وزیر خارجه ایران و سایمون گس، سفیر سابق انگلیس در تهران و معاون فعلی وزیر خارجه انگلیس، در نهایت دو طرف توافق کردند که کاردار غیرمقیم (ترددی) معرفی کنند.
در حال حاضر آجی شارما کاردار غیرمقیم انگلستان در ایران و محمدحسن حبیب الله زاده کاردار غیرمقیم ایران در انگلستان است.
با این حال معرفی کاردار ها هم منجر به باز شدن قفل سفارت خانه های دو کشور و ارایه خدمات کنسولی نشد.
موانع فنی عامل تداوم تعطیلی سفارتخانه های دو کشور
از آذر ماه سال جاری اما با کنار رفتن موانع سیاسی و نمایش اراده دو کشور برای ارتقا روابط، مانع جدیدی برای بازگشایی سفارتخانه ها ظهور و بروز پیدا کرد که وزرای خارجه دو کشور آن را مسائل فنی خواند.
این مسائل فنی با اظهار نظر علنی وزیر خارجه انگلیس ابتدا عیان شد. فیلیپ هموند، 4 آذر ماه با حضور در در مجلس عوام بریتانیا، طی سخنانی مدعی شد که تلاش ها برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران به دلیل موافقت نکردن دولت ایران با ورود تجهیزات کامپیوتری مورد نیاز سفارت، با مانع روبرو شده است.
وزیر خارجه بریتانیا به نمایندگان مجلس عوام گفت: «مشکلات فنی ای وجود دارد که به سادگی قابل حل نیست. ما نیاز داریم که مقدار قابل توجهی تجهیزات وارد ایران کنیم... بخش زیادی از تجهیزات عملیاتی سفارت در جریان وقایع نوامبر 2011 از بین رفت. اگر قرار باشد ما آنجا شروع به کار کنیم، نیاز داریم تجهیزاتمان را به شیوه ای امن و مورد اطمینان به آنجا منتقل کنیم.»
این سخنان اما با واکنش ایران مواجه شد و مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به اظهارات هاموند، گفت که با سفارت بریتانیا نیز همانند سایر سفارتخانه های خارجی مقیم تهران رفتار می شود.
افخم تاکید کرد که «جمهوری اسلامی ایران در چارچوب تعهدات بین المللی خود و در پایبندی به مقررات کنوانسیون وین ناظر بر روابط دیپلماتیک کنسولی، رفتاری یکسان و مشابه با همه سفارتخانه های مقیم تهران دارد و هیچگونه تبعیضی بین آن ها قایل نمی شود.»
ظریف هم بهمن ماه سال جاری در مسیر بازگشت از افغانستان به تهران به خبرنگاران همراه اعلام کرده بود که بازگشایی سفارت بریتانیا در ایران نیازمند «توافقاتی» است.
وزیر امور خارجه با «فنی خواندن» روند بازگشایی سفارت بریتانیا در ایران گفت: «آمادگی داریم با سفارت انگلیس مانند سایر سفارتخانه ها در ایران رفتار کنیم و توقع داریم که انگلیس نیز همینطور با سفارت ما برخورد کند.»
ظریف در پاسخ به این سؤال که آیا علت به طول انجامیدن بازگشایی سفارتخانه انگلستان بحث پرداخت خسارت به انگلیس است؟ گفت: بحث خسارت نیست؛ برای باز شدن سفارت امکاناتی لازم است که سفارتخانه برای کار کردن به آن نیاز دارد.
وی با تأکید بر اینکه با سفارت انگلستان در تهران در صورت باز شدن مثل سایر سفارتخانه ها برخورد می کنیم، گفت: توقع داریم که با سفارت ما در لندن نیز با همان شکل برخورد شود.
به نظر می رسد که اصلیترین مانع پیش روی بازگشایی سفارتخانه ها نحوه ارسال تجهیزات سفارتی و نوع بازرسی در مبادی ورودی از این تجهیزات است که گویا به خصوص در تهران با نگرانی هایی از سوی مقامات امنیتی روبرو شده است.
بنابراین انتظار می رود که امروز در بروکسل وزرای خارجه ایران و بریتانیا برای کنار زدن «موانع فنی» زمینه بازگشایی سفارتخانه ها را فراهم کنند و احتمالا سال آینده شاهد بازگشایی دوباره سفارتخانه های ایران در لندن و بریتانیا در تهران باشیم.
منبع/ فرارو
اول **



25/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن