واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ اسفند ۱۳۹۳ (۹:۳ق.ظ)
رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي: افراطي گري، هويت اسلامي و کيان دين را به مخاطره افکنده است موج -رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي بااشاره به مخاطراتي که تکفيروافراط گرايي براي هويت اسلامي وکيان دين داشته اند،برضرورت همکاري گسترده نهادهاي علمي وانديشمندان جهان اسلام براي تقويت رويکرداعتدال وميانه روي تاکيدکرد.
به گزارش خبرگزاري موج ازقم،رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي در ديدار با مطيع رحمان وزير امور ديني بنگلادش که در دانشگاه مذاهب اسلامي برگزار شد، ظهور گروههاي تکفيري و افراطي را بزرگترين خطر براي جهان اسلام دانست و گفت: گروههاي تکفيري و افراط گرا گذشته اسلام را زير سوال برده اند و بسترهاي حرکت امت به سمت آينده مطلوب را تخريب مي کنند.
وي افزود: دين اسلام به صورت عميق و گسترده اي واجد ابعاد انساني است و افراط گرايان در جهت عاري سازي اسلام از اين ابعاد و بي رحم نشان دادن اسلام تلاش مي کنند.
حجت الاسلام و المسلمين دکتر احمد مبلغي بکار گيري اعتدال و رويکرد ميانه روي در جهان اسلام را از مهمترين راه هاي مقابله با خطرات تکفير و افراطي گري عنوان کرد و خاطر نشان ساخت: دانشگاه مذاهب اسلامي مشي معتدل در جهان اسلام را در پيش گرفته است و تلاش کرده و مي کند گام هاي اساسي براي همگرايي دانشگاه هاي مهم جهان اسلام با رويکرد اعتدال بردارد.
وي با اشاره به اين که بنگلادش کشور مهمي است و ملت اين کشور توانست استقلال خود را بازيابد و جشن بگيرد، گفت: دانشگاه مذاهب اسلامي آمادگي دارد در زمينه هاي مهم آموزشي و دانشگاهي با دانشگاه هاي بنگلادش همکاري نمايد.
مبلغي با اعلام اينکه تبادل علمي بين علماي مذاهب براي امت چرخه درستي ندارد، اظهار داشت: در فقه دو رويکرد را به صورت همزمان دنبال مي کنيم که يکي تاکيد بر مشترکات است و ديگري کشاندن فقه مذاهب در کنار هم و با هم به سمت موضوعات معاصر، و اين دانشگاه به دنبال تعريف يک نظام حقوقي مأخوذ از همه مذاهب است.
در ادامه اين ديدار، مطيع رحمان وزير امور ديني بنگلادش با اشاره به حضور در جمهوري اسلامي ايران و دانشگاه مذاهب اسلامي، ارتباط ميان اهل سنت و تشيع در ايران را ارتباطي تنگاتنگ و خوب توصيف کرد و گفت: شرايطي که براي مذاهب در ايران است در کشور خودمان نيز حاکم است و روابط شهروندان براساس همزيستي مسالمت آميز ميان مذاهب مختلف اسلامي است.
وي با تاکيد بر اينکه اختلافي ميان مذاهب در ايران ديده نمي شود، اظهار داشت: مايه مسرت و خشنودي است که اختلافي نمي بينيم و بايد تمام تلاش را براي وحدت ميان مذاهب جهان اسلام بکار بگيريم.
وزير امور ديني بنگلادش با ابراز خرسندي از تلاشهاي وحدت گرايانه دانشگاه مذاهب اسلامي، همکاري و تعامل بين نهادهاي ديني و آموزشي دو کشور را ضروري دانست و گفت: اميدوار هستيم فرصتي فراهم شود تا استادان و دانشجويان بنگلادشي براي تحصيل به دانشگاه مذاهب اسلامي بيايند و زمينه براي تبادل استاد و دانشجو فراهم شود.
در پايان اين ديدار که با حضور معاونان دانشگاه مذاهب اسلامي و همچنين معاون وزارت امورديني، رييس بعثه بنگلادش برگزار شد، مقرر شد تا براساس همکاري دانشگاه مذاهب اسلامي با دانشگاه هاي مهم جهان اسلام، استفاده از ظرفيت هاي دانشگاه اسلامي بنگلادش در دستور کار قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]